Συριζική σχιζοφρένια

Συριζική σχιζοφρένια

1. Τα είπα-ξείπα και οι αντιφάσεις κυβερνητικών στελεχών δεν έχουν τέλος. Τη σχιζοφρένεια της Πρώτης-φοράς φασιστερής κυβέρνησης την έχουν επισημάνει με πιο εύσχημα λόγια πολλοί.

Πού να πρωτο-εστιάσει κανείς σε αυτό το νεόκοπο θρήσκευμα από τον αρχιερέα Τσίπρα μέχρι τους πιο ταπεινούς διακόνους της Συριζικής διογκούμενης και μολυσματικής διαφθοράς. Δεν ξεχνάμε εύκολα πόσο εύκολα έσχιζε τα Μνημόνια και καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ ο πανάγαθος πρωθυπουργός μας. Ή το πάθος του κ. Σκουρλέτη για ανάπτυξη και το πάθος του κατά του Χρυσού στη Χαλκιδική με τους οργισμένους υποστηρικτές να ξυλοκοπούν κόσμο εκεί, να καίνε και να καταστρέφουν. Ή την απύθμενη θλίψη των Δρίτσα και Σπίρτζη καθώς υπέγραφαν ιδιωτικοποιήσεις. Και τώρα την υπεράνθρωπη προσπάθεια του κ. Παππά να απεμπλέξει από διαπλοκές τα κανάλια για τη μόνη  αγνή πληροφόρηση που είναι, φυσικά, η Συριζική. Είναι και ο κ. Αριστείδης που αρίστευσε στην ισότητα καθιστώντας την αριστεία ρετσινιά.

2. Μένω σήμερα με τον ευαίσθητο κ. Κουρουμπλή που ως υπουργός Εσωτερικών επιδόθηκε πρόσφατα στα δημοκρατικά μαγειρέματα του εκλογικού νόμου δίνοντας ψήφο και στους σοφούς μας 16άρηδες, τα χαϊδεμένα των κκ Μπαλτά και Φίλη.

Παρά λίγο να συγκινηθώ κι εγώ καθώς τον έβλεπα να υποδέχεται εκ μέρους της Συριζανέλληνης κυβέρνησης την Άννα Κορακάκη με τα δυο μετάλλιά της και την παγκόσμια αίγλη της, έστω κι αν πέντε μέρες νωρίτερα κανένα μέλος αυτής της κυβέρνησης δεν την ήξερε ή ενδιαφέρθηκε για αυτήν, παρότι είχε κερδίσει το Πανευρωπαϊκό χρυσό στη Μόσχα το 2014!  Ένιωθε, είπε, τη μεγαλύτερη συγκίνηση της ζωής του!

Να θυμίσω πως ο ίδιος κ. Κουρουμπλής, ως αλλοτινός υπουργός Υγείας (και νωρίτερα πρώην βαθυπράσινος Πασόκος), μιλούσε τότε για «μια εμμονή που έχουν ορισμένοι από τους δανειστές, που θεωρούν ότι κατέχουν τη μοναδική αλήθεια και ότι μπορούν να δίνουν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα». Τόνισε δε ότι η δική του θέση  είναι πως τα ΜΥ-ΣΥ-ΦΑ πρέπει να διατίθενται από τα φαρμακεία μόνο και ότι στο πλαίσιο της τοτινής διαπραγμάτευσης η ελληνική κυβέρνηση προσπαθούσε να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών να δεχθούν αυτή τη θέση.

Η δήλωση του αυτή έδειχνε τη βαθιά νύχτα στην οποία ζουσε ο ίδιος και οι συριζαίοι σούπερ-πατριώτες, καθώς η συγκεκριμένη πρόταση περιλαμβανόταν στο  κείμενο που η ίδια η ελληνική κυβέρνηση είχε στείλει την προηγούμενη εβδομάδα στους Ευρωπαίους! Στις σελ. 22-23 του  κειμένου αναφερόταν πολύ καθαρά και συγκεκριμένα:-

«Η κυβέρνηση θα φέρει διάταξη με βάση την οποία το δίκτυο διανομής μη-συνταγογραφούμενων-φαρμάκων θα επεκταθεί και θα επιτρέπει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες την πώληση τους και από ειδικά κατασκευασμένα τμήματα των σουπερμάρκετ. Επίσης θα ιδρυθεί σύστημα για την  παρακολούθηση και τον έλεγχο ως -από τη μια- απαραίτητη συνθήκη για την διαχείριση μη-συνταγογραφούμενων φαρμάκων κάτω από την επίβλεψη του κατάλληλου εξειδικευμένου προσωπικού και από την άλλη την απαίτηση των αρμόδιων αδειών προκειμένου να εξασφαλίζεται η συμμόρφωση με τα αναγκαία αποθεματικά και τους κανόνες».

Γι’ αυτό άλλωστε ξεσηκώθηκαν τότε οι φαρμακοποιοί.

3. Αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση που ο κ. Κουρουμπλής βρέθηκε σε συγκινησιακή  σύγχυση. Μαζί με πολλούς άλλους, ο κ. Κουρουμπλής είχε ανακαλύψει πως τα στελέχη της γνωστής Task Force, που είχαν από την αρχή της κρίσης σταλεί από τους Εταίρους και με έξοδα της ΕΕ να βοηθήσουν τη σκουριασμένη, αναποτελεσματική μας δημόσια διοίκηση,  έκαναν καλή και απαραίτητη δουλειά.

Μέχρι τότε οι δικοί μας, και ιδίως οι νεοβάπτιστοι στην εξουσία σύντροφοι της «Πρώτη-φορά-Αριστερά» που κατέκλυσαν τα υπουργεία, δεν έδειχναν καμιά διάθεση να δεχθούν τις συμβουλές των μελών της Task Force κι έκαναν την παραμονή τους δύσκολη και την όποια συνεργασία ανεπιθύμητη.

Ακολούθησαν πολλά ευτράπελα από τα παληκάρια του Σύριζα που οδήγησαν σε απίστευτα φαινόμενα, όπως διηγούνται κατά καιρούς μέλη της Τασκ Φορς. Έκαναν πχ μια επίσκεψη εργασίας στο Νοσοκομείο του «Αγίου Σάββα» μα τους πήρε στο κυνήγι μια ομάδα συνδικαλιστών φωνάζοντας με ντουντούκες «τρόικα, go home!». Ήταν και οι διαδηλώσεις έξω από τα δημαρχεία όταν δούλευαν σε ένα πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να φωνασκούν για «τοποτηρητές της τρόικας και ξεπούλημα για ένα ξεροκόμματο!». Και ακόμα, τα ψευδή δημοσιεύματα που τους ήθελαν να κάνουν ελέγχους στις ΔΟΥ, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν κάνει ποτέ έλεγχο, αλλά μόνο βοηθούσαν στην οργάνωση του ελεγκτικού μηχανισμού. Είναι και το αισχρό περιστατικό του εμπρησμού του αυτοκινήτου της συζύγου του πρώην επικεφαλής Χορς Ράιχενμπαχ, διότι πολύ απλά «η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ήταν ανεπιθύμητη»!

4. Λίγο αργότερα ήρθαν οι “καταγγελίες” του υπουργού Υγείας, ευσυγκίνητου κ. Κουρουμπλή, για τα «χρυσά συμβόλαια» της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου, με τον Ράιχενμπαχ και τους άλλους Γερμανούς, και δυσχέραναν το κλίμα. Στην πραγματικότητα, το πρόγραμμα «Υγεία εν δράσει» στο οποίο αναφερόταν ο υπουργός αφορούσε ένα μεταρρυθμιστικό έργο του 2013  του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που εφάρμοζε το υπουργείο με τη διαμεσολάβηση της Tασκ Φορς.

O ίδιος μάλιστα πριν από μερικές ημέρες είχε ζητήσει τη δίμηνη παράτασή του!!!

Πάλι βλέπουμε τη σύνηθη εξωφρενική κατάσταση στον Σύριζα όπου η αριστερά χειρ δεν γνωρίζει  τι ποιεί η … Αριστερά! Αλλά από συγκίνηση και σύγχυση ποιός μας πιάνει…

Ο Θεός να βάλει το δικό του χέρι!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may also like

74. Μύθοι: Ο ευσεβής και ο μπαρμπέρης

Αυτή είναι μια βουδιστική ιστορία από τις πολλές