Η Μεγάλη Νίκη

Η Μεγάλη Νίκη

- in Επικαιρότητα
0

1.  Όντως είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν οι συριζαίοι και οι ανέλληνες. Αλλά έχασαν και στα ποσοστά και φυσικά στις έδρες τους. Από 36,3 σε 35,5% και από 149 σε 144 έδρες οι πρώτοι και από 4,8 σε 3,7 % και  από 13 σε 10 έδρες οι δεύτεροι.

Η ΝΔ ανέβηκε μόλις 0,3% μα έχασε μια έδρα (από 76 σε 75). Και αυτό μοιάζει να είναι το όριο της  μετριοπαθούς κραταιάς Δεξιάς – μιας παράταξης που απεμπόλησε τις λιγοστές κίβδηλες αρχές του φιλελευθερισμού που είχε για να συναγωνισθεί σε λαϊκισμό τους άσους της απατεωνίας. Ο κ Μεϊμαράκης απέτυχε θλιβερά να «αποδομήσει» τον τσαρλατάνο κ Τσίπρα. Αμφιβάλλω αν κανείς τους στο κόμμα καταλαβαίνει πως χρειάζονται αρχές και διαφορετική νοοτροπία.

Το Ποτάμι είναι ο μεγάλος χαμένος για όμοιους λόγους. Και ο κ Θεοδωράκης είναι πολύ «λίγος» σε διάνοια και καλλιέργεια για να ηγείται τόσο απόλυτα ενός κόμματος δίχως ξεκάθαρη πολιτική. Μα κι εδώ αμφιβάλλω αν θα καταλάβουν τίποτα.

Ο μεγάλος πραγματικά κερδισμένος είναι ο κ Λεβέντης που μπαίνει στο άντρο των άναντρων βολεμένων για πρώτη φορά. Για να δούμε αν θα κρατήσει όσα διακήρυττε προ-εκλογικά. Πάλι έλεγε πως δεν θέλει καρέκλες εξουσίας μα αυτό μένει να αποδειχθεί. Πάντως θα είναι μια νέα φωνή που θα ακούγεται πλέον πολύ ευρύτερα. Ίσως φέρει εκπλήξεις.

2.  Αλλά όπως υπέδειξαν ήδη μερικοί, ο πραγματικός νικητής είναι η Αποχή με 44%, νέο ρεκόρ στη σύγχρονη μας Ιστορία. Σε μερικές περιοχές η αποχή ξεπέρασε κατά πολύ το 50% και σε μια, στου Αγ. Ιωάννη Ρέντη, ξεπέρασε το 90%!

Οπότε έχουμε νέα δεδομένα για τα ποσοστά των κομμάτων. Αυτά τώρα είναι για την ακρίβεια κλάσματα του 56% του συνόλου των ψηφοφόρων.

Η «μεγάλη» νίκη του Σύριζα προέρχεται από περίπου 20% του συνόλου των ψηφοφόρων. Διότι τόσο είναι το 35,5% του 56%! Ας μην επαίρονται λοιπόν οι μάγκες.

Από αυτή την άποψη, οι δημοσκοπήσεις δεν έπεσαν πολύ έξω αν συλλογιστούμε ότι από τα 9.820.000 περίπου των ψηφοφόρων μόνο 5.551.700 ψήφισαν!

Συλλογιστείτε, όμως, όσοι έχετε αυτή την άσχημη συνήθεια – το ένα πέμπτο μόνο των ψηφοφόρων (1/5 ή το 20%) έβγαλε την κυβέρνηση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού!

Ας το δούμε σε απόλυτους αριθμούς για να καταλάβουμε το μέγεθος αυτής της Νίκης.

Κόμμα                                   Εκλ Ιαν.                                    Εκλ Σεπ.                      Διαφορά

Σύριζα                                  2300 εκμ                                   1969εκμ                        -331.000

Ν Δ                                  1760   »                                      1560  »                         -201.000

Αν Ελ                                    300.674                                     204.857                          -96.000

Άλλη μια, δηλαδή, απατεωνία όχι μόνο του κ Τσίπρα, μα αυτή τη φορά και  του δημοφιλέστατου δημοκρατικού μας καθεστώτος – μαζί με την καλπονοθεία των 50 εδρών, που είχε δεσμευθεί να καταργήσει το άμωμο ηθικό μέρος της εντιμότατης αυτής Αριστεράς. Δεν πειράζει, θα το καταργήσει τώρα.

3.  Φτάνουν για σήμερα τα σχόλια. Θα παρουσιαστούν πολλά φαιδρά ίσως και σοβαρά να σχολιάσω στο εγγύτατο μέλλον μας, Θεού θέλοντος.

Σήμερα, ως εξαίρεση, θα ανεβάσω ακόμα ένα δικό μου άρθρο περί Πολιτικής Οικονομίας. Είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από τα ρουτινιέρικα, πολύ ανιαρά πολιτικά τεκταινόμενα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *