Αυταπάτες και παρανομίες

Αυταπάτες και παρανομίες

- in Επικαιρότητα
0

1. Ο απατεώνας πρωθυπουργός μας δήλωσε πριν από λίγο καιρό πως δεν έλεγε ψέματα, αλλά μόνο είχε μερικές αυταπάτες. Αυτό βέβαια είναι ακόμα ένα χοντρό ψέμα που δείχνει την αθλιότητα του ανθρώπου.

Ένα πανάρχαιο ιερό κείμενο της Ινδίας λέει πως ένας άνθρωπος δεν ψεύδεται παρά μόνο όταν σωπαίνει.

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αποφύγει το ψέμα! Ένας πολιτικάντης είναι βουτηγμένος στο ψέμα κι ένας αναρχοαριστερός κομμουνιστάκος σαν τον κ. Τσίπρα είναι διαποτισμένος.

Είναι δηλαδή συγχωρητέα η αυταπάτη, ενώ το ψέμα όχι; Τι είναι αυταπάτη; Είναι να παραμυθιάζεις, δηλαδή να λες ψέματα στον εαυτό σου και να τα πιστεύεις ως αλήθεια. Μετά να οργίζεσαι διότι οι άλλοι δεν τα πιστεύουν!

Ούτε που είπε ποτέ ο κ. Τσίπρας, ποια ήταν τα ψέματα που έλεγε στον εαυτό του (και μετά στους άλλους σε μορφή ‘αυταπάτης’), ούτε ζήτησε συγγνώμη από τα πλήθη που εξαπάτησε τόσο ξεδιάντροπα.

2. Τα ψέματα με τα οποία αυταπατήθηκε αυτός ο τυχοδιώκτης είναι  πασίγνωστα – και όμως μεγάλα τμήματα του λαού, λόγω  ηλιθιότητας προφανώς, εξακολουθούν να συμμετέχουν στις αυταπάτες του και να τον θέλουν πρωθυπουργό.

Η δε κα Γεροβασίλη, εκπρόσωπος του τσίρκου που κυβερνά, δήλωσε ανενδοίαστα πρόσφατα πως το θρυλικό πρόγραμμα Θεσσαλονίκης υλοποιήθηκε. Έχει και αυτή (πρώην γιατρός) τις αυταπάτες της. Σύμφωνα με αυτό επρόκειτο αυτός ο μέγας και αμαγάριστος ηγέτης, ανώτερος ακόμα και από τον Αείμνηστο, να αλλάζει και την Ελλάδα και την Ευρώπη!

Θα έσκιζε και το Μνημόνιο και θα έσβηνε μονομερώς το χρέος. Αντί αυτού υπέγραψε νέο επαχθέστερο Μνημόνιο και φόρτωσε πρόσθετο χρέος 80 εκμ!

Θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ. Αντί αυτού τον αύξησε!

Θα βοηθούσε τα φτωχότερα κι ευπαθέστερα κοινωνικά στρώματα. Αντί αυτού αύξησε τον ΦΠΑ, τον οποίο πληρώνουν οι πάντες αδιακρίτως, κι έτσι φτωχοποίησε τους άπορους ακόμα βαθύτερα!

Αλλά εκτός από αυτές τις απίστευτες αυταπάτες ως πρωθυπουργός πλέον επιδόθηκε σε παρανοϊκές παρανομίες: διορισμοί άχρηστων κομματόσκυλων˙ χρηματοδοτήσεις άχρηστων δημόσιων οργανισμών˙  κομματικοποίηση Δικαιοσύνης, Παιδείας κλπ.

3. Η πιο πρόσφατη παρανομία ήταν η αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών στην εξευτελιστική παρωδία δημοπρασίας και διαφάνειας του άλλου απατεώνα κ. Ν. Παππά. ‘Αυταπάτη’ πρέπει να είχε κι αυτός.

Αφού απέκλεισε το Ε(θνικό) Σ(υμβούλιο) Ρ(αδιοτηλεόρασης), ανέλαβε να διεκπεραιώσει την όλη διαδικασία ο κ. Παππάς. Έτσι δόθηκαν άδειες μια με το ποσό 40 τόσων εκμ και άλλη με 70 τόσα – για όμοια άδεια: τέτοια είναι η αίσθηση δικαιοσύνης σε αυτούς τους ψυχάκηδες.

Αλλά αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, με την οποία λήστεψε 246 εκμ, θυμήθηκε το ΕΣΡ και δήλωσε πως στο μέλλον οι περιφερειακές (και άλλες) άδειες θα δοθούν από το ΕΣΡ!

Τι έγινε; Πώς και έτσι;

Φαίνεται πως ανακάλυψαν οι δικοί του, ίσως, ότι η διαδικασία ήταν αντισυνταγματική και συνεπώς παράνομη.

Διότι, όπως αποκάλυψε ο κ. Ζούλας (Καθημερινή 12/9/16, σ9), η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 26/2/14 απεφάνθη πως μόνο το ΕΣΡ είναι αρμόδιο για θέματα Ραδιοτηλεόρασης.

Όμως υπάρχει επιπλέον μια απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ στις 9/11/15 (μόλις προ 10 μηνών) που παραγνωρίστηκε από όλους τους συσχετιζόμενους με τις αδειοδοτήσεις – καναλάρχες, δημοσιογράφους, βουλευτές και, εξόχως, Ν. Παππάς και συνεργάτες στις παρανομίες. Αυτή δηλώνει, με πρόεδρο τον ίδιο νυν πρόεδρο κ. Ν. Σακελαρίου, πως μόνο η ανεξάρτητη αρχή, το ΕΣΡ, είναι αρμόδιο να χορηγεί άδειες!

Όσα επικαλέστηκε ο τσαρλατάνος κ. Τσίπρας στη δήθεν συνέντευξή του (Θεσσαλονίκη 11/6/16) είναι τα προσφιλή του ψεύδη και η αυξανόμενη φασιστική του νοοτροπία εκδηλώθηκε πληρέστερα με τα ξεσπάσματα οργής προς δημοσιογράφους που επιτέλους δεν τον λιβάνισαν.

Αλλά θα έπρεπε να του πουν ευθέως πως το ψέμα είναι η δεύτερη φύση του και να σηκωθούν να φύγουν!

Αναρωτιέμαι τώρα αν θα βρεθούν νομικοί που θα σύρουν στο δικαστήριο όλους αυτούς τους μαφιόζους συριζαίους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *