Ε1162: Εμβολιασμός ή Όχι

Ε1162: Εμβολιασμός ή Όχι

Καταλαβαίνω γιατί ο Μητσοτάκης δεν θέλει να αρπάξει ανθρώπους από τον λαιμό. Θα τους χάσει αν ήταν ψηφοφόροι, δεν θα τους κερδίσει αν δεν ήταν και μπορεί κι εκείνοι να τον αρπάξουν από τον λαιμό.

Καταλαβαίνω επίσης γιατί η κα Κεραμέως δεν παίρνει θέση για τον εμβολιασμό – αναγκαστικό – για εκπαιδευτικούς κι εκπαιδευόμενους, ιδίως στα ΑΕΙ. Θα έπρεπε να είχε πάρει και να τονίσει την ανάγκη προτού εκπνεύσει το ακαδημαϊκό έτος. Ανήκει και αυτή στην κάστα των πολιτικάντηδων…

Αλλά δεν καταλαβαίνω προς τι οι απέραντες συζητήσεις.

Ο Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι με όλη τη μοχθηρία που χαρακτηρίζει τους ζηλόφθονους αποτυχημένους (Σύριζα, ΚΙΝΑΛ κλπ αγωνιστικές παρατάξεις) επικρίνουν συνεχώς την κυβέρνηση για κάθε άσχετο πράγμα εκτός από το ένα σημαντικό. Και βέβαια ενώ κόπτονται με κάθε υποκριτική πρόταση που ξεστομίζουν για το καλό του λαού δεν συνιστούν το ένα μέτρο που θα εξασφαλίσει το ένα καλό!

Το ένα καλό για την ώρα είναι να μην αρπάξουμε τον κορωνοϊό και καταλήξουμε στο υπερπέραν ή κάπου πιο κοντά. Και η μόνη καλή θωράκιση είναι ο εμβολιασμός. Δεν άκουσα κανέναν από την αναρχοαριστερή οπισθοδρομική παρωδία πολιτικής να συστήνει στον λαό να εμβολιαστεί, παρά μόνο πολύ πρόσφατα ο κ. Τσίπρας. Μόνο κακόβουλες κριτικές κατά της κυβέρνησης με το ακορντεόν.

Αν, ο μη γένοιτο, η χώρα βρισκόταν έξαφνα (ή σταδιακά) σε εμπόλεμη κατάσταση θα υπήρχαν συζητήσεις για το αν θα καταταχθούν όσοι είναι σε κατάλληλη ηλικία; Ναι, οπωσδήποτε, κατά τη συνήθεια μας, οι επιτήδειοι θα φρόντιζαν οι κανακάρηδές τους ή να μην καταταγούν ή να διοριστούν σε ασφαλείς θέσεις. Και πολλοί θα πετύχαιναν.

Μα η πλειονότητα του λαού θα κατατασσόταν αναγκαστικά.

Η πανδημία, όπως ο ίδιος ο Μητσοτάκης έχει πει στα διαγγέλματά του, είναι ένας εχθρός και βρισκόμαστε όλοι σε πόλεμο για την ζωή μας. Είναι παγκόσμιος πόλεμος και ο εχθρός αόρατος! Οπότε επιχειρηματολογίες και συζητήσεις για το τι είναι συνταγματικό ή όχι είναι παντελώς άσχετες και χρησιμοποιούνται ως προφάσεις από μια δειλή κυβέρνηση και μια κυνική αντιπολίτευση.

Ο εμβολιασμός είναι επιβεβλημένος για όλους, εκτός από τις περιπτώσεις όπου ισχύουν ιατρικοί περιορισμοί – όπως ακριβώς στον πόλεμο μερικοί θα εξαιρούνταν από την κατάταξη για αποδεκτούς ιατρικούς λόγους.

Δυστυχώς, επειδή έχουμε μια φάρα πολιτικάντηδων δειλών κι εγωπαθών, που ακόμα και τώρα σε αυτήν την παγκόσμια κρίση κοιτάζουν τι συμφέρει κομματικά, οι συζητήσεις θα συνεχίζονται, αντί, όπως έπρεπε, από την αρχή να δοθεί ξεκάθαρη κυβερνητική εντολή να εμβολιαστούν όλοι αναγκαστικά για το καλό των ατόμων, των συγγενών τους και του κόσμου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *