Είμαι με τους δανειστές

Είμαι με τους δανειστές

από τον Νικόδημο

1. Άλλη μια φορά δηλώνω απερίφραστα πως είμαι με τους δανειστές.

Ναι, ζητούν να εφαρμόσουμε δύσκολα μέτρα που θα επιβαρύνουν τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους επιφέροντας πρόσθετη λιτότητα. Γι’ αυτό υπεύθυνη είναι τελικά η κυβέρνηση που σπατάλησε 5 μήνες σε μη- διαπραγμάτευση και κοροϊδία.

Ναι, πολλοί εκλεγμένοι εκπρόσωποι ευρωπαϊκών λαών – Γερμανοί, Φιλανδοί, Λιθουανοί κλπ. – επιδίωξαν να “ταπεινώσουν” την Ελλάδα θέτοντας “τιμωρητικούς” όρους, όπως λένε μυωπικοί μικρόμυαλοι. Αλλά κι εδώ, υπεύθυνη είναι τελικά η κυβέρνηση που κατάφερε να διαλύσει κάθε ίχνος εμπιστοσύνης με τις παλινωδίες της.

Δεν καταλαβαίνω πώς έγινε “πραξικόπημα” όπως οι μυωπικοί μικρόμυαλοι επαναλαμβάνουν, ή παραβιάστηκε η “δημοκρατία” ή επήλθε “μαύρη νύχτα στην Ευρώπη” και παρόμοιες ανοησίες που σαλπίζουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Παρακολουθούσα μια εκπομπή του ΣΚΑΪ (γύρω στις 4.00 μμ) με παρουσιαστές τον κ. Ανδρίτσο και την κα. Αναστασοπούλου που φιλοξενούσαν την κα. Λ. Μπόλα, κάποιον δημοσιογράφο Πέτρο Παπακωνσταντίνου και αργότερα κι άλλους.

Εντυπωσιάστηκα με τις ορμητικές εκφράσεις του κ. Π.Π για τα τρομερά και φοβερά που διέπραξαν οι Ευρωπαίοι και κυρίως η Γερμανία δια του Σόιμπλε στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής (12/7), όπου καταστράφηκαν οι δημοκρατικές αξίες που είχαν απομείνει στην Ευρώπη, και για την απόρριψη μας της λύσης για Grexit! Αυτό που μ’ εντυπωσίασε ήταν ο πλήρης παραλογισμός του ΠΠ.

Οι παρουσιαστές παρακολουθούσαν αμήχανα και μουδιασμένα την επιθετική φλυαρία του ΠΠ χωρίς να συμφωνούν αλλά και χωρίς να αντιτάσσουν κάποια επιχειρήματα.

Αναγκάστηκε ο διευθυντής κ. Μαλέλης να επέμβει αλλά ούτε αυτός μπόρεσε να αρθρώσει κάποιο πειστικό επιχείρημα γιατί πρέπει να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη. Πρέπει, είπε, για να αναπτυχθούμε και να αλλάξουμε την ΕΕ από μέσα!

2. Είμαστε όντως αξιολύπητοι και άξιοι της μοίρας μας. Μόνο φαντασιόπληκτοι σαν τους αναρχοαριστερούς τρέφουν επίμονες ψευδαπάτες πως θα αλλάξουν την ΕΕ. Η ΕΕ σίγουρα θα αλλάξει, αλλά με τους δικούς της τρόπους και όχι με τις ψωραλέες εμμονές των κομμουνιστικών σεχτών.

Μένουμε στην ΕΕ, ελπίζω, για να αλλάξουμε εμείς που, παρότι Έλληνες, μέχρι τα μισά του 19ου αιώνα, εκτός από τις εύπορες οικογένειες, οι άλλοι όλοι δεν ήξεραν Ελληνικά και μιλούσαν Αρβανίτικα. Εμείς που ακόμα και στην κρισιμότατη αυτή ώρα παρότι το 75% δηλώνει πως θέλει να μείνει στην Ευρωζώνη, πιστεύει πως οι Ευρωπαίοι ασκούν τρομοκρατία πάνω μας και θένε να μας πνίξουν! Αλλά η αλληλεγγύη και η δημοκρατία μας απαιτεί να μας δίνουν λεφτά άνευ όρων!

Πως στην ευχή τα καταφέραν τόσες άλλες χώρες – οι Βαλτικές δημοκρατίες, η Σλοβακία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία;

Κοιτάξτε τη συμπεριφορά των κομματαρχών τoυ δήθεν δημοκρατικού τόξου. Ο Τσίπρας (αν και όπως έχω γράψει συχνά, ο Σύριζα δεν είναι άδολο δημοκρατικό κόμμα) δεν εξηγεί απλά στον λαό πως τον κορόιδεψε για να υφαρπάξει την εξουσία και με την απειρία και ανικανότητα του οδήγησε τη χώρα στα βράχια. Ο Καμμένος έκανε στροφή 180 μοιρών, για να διατηρήσει τον θώκο του στο Άμυνας.

Τον κ. Θεοδωράκη τον αφήνω στην άκρη αφού είναι καινούριος. Εξ αρχής όμως αυτός δήλωσε πως θα υποστηρίξει τον Τσίπρα και όποια συμφωνία. (Ο ξερόλας κ. ΠΠ  τον απαξίωσε υβριστικά αποκαλώντας τον “μαϊντανό”!)

Ο κ. Μειμαράκης και η κα. Γεννηματά θα στηρίξουν τα νομοσχέδια της Συμφωνίας στη Βουλή μα (για να μην έχουν πολιτικό κόστος προφανώς) δεν θα συμμετάσχουν σε κυβέρνηση Εθνικής Συνεργασίας υπό τον Τσίπρα!

Τέτοιοι είμαστε δυστυχώς: φιλόδοξοι, μικρόψυχοι, αλαζόνες.

3. Όλοι, ή σχεδόν όλοι, παραγνωρίζουν την πιο απλή και σημαντική άποψη αυτών των θεόπεμπτων περιστάσεων και καταπιάνονται με τις ανοησίες της συμπεριφοράς των Ευρωπαίων που συνωμοτούν αβυσσαλέα εναντίον μας – ενώ μας δανείζουν ξανά 80-100 δις!

Ευτυχώς που αυτοί οι σκληρόκαρδοι, ανελέητοι δανειστές, μας πιέζουν ασφυκτικά, απάνθρωπα για να πάρουμε ριζοσπαστικά μέτρα. Πολλά από αυτά είναι μέτρα που έπρεπε να είχαμε πάρει το 2010 ή, ακόμα καλύτερα, στις αρχές της Μεταπολίτευσης, το 1974 ή έστω το 1976.

Ακόμα και η πρόσθετη λιτότητα (θα πρέπει εμείς οι πολίτες όλοι να πληρώσουμε πάνω από 3 δις σε επιπρόσθετους φόρους) έχει μια θετική άποψη – το ότι θα μας αναγκάσει να (ξανα-) σκεφτούμε ίσως τις σαθρές πτυχές που κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού μας συστήματος.

Αλλά συλλογιστείτε τις καινοτόμες μεταρρυθμίσεις: –

Στοπ στις πρόωρες συντάξεις που φορτώνουν στους υπόλοιπους πολίτες μια άδικη χρηματοδότηση για 20 και 30 χρόνια!

Στοπ στα κλειστά ευνοούμενα επαγγέλματα (όχι μόνο ταξί και φαρμακεία μα και λατομία και ακτοπλοϊκές)!

Στοπ στην πολιτικοποίηση του ευρύτερου Δημοσίου: δεν θα μπορεί το κυβερνών κόμμα και άλλοι πολιτικοί να διορίζουν την πελατεία τους!

Στοπ στις χαριστικές αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων από τα φιλαράκια τους: θα γίνονται από ανεξάρτητες ιδιωτικές επιχειρήσεις!

Στοπ στη κομματική-κυβερνητική εξάρτηση και λειτουργία οργανισμών όπως η Στατιστική Υπηρεσία κλπ. Θα είναι παντελώς ανεξάρτητοι όπως και η Τράπεζα της Ελλάδας!

Υπάρχουν κι άλλες μεταρρυθμίσεις που ευνοούν την ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία παράγει τον πλούτο της Πολιτείας.

Πάνω από όλα, θα παρέχεται προστασία από εκτροπές σαν κι αυτές που σχεδίαζαν, όχι ο Σόϊμπλε, μα οι Βαρουφάκης, Λαφαζάνης και οι άλλοι μπολσεβίκοι σύντροφοί τους.

Ας είμαστε λοιπόν ευγνώμονες για τη μεγάλη ευκαιρία που μας δίνουν οι Ευρωπαίοι βάζοντας, μεταφορικά, το μαχαίρι στον λαιμό μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *