Ηλιθιότητα στην εξουσία

Ηλιθιότητα στην εξουσία

- in Επικαιρότητα
0

1. Δεν αναφέρομαι μόνο στον κ. Τσίπρα και το τσούρμο του που μας φόρτωσε με το μεγάλο επίτευγμα 100 δις και πάνω χρέος στο έτος που (δεν) πέρασε. Δυστυχώς, πολλοί Ευρωπαίοι δεν είναι καθόλου καλύτεροι.

Υπάρχει μια γενική εντύπωση (και τη βλέπουμε στις ειδήσεις) πως η Ευρώπη προοδεύει με άλματα ενώ εμείς μένουμε βαλτωμένοι στο βαλκανικό περιθώριο.

Εμείς σίγουρα είμαστε βαλτωμένοι.

Η Ευρώπη θα έπρεπε να προοδεύει με άλματα μόνο προς μια κατεύθυνση κι έναν στόχο: την πλήρη ενοποίηση. Όπως δείχνουν τα πράγματα, ούτε βήμα σημειωτόν δεν κάνει. Μιλούν πολύ για πολλά, μα ουσιαστικά δεν μοιάζουν να θέλουν την ενοποίηση ούτε να ξέρουν πώς να προχωρήσουν προς αυτήν.

Οι σπασμωδικές κινήσεις της ΕΚΤ που ξεχύνει χρήμα στην οικονομία (πλην της βαλτωμένης υπεροχότερης βαλκάνιας καλλονής) τονώνει την ρευστότητα για ανάπτυξη, κατανάλωση κλπ, μα δεν συσφίγγει τις χώρες σε ενότητα έτσι που να αντιμετωπίσουν διεθνή προβλήματα όπως η Συρία και η Ουκρανία και εσωτερικά όπως ο μάγκας της Ελλάδας ή τα νέο-ναζιστικά μορφώματα ή το προσφυγικό ή ο απειλητικά διευρυνόμενος μουσουλμανισμός.

2. Απορώ πώς επιτρέπουν όλοι αυτοί οι έμπειροι και σοβαροί, υποτίθεται, ηγέτες της Ευρωζώνης και της Κομισιόν (εξαιρουμένου του Χοφερσταντ των Φιλελευθέρων) να τους κοροϊδεύουν με τόσο θράσος τσογλάνια σαν τους συριζαίους.

Έχουν όλοι γίνει μαλθακοί με μόνο ενδιαφέρον πια τη παραμονή τους στην εξουσία – ακριβώς σαν τον μονάκριβο δικό μας που πλέον είναι ασυναγώνιστος στο να παρουσιάζει ως επιτυχία κάθε καταβαράθρωση.

Απορώ πώς δεν επιβάλλουν λίγη αυστηρότερη πειθαρχία, λίγη πίεση παραπάνω να προχωρήσουν αυτοί οι κλόουν της κωλοτούμπας σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Βεβαίως και μπορούν να το κάνουν. Θα το έκαναν αν νοιάζονταν πράγματι για μια Ενωμένη Ευρώπη και για το 60% του Ελληνικού λαού που δεν ψήφισε τους τερατόμορφους Συριζανέλληνες και υποφέρει τώρα.

3. Με καθυστέρηση διάβασα το κύριο άρθρο στην Εστία, που ανακάλυψε πρόσφατα (9/12/15) πως σχεδιάζεται άλωση της Διοίκησης.

Πολλοί καλοί άνθρωποι, θερμοί και λογικοί πατριώτες όλοι. Αλλά πού ζούσαν τους τελευταίους 11 μήνες;

Η άλωση των κρατικών μηχανισμών είναι βασικός στόχος κάθε αναρχοαριστερής οργάνωσης με βλέψεις προς την εξουσία. Αυτό δίδαξε ο Στάλιν, ο μέγας εμπνευστής τους. Αυτό δίδαξε και ο Χίτλερ τους δικούς του οπαδούς.

Είναι το ακήρυκτο δόγμα τους. Ο Μαρξ το διατύπωσε ως αναπόφευκτη ιστορική εξέλιξη άσχετα με το ότι το πήρε πίσω αργότερα, στα τελευταία του χρόνια, και άσχετα με το ότι αυτή η εξέλιξη παράκαμψε τη Βρετανία και την Αμερική και κάθε ανεπτυγμένη, εκβιομηχανισμένη χώρα.

Οι κουρελήδες προλετάριοι του Σύριζα θα έχουν την εξουσία σε ένα νέο χιλιόχρονο Ράιχ ή Σοβιέτ!

Οι συριζαίοι με καθοδηγητή τον κ. Τσίπρα πιστεύουν και αυτοί, πως με την κομματική κατάληψη του κράτους θα παραμείνουν στην εξουσία. Δεν μάθανε τίποτε από την ηλιθιότητα του ΠΑΣΟΚ (και των Σοβιέτ).

4. Τέλος, για σήμερα, πάλι απορώ που εμβριθείς δημοσιογράφοι, τους οποίους θαυμάζω (όπως ο Παπαχελάς της Καθημερινής, ο Καρακούσης στο Βήμα κλπ) γράφουν για τους διάφορους κινδύνους που διαγράφονται άμεσα ή σε πιο μακρινό ορίζοντα και κάνουν έκκληση στον κ. Τσίπρα να προσέξει και να διορθώσει την κατάσταση.

Τίποτα δεν κάνουν οι υπουργοί χωρίς γνώση (κι έγκριση) του αρχηγού.

Το αυτό γινόταν και πριν τη διάσπαση και αποχώρηση των Λαφαζάνη, Στρατούλη κλπ.

Ο αρχηγός τα ήξερε όλα και δεν θα εκπλαγώ αν αποκαλυφθεί με στέρεα στοιχεία πως οι μπαρούφες του Βαρουφάκη δεν είχαν τη σύμφωνη γνώμη του.

Ο κ. Τσίπρας δεν θα διορθώσει τίποτα: θάλλει με αντιπαραθέσεις, εμψυχώνεται με ψεύδη και χαίρεται στο χάος!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *