Ε1398: Ελλάς και Ουκρανία

Ε1398: Ελλάς και Ουκρανία

Δεν μπορείς να μη θαυμάσεις όλη την Αναρχοαριστερά μας. Αυτή τη φορά το ΚΙΝΑΛ και ο Ανδρουλάκης πήραν θέση πλάι στην κυβέρνηση δίχως αποκλίσεις, δίχως «ναι μεν αλλά» και άλλες βλακείες. Μα η Αναρχοαριστερά δεν μπορεί να παραβλέψει τη λενιστική της ανάλυση, την αιχμηρή βελόνα και το κοφτερό νυστέρι για όλα τα προβλήματα – όπου βασική αιτία είναι πάντα ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός.

Ακόμα και πολλοί Ρώσοι έχουν εκφράσει ντροπή και δυσαρέσκεια για την εισβολή (κι αυτό έγινε προτού αρχίσουν να τσούζουν οι κυρώσεις και τώρα θα ξεσπάσουν πολύ περισσότεροι ουρλιάζοντας). Αυτοί αυξάνονται για πολλούς λόγους. Διότι πολλοί άνθρωποι των Τεχνών έχουν αποκλειστεί από Ευρώπη και Αμερική. Μπορούν πάντα, βέβαια, να πάνε στις μπανανίες της Αφρικής και Νότιας Αμερικής, μα εκεί δεν έχει Ευρώ και Δολάριο!

Ναι, ενώ χιλιάδες Ρώσοι ξεσηκώνονται – όσο μπορούν (έχουν συλληφθεί πολλές χιλιάδες διαφωνούντων με την εισβολή) – οι δικοί μας όσιοι αναρχοαριστεροί, πιστοί στον Πούτιν, προστάτη της Ορθοδοξίας του Χριστού και του Στάλιν, κάνουν άλλες φαεινότερες σκέψεις! Να ένα δείγμα από την Εφημερίδα των Συντακτών:

«Η υποκρισία των δυτικών κρατών είναι απαράμιλλη και αποδεικνύεται ξανά. Οι ΗΠΑ και οι μεγάλες δυτικές χώρες μπορούσαν κάλλιστα να εγγυηθούν στη Ρωσία πως δεν θα βάλουν στο ΝΑΤΟ την Ουκρανία ούτε θα εγκαταστήσουν στο έδαφός της πυρηνικά, αλλά δεν το έκαναν. Αντιθέτως, όλα τα προηγούμενα χρόνια επέκτειναν διαρκώς το ΝΑΤΟ, δημιουργώντας μια ασφυκτική περικύκλωση της Ρωσίας. Και όταν βεβαιώθηκαν ότι ο Πούτιν θα προχωρούσε στην εισβολή, δεν έκαναν, έστω την τελευταία στιγμή, καμία κίνηση για να του δώσουν τις διασφαλίσεις που ζητούσε, ώστε να αποτραπεί η βάρβαρη εισβολή σε μια ανεξάρτητη χώρα» (28.2.2022)

Έτσι λοιπόν, το βιολί τους αυτοί – ή μάλλον τη μπαλαλάικά τους, πάντα για «το λαό»!

Φταίνε ακόμα και για την εισβολή των γκάνγκστερ οι Δυτικοί. Μήπως θα έπρεπε ο Πούτιν να ζητήσει αποζημιώσεις για τα τεράστια έξοδα στα οποία υποβάλλεται λόγω αυτής της ύπουλης περικύκλωσης; (Ευτυχώς που στο Βορρά είναι ο αρκτικός κύκλος και αρκούδες!)

Στην κιτρινίλα τους αυτοί οι Συντάκτες έχουν ξεπεράσει και την Κίτρινη Φυλή που μάλλον – εσωτερικά σίγουρα – θα τρίβει τα χέρια της βλέποντας αφενός την υπνοβασία των Ευρωπαίων, τη διχασμένη Αμερική και τη βρυχώμενη Ρωσία που έχει καταβαραθρωθεί στην καταφρόνια σχεδόν όλου του κόσμου. Ποιος θα εμπιστευθεί πια τους Ρώσους;

Είναι τέτοια η εξουσιολαγνεία τους που θα χτυπήσουν την κυβέρνηση (και τη Δύση στην οποία θέλει να ανήκει ολοκληρωτικά η κυβέρνηση) ακόμα και για το ότι αναπνέουν – κι έτσι μολύνουν την ατμόσφαιρα!

Μετά, ο ηλιόλουστος στο μυαλό κ. Ηλιόπουλος διαχώρισε την αληθινή ουδετερότητα από την προσκόλληση του Μητσοτάκη στο Νατοϊκό άρμα όπου τυφλώνεται από τον κουρνιαχτό της προπαγάνδας. «Ανθρωπιστική βοήθεια ναι. Όχι όμως και στρατιωτική». Σκεφθείτε αυτό το συριζαϊκό σαΐνι της πολιτικής να χρειαζόταν να πάει σε «εθελοντικό» εκστρατευτικό σώμα να πολεμήσει!

Και δεν βλέπει πως ακόμα και οι Γερμανοί Πράσινοι παραμέρισαν τις ανοησίες τους για αφοπλισμούς και άλλα πράσινα άλογα και υπερασπίστηκαν την πολεμική βοήθεια προς τους Ουκρανούς μαχητές.

Ε, βέβαια τι σόι αντιπολίτευση θα ήταν αν δεν έβρισκαν κάτι να δικαιολογήσουν ως σκεπτόμενα τσογλάνια;

Μα βέβαια στην Ουκρανία συγκρούονται δύο ιμπεριαλισμοί: Ρώσοι και Αμερικάνοι. Γι’ αυτό τα «ντουβάρια» του Περισσού αποκολλήθηκαν και αφού συγκεντρώθηκαν έξω από τη ρωσική πρεσβεία πήραν κατεύθυνση για την αμερικανική! Είναι ο μόνος προορισμός τον οποίο γνωρίζουν και δίχως μάπα. Και ο κ. Κουτσούμπας έδειξε πως έχει γνώση των τεκταινομένων. Εύστοχα ρώτησε μήπως ετοιμάζει και κανένα απόσπασμα πολεμιστών η κυβέρνηση!

Νομίζω πως όσοι επέκριναν τον κομψότατο –πάντοτε– κ. Κατρούγκαλο που δεν ήθελε, ως γνωστικός πρώην Υπ.Εξ., να στείλουμε πολεμοφόδια στην Ουκρανία, κάνουν λάθος και δεν διαβλέπουν πως ήθελε («υποδόρια» όπως λέει μια γνωστή μου) να τα κρατήσουμε μήπως τα χρειαστούμε πολύ σύντομα.

Νομίζω επίσης πως πολύ ορθά ο κ. Τσίπρας, ο αρχιερέας της ασυναρτησίας είπε πως είμαστε και Δύση και Ανατολή και Βορράς και Νότος. Πώς του διέφυγε αυτό το αυτονόητο του Μητσοτάκη;

Όπως είπαμε λίγοι διαθέτουν το λενιστικό αναλυτικό νυστέρι!

1 Comment

  1. Κένταυρος

    Καταλαβαίνω ότι είστε φιλοσυστημικο σάιτ αλλά το να παραθετετε άρθρα με τέτοιο υβρεολόγιο δίπλα σε άρθρα φιλοσοφίας σας φαίνεται εντάξει;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *