«Ολοι τα ίδια κάνουμε στην αντιπολίτευση»

«Ολοι τα ίδια κάνουμε στην αντιπολίτευση»

του Διονύση Γουσέτη

Ε​​πιστρατεύοντας τον ελληναράδικο κυνισμό του, ο κ. Τσίπρας θέλησε, με αυτή τη φράση, να ταυτίσει το κόμμα του με τα υπόλοιπα. Η πικρή αλήθεια όμως είναι ότι «όλοι δεν κάναμε τα ίδια». Κανένα άλλο κόμμα δεν έκανε αντιπολίτευση με όπλα κουκουλοφόρους, εμπρηστές, καταληψίες, καταστροφείς, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και κανενός άλλου κόμματος υπουργός δεν κατήγγειλε βουλευτές του ότι έχουν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι έχουμε για πρωθυπουργό ένα παιδί που η συγκρότησή του τον οδήγησε σε ταξική πάλη και καταστροφές και που τώρα γλυκάθηκε από τις τιμές και τις δόξες (μέχρι και με τον Μεγαλόσταυρο του Παναγίου Τάφου τιμήθηκε) και προσπαθεί να στρίψει αναλόγως το χουλιγκάνικο τιμόνι. Απέδειξε ότι δεν είναι ιδεοληπτικός. Δεν έχει φρένο ούτε τη σοσιαλιστική ιδεοληψία της «ηρωικής αυτοθυσίας και ρομαντικού βολονταρισμού», για την οποία ειρωνεύτηκε τους πρώην συντρόφους του, ούτε την εθνικιστική ιδεοληψία του κ. Σαμαρά, ούτε άλλη θρησκευτικής υφής ιδεοληψία. Το μόνο του μέλημα είναι ο εαυτός του και η διατήρησή του στην εξουσία. Για τον λόγο αυτόν, εξάλλου, «τιμήθηκε» από το BBC με το βραβείο 1ης σειράς λαϊκιστή, μαζί με τους Μαρίν Λεπέν, Ντόναλντ Τραμπ, Πάμπλο Ιγκλέσιας, Νάιτζελ Φάρατζ.

Είναι ο μόνος πρωθυπουργός που όταν εξελέγη συνέχισε να παριστάνει τη ΣΥΡΙΖαίικη αντιπολίτευση: στις 5/2 δήλωνε αναίσχυντα ότι «η νέα κυβέρνηση θα βάλει οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της».

Κατάφερε έτσι να κουράσει και να απογοητεύσει τους εταίρους μας, τόσο που για πρώτη φορά στο Grexit από την Ευρωζώνη προστέθηκε η απειλή Grexit από τη συνθήκη Σένγκεν. Βεβαίως, τελικά ενέδωσε, γνωρίζοντας ότι από τους εταίρους –και όχι από την ανύπαρκτη αντιπολίτευση– εξαρτάται η παραμονή του στην εξουσία. Και τώρα, παρά τον αγώνα που εξήγγειλε εναντίον των εταίρων μέχρι «ματώματος», είναι ικανός, αν δει πως κινδυνεύει, και τις συντάξεις να τσακίσει και τον ΑΔΜΗΕ να ιδιωτικοποιήσει και οτιδήποτε άλλο να κάνει. Εδώ δεν δίστασε να προχωρήσει σε πρωτοφανή φοροεπιδρομή, μεγαλύτερη από εκείνην που κατέκρινε στους προηγούμενους. Και συνεχίζει ακόμη τώρα, με αναδρομικές φορολογίες. Ο μεγάλος του φόβος είναι η αντίσταση των Σταλινοστούντων Μαρξυνόμενων βουλευτών του. Το Σάββατο κατάφερε να τους συγκρατήσει και να ψηφίσουν έναν προϋπολογισμό στον αντίποδα των αρχών του ΣΥΡΙΖΑ. Στα πιο δύσκολα όμως φοβάται ότι μπορεί να μην τα καταφέρει. Και γι’ αυτό συνεχίζει να καλεί την αντιπολίτευση σε διάλογο. Θα χειροκροτούσα αυτή την κίνηση ως μεταρρυθμιστική, αν δεν ήταν μια ακόμα κίνηση τακτικισμού για την παραμονή του κ. Τσίπρα στην καρέκλα του πρωθυπουργού. Μια κίνηση που μοιραία συμψηφίζεται με την πρωτοφανή βλάβη της ελληνικής οικονομίας, η οποία μέσα στους 10 μήνες ΣΥΡΙΖΑ υπέστη συνολικά απώλειες άνω των 100 δισ. ευρώ (Αθ. Παπανδρόπουλος), ήτοι ΕΝΦΙΑ 25 ετών! Αυτή τη ζημιά άλλη κυβέρνηση δεν μας την έχει κάνει. Αρκετά πληρώσαμε την ανεπάρκεια και τον αμοραλισμό του κ. Τσίπρα.

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *