Υπάρχουν έντιμοι βουλευτές;

Υπάρχουν έντιμοι βουλευτές;

1.  Αν υπάρχουν έντιμοι βουλευτές, και λιγοστοί και πολύ περιορισμένης αντίληψης θα πρέπει να είναι. Οπότε δεν θα έπρεπε να είναι βουλευτές καθόλου, επιφορτισμένοι με το ανώτερο αυτό κοινωνικό λειτούργημα.

Η γενική εικόνα είναι ξεκάθαρη για τους περισσότερους νοήμονες πολίτες και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα οφθαλμοφανή – εκτός να πούμε πως ιστορικά δεν υπήρξε χειρότερο ποιόν από κάθε άποψη.

Δυστυχώς, πολύ περιορισμένης αντίληψης, ή «βλάκες», κατά την κοινή μας φράση, πρέπει να είμαστε και οι μάζες των πολιτών, αφού ψηφίζουμε και ανεχόμαστε τέτοιο τσούρμο τσογλανιών.

2.  Καμιά άλλη φυσιογνωμία στη Βουλή δεν εκδηλώνει τόσο ανάγλυφα το αχρείο ποιόν όσο αυτή του πρωθυπουργού, του μεγαλύτερου απατεώνα κ. Τσίπρα. Τα κατορθώματά του είναι γνωστά.

Τελευταίο επίτευγμά του μια ακόμα διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Μετά τον εξευτελισμό του στα τουίτερ για τους πιλότους, κατάφερε να παρουσιάσει την εξαΰλωση της αξίας των μετοχών του Δημοσίου, αλλά και των μικρομετόχων, και τον αφελληνισμό των τραπεζών μας στην πρόσφατη ανακεφαλαίωση, ως θρίαμβο της πολιτικής του και ακριβώς το αντίθετο!

Η μόνη περίπτωση που αυτός ο τυχοδιώκτης δεν έχει πει κάποιο ψέμα στο δύστυχο έθνος ή στους ξένους είναι όταν σιωπά.

3.  Είπα να μην ασχολούμαι γράφοντας για τα επιτεύγματα αυτού του παλιάτσου-πολιτικάντη, που ούτε πώς να περπατήσει με λίγη αξιοπρέπεια ξέρει, ούτε πώς να σταθεί, ούτε πώς να καθίσει, ούτε πως να ντυθεί ούτε πώς να μιλήσει δυο λόγια αλήθειας.

Σήμερα γράφω όχι τόσο για κείνον όσο για τους βουλευτές. Καλά οι δικοί του στον Σύριζα, που είναι καταφανέστατα χειρότερης στόφας για να τον έχουν ηγέτη τους. Καλά οι Ανέλληνες που προφανώς διψούν για λίγη δόξα και σπουδαιότητα στο μόνο μέρος που θα μπορούσαν να την έχουν, δηλ. στον βόθρο της Βουλής.

Αλλά δεν υπάρχει κανείς βουλευτής να σηκωθεί να πει δυο καθαρές, ωμές κουβέντες για τον απαράμιλλο κλόουν και τις καταστροφικές γκάφες του και να δηλώνει παρών στην ολομέλεια και στις επιτροπές μα να μη συμμετέχει στην παρωδία της διακυβέρνησης;

Αν οι αντιπολιτευόμενοι έχουν ίχνος εντιμότητας οφείλουν να αποχωρούν από τη Βουλή σε κάθε συνεδρίαση και κυρίως με την έλευση του Τσίπρα.

4. Όπως είπε κάποιος, οι Τούρκοι πήραν τόσες παραχωρήσεις από την εχθρική γι΄ αυτούς ΕΕ (€3 δις, κατάργηση βίζας κλπ) σχετικά με το προσφυγικό, εμείς εδώ έχουμε το τσογλάνι, κ. Τσίπρα!

Ορθότατα! Τον απαράμιλλο καμηλιέρη, ηγέτη του καραβανιού!

Τι άλλο θέμε;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *