Από τα πανηγύρια στα βοσκοτόπια…

Από τα πανηγύρια στα βοσκοτόπια…

- in Επιλογές από τον Τύπο
0

Κύριο άρθρο

Σε πανωλεθρία για την κυβέρνηση εξελίσσεται  ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς καταρρέει καθημερινά το περιβόητο αφήγημα περί διαπλοκής στο οποίο έχει επενδύσει το Μαξίμου. Οι καθημερινές αποκαλύψεις για τον τρόπο, τη διαδικασία, τις υπόγειες συναλλαγές και μεθοδεύσεις του διαγωνισμού για τον εκλεκτό του Σύριζα, ανάγκασαν ακόμα και τον κ.Τσίπρα, να δηλώσει εκ των υστέρων ότι «όποιος προσωρινός υπερθεματιστής δεν δικαιολογήσει το πόθεν έσχες, θα εκπέσει» .

Με την πρακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση δικαίωσε  πλήρως τη ρήση του Τσαρούχη ότι “στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις”. Με αυτή τη μέθοδο έλεγξαν υποτίθεται το πόθεν έσχες των υποψήφιων καναλαρχών,θεωρώντας προφανώς ότι απευθύνονται σε …πρόβατα. Με αποτέλεσμα να ψάχνουμε για βοσκοτόπια και χαριστικά δάνεια από τη γνωστή και μη εξαιρετέα Τράπεζα Αττικής.

Με το αποκαλυπτικό όπως φαίνεται πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για τα δάνεια της παρέας από τους νεόκοπους τραπεζίτες της Αττικής να οδεύει στον εισαγγελέα, ακόμα και τα στελέχη του Σύριζα αδυνατούν να υπερασπιστούν τους… επενδυτές του κ. Παππά. Έτσι βουλευτές και στελέχη αρχίζουν τώρα να παίρνουν  αποστάσεις από τα βοσκοτόπια και να αναζητούν… ζεστό χρήμα.

Ας μην τρέφουν όμως ψευδαισθήσεις στην κυβέρνηση. Δεν θα απαλλαγούν τόσο εύκολα  από το βάρος του εκλεκτού τους καναλάρχη. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτός αλλά και οι δικές τους μεθοδεύσεις. Όλος ο διαγωνισμός είναι ηθικά, πολιτικά, νομικά διάτρητος. Ο πασιφανής στόχος του, ακόμα και για τους πλέον αδαείς, να ελέγξουν την ενημέρωση και να φιμώσουν όσους δεν υποτάχθηκαν στις απαιτήσεις τους θα καταρρέει καθημερινά, καθώς θα αποκαλύπτονται  όλο και περισσότερες πτυχές των σχεδίων τους.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *