Ο Εχθρός

Ο Εχθρός

Ακούγοντας τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο, να του “ξεφεύγει” οτι, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας εγγυώνται για την εσωτερική σταθερότητα, δεν μπορείς παρά να μην αναρωτηθείς αν ξέρει τι λέει η όχι, εκτός και αν τα λόγια του είναι προφητικά και προβλέπει το μέλλον.

  

Ο επικίνδυνος διχασμός ανάμεσα στους πολίτες της χώρας, προκλήθηκε από την συνεργασία του δικού του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη προκήρυξη αυτού του κάκιστου δημοψηφίσματος, δήθεν για την συμφωνία με την ΕΕ.

  

Δεν ξέρω αν το έχουν αντιληφθεί πλήρως οι κυβερνώντες (μάλλον κοιμούνται όρθιοι) αλλά παρακολουθώντας καθημερινά αυτή τη συνεχώς αυξανόμενη ένταση τριγύρω και την ζημιά,που έχουν προκαλέσει με αυτη την πράξη τους στό λαό- δεν ειναι φαντασίωση αλλά μια πραγματικότητα που όλοι την ομολογούν με φόβο- το αποτέλεσμα αν πάμε ή δεν πάμε σε συμφωνία, δεν θα είναι διαχειρίσιμο ούτε και με την εγγύηση των ενόπλων δυνάμεων.

   

Δεν ειμαι τρομολάγνος, αλλά μόνο στραβοί δεν βλέπουν αυτήν την εξέλιξη, που οδηγεί τη χώρα σε μια κατάσταση όπως τη Συρία, όπου τίποτα δεν μπορεί να επιβάλλει την τάξη γιατί ο φανατισμός τυφλώνει τους λαούς.

  

Η κατάσταση σε λίγο, θα μου θυμίζει την εποχή λίγο πριν την Χούντα με τα γνωστά αποτελέσματα.

  

Οι νέοι βουλευτές όπως ο Πρωθυπουργός, δεν έχουν ιδέα –δεν είχε γεννηθεί καν τότε- αλλά οι μεγαλύτεροι δεν μπορεί να μη θυμούνται! Δεν έχουν το δικαίωμα να μην θυμούνται.

   

Αφού δεν πήγαν όλοι μαζί (οι υπόλοιποι) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας την κατάργησή του δημοψηφίσματος (και οχι ένας -ένας), γιατί ήταν αντισυνταγματικό, ή γιατί ήταν λίγος ο χρόνος , ας πάνε τώρα και ας δηλώσουν την παραίτησή τους με θάρρος -αν έχουν ξυπνήσει- μη συμμετέχοντας σε αυτό το διχασμό, που είναι για την ώρα, ο μεγαλύτερος ΕΧΘΡΟΣ.

CANAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *