Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα κ. Τσίπρα;

Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα κ. Τσίπρα;

Κύριο Άρθρο

Την ώρα που ο κ. Τσίπρας δηλώνει σε όλους του τόνους ότι πρώτο μέλημα του είναι η ανάπτυξη, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τα στελέχη της κυβέρνησης του κάνουν ότι μπορούν για να υπονομεύσουν κάθε αναπτυξιακή προσπαθεια. Παρά τις εκ των υστέρων  προσπάθειες να υποβιβάσουν το πρόβλημα η ιστορία με το Ελληνικό και την κήρυξη του ως αρχαιολογικού χώρου, είναι απολύτως ενδεικτική της σύγχυσης και της ερμαφρόδιτης πολιτικής της κυβέρνησης.

Το ίδιο η παρόμοιο έργο παίζεται κάθε φορά  που γίνεται μια ιδιωτικοποίηση η ξεμπλοκάρει μια επένδυση  από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των ιδεολογικών αγκυλώσεων. Το είδαμε και με την Cosco και στην περίπτωση της επένδυσης στην Αφάντου, το βλέπουμε και με την ιστορία της ΔΕΣΦΑ που καρκινοβατεί εδώ και δύο χρόνια, αλλά και με τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ  από υπουργούς και στελέχη του Σύριζα καθε φορά που αρχίζει μιά συζήτηση για επενδύσεις.

Με την ανεργία στα ύψη, με την οικονομία να καίγεται για νέες επενδύσεις, με τις επιχειρήσεις να αγωνιούν από την έλλειψη ρευστότητας, η κυβέρνηση αντί να προσπαθεί να βελτιώσει το οικονομικό κλίμα και την αξιοπιστία της χώρας, με την αντιφατική της πολιτική αποθαρρύνει ακόμα και τους ελάχιστους που τολμούν να πάρουν το ρίσκο και να επενδύσουν. Από τη μια διακηρύξεις και ευχολόγια από τον πρωθυπουργό και από την άλλη κραυγές και προσπάθειες υπονόμευσης από υπουργούς και στελέχη του.

Ο κ. Τσίπρας πρέπει επιτέλους να αποφασίσει ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα. Ο ίδιος που ισχυρίζεται ότι αριστερή πολιτική σήμερα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας ή οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα κομματικά του στελέχη που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους μόλις δουν να προχωρά μια επένδυση; Γιατί κάθε μέρα που περνά, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αυτό το σκηνικό της διαρκούς αμφιταλάντευσης, η χώρα θα βυθίζεται όλο και περισσότερο στη μιζέρια και στην απαξίωση.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *