Αυξομειώσεις

Αυξομειώσεις

- in Επικαιρότητα
0

1. Μισθοί και συντάξεις μειώνονται αδιάκοπα ενώ αυξάνονται οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Πρόβλεψη για έκτακτη παροχή, όπως εκείνη που δόθηκε στους συνταξιούχους (και βουλευτές που έπαιρναν χαμηλή σύνταξη!) το 2016, δεν προβλέπεται, φυσικά, ως το 2021.

Από του χρόνου αναμένεται αύξηση των φορολογικών εσόδων πάνω από 53,32 δις ευρώ που αυτά είναι φέτος – για να φθάσουμε γύρω στα 57 δις το 2021.

Το άλλο κρατικό κονδύλι που αυξάνεται ραγδαία μαζί με τους φόρους είναι αυτή της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου. Όχι ότι οι μισθωτοί στο Δημόσιο θα πάρουν αυξήσεις. Απλά αυξάνονται οι μισθωτοί!

Από 15,794 δις που δαπανήθηκαν το 2016 αναμένεται να διαμορφωθεί αυξητικά το κονδύλι στα 17,33 δις το 2021. Οι προσλήψεις σταδιακά θα αυξάνονται από το «1 προς 5» στο «1 προς 1». Καταλαβαίνετε τι μέλλει γενέσθαι!

2. Η κακοδαιμονία που βασανίζει αφόρητα τη χώρα μας αυτά τα χρόνια οφείλεται αποκλειστικά στους γηγενείς δαίμονες του Υπαρκτού Ελληνισμού με τις ποικίλες ιδεοληψίες και τα εμφύλια πάθη του.

Ένας από αυτούς είναι ο πελατειακός κρατισμός, μια απίστευτη καφρίλα που ως χρόνια πάθηση διαιωνίζεται από γενεά σε γενεά τόσο στους κοινούς πολίτες όσο και στους παλιάτσους πολιτικάντηδές μας.

Κανείς δεν θέλει να μειωθεί το υπερτροφικό Κράτος που απορροφά λαίμαργα το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του Έθνους.

Ναι, υπάρχουν εκατοντάδες άχρηστοι Οργανισμοί και ζημιογόνες εταιρείες του αδηφάγου Δημοσίου και γραφειοκράτες και καθαρίστριες. Μα η αρχή περικοπών και μεταρρύθμισης πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, από την κορυφή.

Η κορυφή είναι η Βουλή. Έχουμε 300 ηρωικούς κηφήνες, τώρα σχεδόν εντελώς αμόρφωτους και ανίκανους, σ’ αυτή τη σφηκοφωλιά μιζών και σκανδάλων. Τι τους θέμε τόσους πολλούς;

Κάποτε μερικοί μιλούσαν για κάποια μείωση – σε 200 έστω. Στην πραγματικότητα 100 θα μας ήταν αρκετοί. Μα τα τελευταία χρόνια κανείς δεν μιλάει για το θέμα και φυσικά θα ήταν συνταρακτικό θαύμα να ακουγόταν έστω και ψίθυρος γι’ αυτό.

3. Σας παραθέτω έναν πίνακα συγκριτικών μεγεθών με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες:

Κι εδώ έχουμε πρωτιά! Ναι, πολύ ορθά, η περικοπή δαπανών για 100 ή ακόμα και 200 θα ήταν ελάχιστη. Αλλά θα ήταν το σωστό ξεκίνημα για όλες τις άλλες περικοπές και μεταρρυθμίσεις.

Μετά, είναι οι παραχαϊδεμένοι υπάλληλοι της Βουλής με τα εξωφρενικά προνόμια. Δεν ξέρω αν αληθεύει μα άκουσα πως εκτός από τους πολλαπλάσιους μισθούς που παίρνουν για να μην εργάζονται, μαμάδες παίρνουν επιδόματα για να στέλνουν τους βλαστούς τους σε γυμναστήρια, κολυμβητήρια, μπαλέτα κλπ.

Πολλά από αυτά τα προνόμια δόθηκαν από τις κυβερνήσεις του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ και συνεχίζονται με την κυβέρνηση της Πρώτη-Φοράς Αριστεράς που ευαγγελίζεται δήθεν την αταξική κοινωνία του κομμουνισμού. Μόνο που η μόνη τάξη που ισοπεδώθηκε είναι η πιο παραγωγική, η Μεσαία τάξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *