Ε1201: Φωτιά, εξαγνιστής

Ε1201: Φωτιά, εξαγνιστής

- in Επικαιρότητα
0

1. Τα μικρασιατικά παράλια του Ερντογάν φλέγονται, από φωτιές που βάζουν, σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι Κούρδοι. Στη Βουλγαρία άναψαν πυρκαγιές. Στη Βόρεια Μακεδονία. Στην Ιταλία και Σικελία. Στην Αλγερία (δεκάδες οι νεκροί). Στη Σιβηρία. Στον Καναδά. Στην Καλιφόρνια. Στο Περού. Και αλλού, και αλλού…. Και μπόλικοι νεκροί….

Λέτε να φταίει ο Μητσοτάκης;

Διότι και στην Ελλάδα μαίνονταν πυρκαγιές – στην Αττική, την Εύβοια, την Ηλεία, την Αρκαδία.

2. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του τσιπρισμού, του Σύριζα και του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τη σοφία του Τσίπρα που έκανε τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη δύο νησιά (πως του ξέφυγε η Σάμο – Θράκη;), και της κας Φώφης που έχει ως αρετή κι επάγγελμα το όνομα Γεννηματά, επίθετο του πατέρα της, οι καταστροφές κατοικιών, δασών και καλλιεργειών (900.000 στρέμματα!) οφείλονται σε παραλείψεις, ελλείψεις, κακούς χειρισμούς, αστοχίες και ό,τι άλλο, της κυβέρνησης του Μητσοτάκη, ο οποίος, για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους ζήτησε συγγνώμη «αλλά κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο» ζήτησε συγγνώμη! Αφού μάλιστα δεν υπήρξαν απανθρακωμένοι άνθρωποι!…

Τι θα ούρλιαζαν άραγε αν υπήρχαν νεκροί, διότι δεν λειτούργησε το σύστημα 112;

3. Επιτέλους οι Αναρχοαριστεροί βρήκαν ζουμερό θέμα να αντλήσουν και να χύσουν τώρα κυβερνητικό αίμα!

Όμως τι ξέρει ο Τσίπρας ή η κα Φώφη από πυρκαγιές; Η κα Φώφη είναι ένα προϊστορικό απολίθωμα. Ο Τσίπρας κάνει μετάνοιες κάνοντας στροφές 360 μοιρών, δηλαδή χορεύοντας επί τόπου είτε με βροχές και πλημμύρες σαν της Μάνδρας είτε με πυρκαγιές σαν το Μάτι. Α, ζητά επίσης παραιτήσεις, του διοικητή Αεροπορίας Στρατού, του Άκη Σκέρτσου παρά τω πρωθυπουργώ, και ολόκληρης της κυβέρνησης. Γιατί όχι!…

4. Πυρ είναι το στοιχείο που φωτίζει, που θερμαίνει και που καίει ακαθαρσίες (αλλά συχνά μαζί με τα ξερά και αμαρτωλά χλωρά)!

Κάηκαν Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Αρκαδία, Μεσσηνία… Τραγωδία;

Ίσως. Μα τουλάχιστον δεν θρηνήσαμε δεκάδες νεκρούς όπως στην Ηλεία επί Κωστάκη και Παυλόπουλου ή στο Μάτι επί του μεγάλου άχαστου Τσίπρα. Και αυτό είναι που θέλει να καλύψει τσίφτικα κι εκδικητικά αυτός ο Τσαρλατάνος του τσαμπουκά και της τσιφουτιάς: τους 103 νεκρούς στο Μάτι, 2018.

Οι πυρκαγιές έκαψαν πολλά χλωρά αυτή τη φορά. Μα αν φώτισαν κι άλλες αδυναμίες και δυσλειτουργίες του κράτους κι αν έκαψαν μερικούς παρωχημένους, βλακώδεις μηχανισμούς του κράτους, τότε ας δεχθούμε και αυτήν την τραγωδία με μπόλικη ευγνωμοσύνη.

Ας γίνει αναδάσωση, όχι με πεύκα, μα με πιο κατάλληλα, βραδυφλεγή δέντρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *