Ε1149: Ασυμμάζευτη σχιζοφρένεια

Ε1149: Ασυμμάζευτη σχιζοφρένεια

Είναι η συριζική σχιζοφρένεια ανεξάντλητη. Και οι αρθρογράφοι που κατά καιρούς νομίζουν πως ο Τσίπρας και το τσούρμο του θα γίνουν μια νορμάλ κοινοβουλευτική ομάδα αντιπολιτευτική, ένα κανονικό κόμμα, αυταπατώνται θεληματικά.

Οι αντιφάσεις και κωλοτούμπες από το 2015 κι έπειτα είναι πλέον πασίγνωστες. Έγιναν νούμερα χλεύης ακόμα και στο εξωτερικό. Η διασκέδαση τους θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν μάθαιναν πως ο Τσίπρας ως πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακό κάνει μετάνοιες με στροφές 360 μοιρών!

Και μόνο πως αυτοαποκαλούνται προοδευτική παράταξη ενώ είναι όχι απλά συντηρητική μα επιδεικτικά οπισθοδρομική, δείχνει τη σχιζοφρενική σχέση τους με την πραγματικότητα.

Στα μέσα Ιουνίου του νεότερου ένδοξου ΄21 ο πολύς Πολάκης, γιατρός με πατέντες και πτυχία, επιστήμων παρά την απαράμιλλη χυδαιότητά του, διαβεβαίωνε την απέχθειά του για τα εμβόλια: «Δεν θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε από την ιατρική επιστήμη, επειδή κάποιοι στήριξαν την αφήγησή τους στην κονόμα (!) κάποιων εταιρειών». Μάλιστα, εδώ έχουμε την πεμπτουσία του αντιεμβολιαστικού «προοδευτικού» κινήματος. Ένα ψέμα.

Ο Πολάκης ήταν πρώην υφυπουργός Υγείας στην αξέχαστη τσιπρική κυβέρνηση 2015-19. Υπουργός του ήταν ο Ανδρέας Ξανθός, επίσης γιατρός. Αυτός δήλωσε στις 21 Μαΐου 2021: «Παρά τις συνωμοσιολογικές ή ακόμα και επιστημονικοφανείς αμφισβητήσεις της αξίας των εμβολιασμών, το εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού προχωράει… [με] έγκαιρη και ισότιμη πρόσβαση όλων…». Και πρόσθεσε παρεμβαίνοντας υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κάποιων κατηγοριών εργαζομένων: «Αν όμως η δημόσια υγεία είναι το μείζον αγαθό που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και, κυρίως στον βαθμό που ο εμβολιασμός τεκμηριώνεται πλέον ότι μειώνει σημαντικά τη μεταδοτικότητα του ιού, η θέσπιση ασφαλιστικών δικλείδων για την καθολική εμβολιαστική κάλυψη των υγειονομικών είναι εύλογη…».

Δυο σχιζοφρενικά αντίθετες γνώμες! Ένα 30% των ψηφοφόρων υποστηρίζει αυτή τη σχιζοφρένεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *