Αναίσχυντοι απατεώνες

Αναίσχυντοι απατεώνες

Είναι δύσκολο να βρεις ένα έστω και εξ αποστάσεως έντιμο μέλος στην κυβέρνηση των Συριζανελλήνων. Οι δυο κομματάρχες Καμμένος και Τσίπρας απέδειξαν την έντονη ανεντιμότητά τους προτού καν αναλάβουν με τις μπαγαποντιές τους τη διακυβέρνηση της χώρας.

Έκτοτε, θαυμάζω διαδοχικά πότε τον ένα πότε τον άλλο υπουργό να εκστομίζει ασυναρτησίες και να ανατρέπει τα όσα έλεγε λίγο νωρίτερα.

Υπάρχει άραγε κάποιο βραβείο απατεωνίας και δεν το γνωρίζουμε οι πολλοί;

Διότι οι αξιολάτρευτοι υπουργοί μας, ακούραστοι αγωνιστές, ανταγωνίζονται ακατάπαυστα ακόμα και ο ένας τον άλλο σε αυτό το παιχνίδι αντίφασης, αναίρεσης και γενικής εξαπάτησης. Τώρα προστέθηκε ακόμα πιο εμφατικά, όπως δείχνει το ακόλουθο άρθρο που δίνει ένα αφελέστατο εγχείρημα υπονόμευσης συμφωνηθέντων, ο κ. Δρίτσας στη μακρά σειρά των κκ Κατρούγκαλος, Παππάς, ο ακριτικός Κρης  Πολάκης, Σκουρλέτης (δεν ακούγεται τελευταία), Σπρίτζης, Φλαμπουράρης (θα ξεχρέωνε με “αέρα”!). Λυπάμαι αν άφησα μερικούς έξω.

Προσέξτε στο άρθρο την απίστευτη απόπειρα εξαπάτησης των Κινέζων εκμέρους του Δρίτσα, μα και την αδιάλειπτη προσοχή με την οποία παρακολουθούν πλεον οι ξένοι τα ανδραγαθήματα της ηλίθιας κυβέρνησής μας!  

Τροποποιήσεις Δρίτσα μετά την επιστολή της COSCO για τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ.

Σταυρόπουλος Λάμπρος – TO BHMA (30/6/2016)

Η κινεζική εταιρεία δηλώνει ότι το ν/σ που κατέθεσε η κυβέρνηση αποτελεί «δυσάρεστη έκπληξη» καθώς ανατρέπει τα συμφωνηθέντα. O υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, μιλώντας, το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή για τη συμφωνία Cosco – ΟΛΠ, σημείωσε ότι θα κατατεθούν τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τα συμφωνηθέντα με την κινεζική εταιρεία. 

Νωρίτερα, επιστολή – «βόμβα» η οποία απειλεί να «τινάξει στον αέρα» την ψήφιση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ, απέστειλε η κινεζική εταιρεία COSCO στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητείται ήδη το σχετικό νομοσχέδιο και το οποίο έχει προγραμματιστεί να ψηφιστεί αύριο Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής. 

Η COSCO δηλώνει ότι το εν λόγω σχέδιο νόμου αποτελεί «δυσάρεστη έκπληξη» καθώς ανατρέπει τα συμφωνηθέντα μεταξύ της εταιρείας και του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΠ Α.Ε. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «το κείμενο του σχεδίου κυρωτικού νόμου που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, αποτελεί ένα εντελώς διαφορετικό κείμενο» από εκείνο που έχει προσαρτηθεί ως παράρτημα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σύμβασης για την πώληση των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε. 

Το σημαντικότερο όμως που τονίζεται στην επιστολή είναι ότι το κατατεθέν νομοσχέδιο «δεν είναι μόνο διαφορετικό αλλά και εντελώς αντίθετο με βασικούς όρους της συμφωνίας και με τα δεδομένα επί των οποίων βασίστηκε η οικονομική προσφορά της εταιρείας για την εξαγορά της ΟΛΠ Α.Ε.». Γίνεται δε λόγος για «προφανή απόπειρα του αρμόδιου υπουργείου Ναυτιλίας να υποκαταστήσει πλήρως τη διοίκηση της ΟΛΠ, να καταστήσει ανενεργές σχεδόν το σύνολο των διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης και να τροποποιήσει διά νόμου την συναφθείσα συμφωνία για την αγοραπωλησία του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε.».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *