Οι αδήριτοι αριθμοί

Οι αδήριτοι αριθμοί

1. Διαβάζεις κι ακούς ακόμα και τώρα (Ιούνιος 2017) πως ο λαός είναι απογοητευμένος, κουρασμένος και δυστυχισμένος. Επίσης πως πολλοί ψηφοφόροι του Σύριζα τον εγκαταλείπουν.

Έχω ακούσει από ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο της Διαφήμισης και της Δημοσκόπησης πως η δημοτικότητά του πέφτει και στο 9%!

Οπωσδήποτε η πλειονότης του κόσμου είναι και κουρασμένη και απογοητευμένη και δυστυχισμένη. Και οπωσδήποτε πολλοί ψηφοφόροι που γοητεύτηκαν από τις ηρωικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα και τις διαπραγματεύσεις του δεν πρόκειται να τον ξαναψηφίσουν.

Αλλά τα ποσοστά δεν αλλάζουν εδώ και μήνες. Η ΝΔ έχει κολλήσει στο 30-32% και ο Σύριζα στο 15-16%. Και υπάρχει ένα 16-18% του «δεν ξέρω, δεν λέω, δεν αποφασίζω τώρα».

Αναμφίβολα, σε πραγματική προεκλογική περίοδο, οι αριθμοί θα αλλάξουν Αλλά προς ποια κατεύθυνση;

2. Ξεκίνησαν οι Συριζαίοι ως μια κομμουνιστική παραφυάδα εκτός του σταλινιστικού μονοχνωτισμού του ΚΚΕ. Μα χωρίς και να προσφέρουν κάτι πραγματικά καινούργιο και προοδευτικό.

Ινδάλματά τους ήταν ο Τσε-Γκεβάρα, ο Μάο, ο Τσάβες και άλλοι ψευδο-επαναστάτες σε διάφορες μπανανίες. Ιδεολογικός καθοδηγητής εμφανίστηκε ο ψυχοπαθής Ζίζεκ (και ο Λακλάου) ενώ μοντέλο δράσης ήταν (κι εφαρμόστηκε) ο αρνητικός ακτιβισμός και η βία όπου δυνατόν.

Με το μνημόνιο και τις γκάφες του ανεκδιήγητου Γιωργάκη Π. και την επακόλουθη συρρίκνωση του κάποτε κραταιού ΠΑΣΟΚ σε κόμμα χαμένων, οι ατσίδες έσπευσαν να βολευτούν κι εμπλούτισαν τις γραμμές του «αγωνιστικού» Σύριζα με όραμα νέας εποχής αστακομακαρονάδας!

Και συνέχισε το παραμύθι του «Λεφτά υπάρχουν». Θα έδιναν νέες αυξήσεις και μισθούς, θα έσκιζαν το μνημόνιο, θα μείωναν την φορολογία θα κρατικοποιούσαν ξανά τώρα ιδιωτικοποιημένες εταιρείες και θα έκαναν την ΕΕ και το ΔΝΤ να χορέψουν στα νταούλια τους.

3. Φυσικά τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε. Το αντίθετο.

Ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν άρχισαν να χορεύουν στην κλασική ορχήστρα της ΕΕ τον χορό της Κωλοτούμπας. Άγαρμπα στην αρχή, τώρα όμως με εξαίρετη δεξιοτεχνία.

Είναι χειρότεροι γκεσταπίτες και γερμανοτσολιάδες από τους χείριστους δωσιλόγους και ταγματασφαλίτες της δεκαετίας 1940, αυτοί οι δήθεν συνεχιστές του Βελουχιώτη και Σαράφη.

Δήθεν, φυσικά. Διότι έχουν παραδώσει τα πάντα. Και πρώτα πρώτα την αξιοπρέπεια και το φιλότιμο του Έλληνα – που όσο κι αν είναι βαλκάνιος (και τουρκόσπορος) δεν παύει να είναι Έλληνας.

Έχουν τώρα ψηφίσει και δεύτερο δικό τους μνημόνιο με συνολικό κόστος πάνω από 20 δις, έχουν διώξει από τις εγχώριες τράπεζες τουλάχιστον 50 δις, έχουν αυξήσει το δημόσιο χρέος με 85 δις και κατάντησαν περίγελως της Ευρώπης και Αμερικής και των άλλων αριστερών ακόμα.

4. Εντούτοις, με όλη τη φλογερή φιλοδοξία των κομμουνιστών για εξουσία κάνουν όλα τα κόλπα που έμαθαν από την ενός αιώνα εμπειρία τους για να παραμείνουν στην εξουσία και να κομμουνιστικοποιήσουν την Ελλάδα που φτωχοποίησαν φθονερά, όπως δεν μπόρεσαν οι Ελασίτες.

Η κομμουνιστική ιδεοληψία τους, τους κάνει ανίκανους σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και της πολιτικής, εκτός από τις παραδοσιακές πρακτικές τους της απάτης, κολακείας και προπαγάνδας.

Ο Σόιμπλε τους κατηγόρησε άμεσα πως φορτώνουν τα βάρη στις ευπαθείς τάξεις αντί να κυνηγήσουν τους πλούσιους και να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, και αυτοί απαντούν «Όλοι γνωρίζουμε το ποιόν του κ. Σόιμπλε που είναι υπεύθυνος για τη δυστυχία μας»! Και την ίδια ώρα ικετεύουν σερνάμενοι τον Σόιμπλε να τους δώσει λεφτά!

5. Και οι αριθμοί μας κοιτούν σκληρά και αλλήθωρα!

78% των ερωτηθέντων πρόσφατα πιστεύει πως το 4ο μνημόνιο με τα 5 δισ επιβάρυνσης είναι πιο επώδυνο από τα προηγούμενα. 80% πάλι θεωρεί πως τα πολυδιαφημισμένα «αντίμετρα» είναι απλά ένα επικοινωνιακό τρικ.

Και όμως η ΝΔ παραμένει στο 30-32% και ο Σύριζα στο 15-16%.

Ποιοι είναι αυτοί οι ψηφοφόροι πέρα από τους συνδικαλιστές, τους νεοδιορισθέντες και τους αριστερούς ΔΥ;

Αυτό το 16% συν το 7% της Χρυσής Αυγής και το 7% του ΚΚΕ μας δίνει 30%!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *