Το ίδιο ψέμα πάντα κουβαλάς…

Το ίδιο ψέμα πάντα κουβαλάς…

του Πάσχου Μανδραβέλη

Σε ό,τι αφορά τα ψέματα της παλαβής Αριστεράς είναι τόσο πολλά, που δεν ξέρει κανείς από πού να πρωτοαρχίσει. Ενα από αυτά επισήμανε ο επιστολογράφος κ. Νικ. Λ. Γ. Λιναρδάτος («Καθημερινή» 9.7.2015) και αφορά τη διαβόητη έκθεση του ΔΝΤ. Αυτή σημειώνει κάτι για την απομείωση του ελληνικού χρέους, αλλά δεν είναι αυτό που τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης προπαγανδίζουν. Οπως σημειώνει ο κ. Λιναρδάτος: «Το ψέμα επέρασε ως αλήθεια. Η πραγματική αλήθεια: Στη θεώρηση του δημοσίου χρέους τον Μάιο 2014 είχε εκτιμηθεί ότι τούτο ξανάμπαινε σε δρόμο επιβιώσεως, παρ’ όλο που παρέμενε σε υψηλό βαθμό τρωτό σε πλήγματα (shocks). Κατά το τέλος του καλοκαιριού του 2014, με τα επιτόκια να μειώνονται περαιτέρω, φαινόταν ότι δεν θα χρειαζόταν περαιτέρω ελάφρυνση (relief) του χρέους στο πλαίσιο [της συμφωνίας] του Νοεμβρίου 2012, αν το πρόγραμμα εφαρμοζόταν όπως είχε συμφωνηθεί. Αλλά σημαντικές έκτοτε αλλαγές πολιτικής –κυρίως χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και η ανεπάρκεια της προσπάθειας μεταρρυθμίσεων, με συνέπειες στην ανάπτυξη και στις ιδιωτικοποιήσεις– οδηγούν σε ανάγκες νέων χρηματοδοτήσεων. Προστιθέμενες στο ήδη υψηλό χρέος, αυτές οι νέες ανάγκες χρηματοδοτήσεως καθιστούν τη δυναμική του χρέους μη βιώσιμη… Για να εξασφαλιστεί με μεγάλη πιθανότητα η βιωσιμότητα του χρέους, οι ελληνικές πολιτικές αποφάσεις πρέπει να επανέλθουν στον ορθό δρόμο…».

Το ίδιο ακριβώς ψέμα διακινείται από διάφορους της «Προόδου» και για τη δεύτερη έκθεση του ΔΝΤ. Αυτή λέει ότι το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο, αφού ο ανεκδιήγητος πρώην υπουργός Οικονομικών, με το μεγαλοφυές σχέδιο της «δραχμοφάνειας», έκλεισε τις τράπεζες. Ετσι διόγκωσε τον λογαριασμό του χρέους κατά 40 δισ. ευρώ. Επαιξε τα ρέστα μας, εμείς μείναμε ταπί κι εκείνος ακκίζεται ως μέγας –τρομάρα μας!– οικονομολόγος.

Δυστυχώς, η χώρα σωριάζεται σε ερείπια κάτω από έναν τεράστιο όγκο ψευδών. Από το ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα με τα θολά ερωτήματα, από τη συμφωνία που καθαρογραφόταν την Παρασκευή και την Κυριακή μαθαίναμε ότι δεν υπήρχε καν η βάση συζήτησης, από τις τράπεζες που δεν θα έκλειναν και τελικώς έκλεισαν, μέχρι τα αισχρά ψεύδη ότι «δεν υπάρχει τρόπος εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε.», η τρομακτική προπαγανδιστική μηχανή των συριζανέλων έκανε τους Ελληνες να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε έναν εικονικό άλλο κόσμο.

Μια ομάδα ιδεοληπτικών βουτηγμένων στο ψέμα επιχείρησε να οδηγήσει τη χώρα σε ανείπωτη καταστροφή. Και δεν μιλάμε πλέον για την πληθωριστική δραχμή, στην οποία θα καταλήγαμε. Από τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, προκύπτει ότι υπήρχε σχέδιο Β. Πρόχειρο (τι άλλο;), γελοίο (τι άλλο;), καταστροφικό (τι άλλο;), αλλά πάντως σχέδιο. Δεν είναι για γέλια όσα δήλωσε ο ανεκδιήγητος πρώην υπουργός Οικονομικών στο αγγλικό (φυσικά) περιοδικό New Statesman, ούτε όσα ειπώθηκαν στη μάζωξη της Αριστερής Πλατφόρμας για εισβολή στον Χολαργό και απαλλοτρίωση των τραπεζικών διαθεσίμων, τα οποία μάλιστα δεν υπήρχαν. Είναι ροκάνισμα των εύθραυστων αρμών της Δημοκρατίας, για να αποδειχθεί το μεγαλύτερο ψέμα της παλαβής Αριστεράς: Για τους σταλινικούς του ΣΥΡΙΖΑ η Δημοκρατία είναι μια λέξη κούφια, που επικαλούνται μόνο όποτε τη χρειάζονται. Τίποτε περισσότερο…

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *