Καινούρια Κοροϊδία

Καινούρια Κοροϊδία

1. Έχει αρχίσει καινούργια κοροϊδία που είναι, βέβαια, η παλιά!

Μετά την θριαμβευτική του ολοκλήρωση της “διαπραγμάτευσης” στη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Τσίπρας έδειξε πως είναι τετραπέρατος τυχοδιώκτης (= βλαξ). Η στροφή 180 μοιρών στην οποία ‘εκβιάστηκε’ με ‘πραξικόπημα’ ήταν η μόνη επιλογή που του εξασφάλιζε την εξουσία και τα χρήματα για να την ασκεί.

Αναμφίβολα θυμάστε πως “Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται…η Ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα και δεν εκβιάζεται!” Εγώ πάντως θυμάμαι τον κ. Σακελλαρίδη να κάνει αυτές της ηλίθιες δηλώσεις.

Η στροφή έγινε, τέλος πάντων, και ήρθαν τα δανεικά λεφτά για την αποπλήρωση προηγούμενων δανεικών, αφού με 229 ψήφους πέρασε το πρώτο νομοσχέδιο (16/7/15). Μόνο που ο κ Τσίπρας έχασε 39 συριζαίους βουλευτές και την δεδηλωμένη!

Κι ερχόμαστε στην δεύτερη πράξη του δράματος του τυχοδιωκτισμού. Νέο νομοσχέδιο για δικονομική μεταρρύθμιση και δύο άλλα πολύ σπουδαία μέτρα: κατάργηση πρόωρων συντάξεων και φορολόγηση της παρασιτικής κάστας των αγροτών που απολαμβάνουν εύνοιες και προνόμια από την δεκαετία του 1980.

ΑΛΛΑ ξάφνου και κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνούν πως τέτοια μέτρα δεν θα περάσουν διότι και συριζαίοι και νεοδημοκράτες βουλευτές δεν θέλουν να τα χαλάσουν με τους αγρότες ψηφοφόρους τους.

2. Όλοι θυμάστε πως πάντα, εδώ και δεκαετίες , μόλις απειληθούν τα υπέρογκα προνόμια τους, οι αγρότες κατεβάζουν τα τρακτέρ και τα φορτηγά τους στις εθνικές οδούς , κόβουν την Ελλάδα στη μέση σταματώντας την κυκλοφορία και κρατούν σε ομηρία τη χώρα και τους πολίτες όλους – τους πολίτες οι οποίοι συντηρούν αυτές τις κρατικοδίαιτες σπείρες.

Και τι κάνει η κυβέρνηση – γαλάζια ή πράσινη; Στέλνει μήπως τα ΜΑΤ και τανκς να αποκαταστήσει την τάξη; Τρέχει μήπως η αντιπολίτευση να συμβουλέψει σύνεση και κατανόηση του ευρύτερου εθνικού συμφέροντος;

Κάθε άλλο! Όλοι σπεύδουν να χαϊδέψουν αυτούς τους νεόπλουτους εκβιαστές και ενδίδουν στις απαιτήσεις τους. Οι δε βουλευτές της αντιπολίτευσης , γαλάζιοι, πράσινοι, κόκκινοι και πολύχρωμοι ενθαρρύνουν τους μαχόμενους αγρότες στον δίκαιο αγώνα τους!

3. Υπάρχουν στη χώρα μας πολλές μαφίες παρασιτικών νεόπλουτων – οι πιο πολλές φιντάνια στην πράσινη βλάστηση του πρώτου μεγάλου απατεώνα, Ανδρέα Παπανδρέου. Δύο πολυπληθείς ξεχωρίζουν: οι αγρότες και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Για τους δεύτερους έχω γράψει πολλά, επανειλημμένα. Ας πούμε δυο λόγια και για τους πρώτους – που είναι υποτίθεται η “πρωτογενής παραγωγή”.

Οι αγροτικές περιοχές χωρίστηκαν περίπου στα δύο: καθαρά αγροτοκτηνοτροφικές που συνέχισαν την πατροπαράδοτη δραστηριότητα τους και τουριστικές, όπου αναπτύχθηκαν ποικίλες ξενοδοχειακές και συναφείς μονάδες.

Στις αγροτοκτηνοτροφικές περιοχές ιδιαίτερα οι αγροτικοί παραγωγοί τρέφονται από επιδοτήσεις, ευνοϊκούς φόρους και άλλες κρατικές ενισχύσεις. Επί πλέον, τώρα χρησιμοποιούν κατά κόρων ανασφάλιστη εργασία (λαθρο-) μεταναστών και πληρώνουν μισθούς κατώτερους από τους κατώτατους.

Θυμάμαι λίγο πριν την άνοδο του Παπανδρέου το 1980, ο Γιώργος Ράλλης μοίραζε στους αγρότες επιταγές που ήρθαν ως επιδοτήσεις από την τότε ΕΟΚ!

Αργότερα, επί ΠΑΣΟΚ τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης έφεραν νέες πολλαπλάσιες επιδοτήσεις οι οποίες χορηγούνταν με σωρεία ψεύτικων παραστατικών: μελίσσια που δεν υπήρχαν, κοπάδια προβάτων και κατσικιών, ελιόδεντρα και ότι άλλο περνούσε. Ένα προσοδοφόρο παρακλάδι έδινε, πάλι με ψεύτικα παραστατικά, συντάξεις αναπηρίας, τυφλότητας ή χηρείας σε ζωντανούς και νεκρούς!

Και γιατί πρέπει να επιδοτούνται τόσο χαριστικά οι παραγωγοί καπνού ή βαμβακιού ή ότι άλλο; Γιατί δηλαδή πρέπει να στηρίζονται δήθεν παραγωγικές δραστηριότητες που καταφανώς δεν ευδοκιμούν; Γιατί να γίνεται αυτό σε βάρος των άλλων φορολογούμενων που δεν κλέβουν και δεν εξαπατούν;

4. Τα μνημόνια και οι Θεσμοί ζητούν διαρθρωτικές αλλαγές που θα καταργήσουν τις κρατικοδίαιτες παρασιτικές τάξεις. Στρέφονται και κατά των πλουτοκρατών που απολαμβάνουν τις υπεραξίες της παραγωγής και κατά των παρασιτικών τάξεων όπως οι προνομιούχοι αγρότες και φυσικά, υπάλληλοι στο Δημόσιο.

Αλλά προνομιούχες εξαιρέσεις από φόρους αποτελούν, όπως μας λέει ο κ Γιακιντζής, και αθλητές κι εφοπλιστές και καλλιτέχνες. Γιατί πρέπει να τους στηρίζουν όλους αυτούς οι άλλοι πολίτες;

Τα μέτρα για την φορολόγηση των αγροτών δεν είναι καθόλου σκληρά, όπως διατείνονται τα φερέφωνα τους στο Μέγαρο της Μίζας, και οι συριζαίοι βουλευτές και οι νεοδημοκράτες.

Μια λειτουργία αυτών των παλιανθρώπων είναι να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους γιατί τα μέτρα είναι απαραίτητα τώρα, μετά από δεκαετίες ευνοιοκρατίας, και όχι να προωθούν τις απαιτήσεις τους τορπιλίζοντας τη μεταρρύθμιση.

Ας μη γελιόμαστε. Δεν πρόκειται παλιάτσοι που εξαπάτησαν τον λαό επί έξι μήνες ως αντιπολίτευση κι έξι μήνες ως κυβέρνηση να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις (Βούτσης, Κατρούγκαλος, Σκουρλέτης κλπ.) και να αναταράξουν το πελατειακό κράτος που τους ανέδειξε. Αυτό το τσούρμο του κ Τσίπρα δεν είναι διόλου καλύτερο από τα τσογλάνια που συνωμοτούσαν να μας διαολοστείλουν στη Δραχμή και τώρα διαφοροποιήθηκαν.

Ήδη ψάχνουν για τρόπους να εμποδίσουν τους εκπροσώπους των Θεσμών να εισέλθουν στο ΥΠΟΙΚ και να ελέγξουν την κατάσταση.

Ήδη σχεδιάζουν τη μη-ακύρωση των νόμων που μονομερώς οι ίδιοι ψήφισαν με τους οποίους κατάργησαν μέτρα προηγούμενων κυβερνήσεων που μείωναν τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος κι επέφεραν πρωτογενές πλεόνασμα.

Δεν μοιάζουν, δυστυχώς ούτε η αντιπολίτευση, να έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει και η οικονομία πάει σε βαθύτερη ύφεση δίχως ορατή αχτίδα ανάκαμψης. Όλοι μοιάζουν να σκέφτονται τα μικροκομματικά και τα προσωπικά τους οφέλη.

Ο κ Τσίπρας καμιά “συγγνώμη” προς τον λαό τον οποίο καροϊδευε τόσο καιρό, καμιά ευχαριστία προς την αντιπολίτευση που τον στήριξε ενώ οι δικοί του τον υπονόμευαν.

Και οι Ευρωπαίοι παρακολουθούν προσεκτικά τα τεκταινόμενα και κρατάνε πια έτοιμο το σχέδιο για Grexit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *