Ανθολόγιο Συριζικής Ψευτιάς

Ανθολόγιο Συριζικής Ψευτιάς

Αμφιβάλλω αν ο πολύς κοσμάκης έχει αντιληφθεί πόσο τον έχουν φλομώσει στα ψέματα οι διάφοροι της ανεκδιήγητης συριζικής κυβέρνησης. Να μια μικρή ανθολογία.

1. Η εφαρμογή του προγράμματος Θεσσαλονίκης – αύξηση κατώτατου μισθού, σχίσιμο μνημονίων, κατάργηση ΕΝΦΙΑ και άλλες φαντασιόπληκτες υποσχέσεις. Ξεχάστηκε!

2. Αντιμνημονιακή ρητορεία. Εντούτοις ο Βαρουφάκης υπογράφει 20/2/15 για παράταση του υφιστάμενου μνημονίου μέχρι 30/6 ! (Και αν είναι να πάρουν λεφτά, θα πρέπει να υπογράψουν σκληρότερο 3ο Μνημόνιο.)

3. Συμφωνία όπου να’ ναι! Από μέρα σε μέρα, βδομάδα σε βδομάδα κλπ., με χαμόγελα!

4. Καταγγέλλουν τους Θεσμούς πως δεν εκταμιεύουν χρηματικές δόσεις ενώ οι ίδιοι τις είχαν προεκλογικά απορρίψει και ο Βαρουφάκης με τις ευλογίες του πάνσοφου  πρωθυπουργού του απέρριψε 7 δισ!

5. Κανένα υφεσιακό μέτρο! Στη δική τους πρόταση στους Εταίρους προτείνουν φόρους  ύψους 8 δισ. Αγνοούν ακόμα και τώρα πως η παρουσία τους ως κυβέρνηση αποτέλεσε το πιο καταπιεστικό υφεσιακό μέτρο μέχρι τώρα. Όσο για την ύφεση μετά την ανακοίνωση δημοψηφίσματος – είναι ακόμα ανυπολόγιστη.

6. Τελεσίγραφο από τους δανειστές! Όπως διευκρίνισαν οι Γιούνκερ και άλλοι, δεν υπήρξε κανένα, και, μάλιστα, την ίδια ώρα που ο ψυχοπαθής κ. Τσίπρας ανακοίνωνε στην Αθήνα το δημοψήφισμα, στις Βρυξέλλες υπήρχε νέα πρόταση με την οποία συμφωνούσαν οι Δραγασάκης και Χουλιαράκης – οι οποίοι πάγωσαν μόλις έμαθαν τα νέα!

7. Το δημοψήφισμα δήθεν για απόφαση του λαού. Όπως ομολόγησε ο Τσακαλώτος σε συνέντευξή του, σοφίστηκαν το κόλπο του δημοψηφίσματος διότι μια συμφωνία δεν θα περνούσε από τη Βουλή και ο Τσίπρας θα έχανε τη δεδηλωμένη πλειοψηφία – κάτι που ο μάγκας μας δεν επιθυμεί. Μα οι Θεσμοί ζήτησαν επίσης να υπάρχει έλεγχος κάθε μήνα για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και το ξόδεμα των χρημάτων τους – κάτι επίσης ανεπιθύμητο για τον εξουσιομανή πρώην Κνίτη, αφού δεν υπήρχε πρόθεση μεταρρυθμίσεων και τα λεφτά θα πήγαιναν στη διόγκωση ενός κομμουνιστικού Δημοσίου.

Επιπλέον, ο Τσίπρας δήλωνε “Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα” μόλις δυο βδομάδες (13/6) πριν την ανεύθυνη ολέθρια εξαγγελία του !

8. ΟΧΙ/ΝΑΙ για πρόταση δανειστών. Όλοι γνωρίζουν πως είναι πολλές και ποικίλες οι προτάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, μα από τις 30/6 όλες εξέπνευσαν καθώς το πρόγραμμά μας έπαψε με απόφαση του Τσίπρα. Οπότε το δημοψήφισμα είναι ουσιαστικά χωρίς αντικείμενο και υπονοεί παραμονή ή όχι στην Ευρωζώνη.

9. Στις 18/6 ο Σακελλαρίδης δήλωνε “Δεν υπάρχει περίπτωση για  capital controls» δηλ. κλείσιμο τραπεζών. Τη συνέχεια τη βιώνουμε.

10. Το capital controls το επέβαλαν οι Εταίροι! Η ΠΝΠ, δηλ. ο κατεπείγων νόμος, που επέβαλε το κλείσιμο τραπεζών φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού και όχι Εταίρων και πέρασε, υποτίθεται, από το υπουργικό μας συμβούλιο και τη Βουλή!

11. Δεν θα επηρεαστούν οι συντάξεις! Όπως βλέπουμε οι συνταξιούχοι παίρνουν μόνο 120 ευρώ και μετά από ορθοστασία σε ουρές.

12. Η κατάσταση θα βελτιωθεί σε λίγες μέρες. Όμως οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για πολύ καιρό και, αν ο Ντράγκι δεν συνεχίσει τη φιλελληνική του στάση με κάποια χρηματοδότηση, τα ταμεία όλα θα στερέψουν. Χαρτονομίσματα υπάρχουν μόνο μέχρι τη Δευτέρα βράδυ, υπολογίζει η κα Κατσέλλη, πρόεδρος των τραπεζιτών.

13. Ο κ Τσίπρας επικαλέστηκε την έκθεση του ΔΝΤ, που ζητάει αναδιάρθρωση του χρέους, και βλέπει εδώ δικαίωση της “πολιτικής” του. Αποκρύπτει όμως πως η έκθεση λέει ότι το χρέος διογκώθηκε υπέρμετρα λόγω της συριζικής υφεσιακής πολιτικής!

Αφήνω έξω τα τσιρίγματα του τραγελαφικού κ. Τσίπρα περί ηρωικής αντίστασης σε τελεσίγραφα κι εκβιασμούς, σκληρών διαπραγματεύσεων, προσωπικής εγγύησης (του ίδιου του πάμπλουτου πρωθυπουργού μας) των καταθέσεων και άλλων υπερήφανων πράξεων!

Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί πια ένα τέτοιο τσούρμο απατεώνων;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *