Ακατάπαυστη κοροϊδία

Ακατάπαυστη κοροϊδία

- in Επικαιρότητα
0

1. Οι συριζίτες μας κοροϊδεύουν κανονικότατα.

Όλοι ψευδόμαστε θεληματικά ή άθελα διότι απλούστατα δεν ξέρουμε τα πάντα για τα πάντα.

Οι πολιτικάντηδες ψεύδονται συστηματικά, επιστημονικά και ασύστολα. Η ψευδολογία τους έγινε δεύτερη φύση έτσι που ακόμα και όταν πρέπει και θέλουν να πουν την αλήθεια δεν μπορούν: η συνήθεια σκοτώνει τον σκοπό εν τη συλλήψει του.

Εξυπακούεται ότι κομματάρχες και κομματόσκυλα ψεύδονται με το ίδιο πάθος. Οι δε αριστεροί αριστεύουν σε αυτό το αρρωστημένο άθλημα αφού, μετά την κατάρρευση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού (Σοβιετία, Κίνα κλπ.), πρέπει να δικαιολογήσουν τη χρεοκοπημένη ιδεολογία τους κόντρα στην εμπειρία και τη λογική.

Οι Συριζίτες ψεύδονται τώρα που έγιναν κυβέρνηση όπως ψεύδονταν προεκλογικά,  καθώς υπόσχονταν κάθε ανακούφιση και άνεση στον λωλαμένο λαό, όπως ψεύδονταν παλαιότερα, εκ της ίδρυσης ή μετάλλαξής τους.

Αληθινά έλεγαν στους ψηφοφόρους: «Λαέ της ενδοξότερης χώρας, αν μας κάνετε κυβέρνηση, θα σας δώσουμε αυξήσεις και δουλειές, κι ευκολίες αποπληρωμής των χρεών σας στους αιμοδιψείς τραπεζίτες και φοροεισπράκτορες, καθώς και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας κλπ.» Όμως, θα έπρεπε κανονικά να προσθέσουν: «Δυστυχώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τη δική μας αντιστασιακή συμβολή, χρεοκόπησαν τη χώρα. Λεφτά δεν υπάρχουν. Έτσι πρέπει να δανειστούμε κι άλλα λεφτά από τους Ευρωπαίους εταίρους που μας οφείλουν αλληλεγγύη. Αλλιώς, με άδεια ταμεία (κι ας το διαψεύδει ο Στρατούλης), δεν θα υλοποιήσουμε τα κοινωνικά οράματά μας για την ευημερία μας και τη δική σας. Επειδή οι Ευρωπαίοι μπορεί να μην ενδώσουν δίχως πρόσθετα μέτρα λιτότητας και περικοπής κρατικών δαπανών, αφού ήδη χρωστάμε τα μαλλιοκέφαλά μας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ποικίλα μέσα πειθούς – αρκετή κομπορρημοσύνη, κλάψα, κατήχηση περί αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης, απειλή ρήξης, και ίσως λίγη εξαπάτηση με διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις. Αλλιώς, για να μας δώσουν πρόσθετα λεφτά, αυτοί, που παρά το παρατσούκλι τους δεν είναι τόσο κουτοί όσο θα θέλαμε, θα επιμείνουν να επιβάλουν μέτρα που θα αποσκοπούν στη διάλυση του πανέμορφου, παραδοσιακού πελατειακού μας κράτους και τη μείωση του Δημόσιου τομέα, δηλαδή του καταφυγίου συγγενών και φίλων!»

Αυτό ήταν το περιβόητο Σχέδιο Α’ (και Β’ και Γ’), που όμως δεν αποκαλύφθηκε. Είναι τώρα το μόνο σχέδιο με το οποίο πορεύονται οι Συριζίτες μας ως κυβέρνηση. Διότι δεν έδειξαν τίποτε άλλο, εκτός από κινήσεις να συμμαχήσουν με τη Ρωσία στις ακόρεστες επεκτατικές ορέξεις της ενάντια στην Ευρώπη.

2.  Οπωσδήποτε η αίτηση για παράταση της Δανειακής Σύμβασης (= Μνημόνιο) υπό την εποπτεία των τριών θεσμών (= Τρόικα) παρουσιάζει μια βάση για συζήτηση. Αλλά έχει και αρκετή κουτοπονηριά με σοφιστικές ελλείψεις, η οποία δεν διέφυγε ορισμένων Ευρωπαίων και δη του Σόιμπλε. Μόλις το διάβασα στην αγγλική του διατύπωση, είπα στη γυναίκα μου «Οι Γερμανοί θα την απορρίψουν» – όπερ και ακολούθησε σύντομα. Διότι δεν αναφέρεται πουθενά τήρηση εφαρμοσμένων μέτρων και περικοπή των κρατικών δαπανών που είναι η κύρια και μόνιμη αιτία της κακοδαιμονίας μας.

Όλα τα 8 μέτρα που προτείνονται αποσκοπούν στο να αποσπάσουν περισσότερα (δανεικά) λεφτά ώστε να introduce substantive reforms to restore the living standards of millions of Greek citizens through sustainable economic growth, gainful employment and social cohesion. (Το social cohesion είναι σε λάθος θέση: πάει με το restοre όχι το through.)

Δεν υπάρχει τίποτα περί διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προς μείωση κρατικών δαπανών, τήρηση των ήδη εφαρμοσμένων μέτρων τέτοιας φύσης, συνέχιση αποκρατικοποιήσεων, ενδυνάμωση του ιδιωτικού και μόνου παραγωγικού τομέα (π.χ. άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων) και παρόμοια.

Μα αυτό ζήτησαν οι Ευρωπαίοι και η τρισκατάρατη Τρόικα εξαρχής, το 2010. Αυτό ακριβώς απέφυγαν επιμελώς να κάνουν οι σοσιαλιστικές πελατειακές κυβερνήσεις  τότε των ανίκανων απατεώνων – Παπανδρέου και Βενιζέλου και Σαμαρά. Αντί αυτού, φορολόγησαν τους πάντες και τα πάντα εξοντώνοντας τον παραγωγικό τομέα και αφήνοντας ανέπαφο το αδηφάγο Δημόσιο. Γι’ αυτό οι Ευρωπαίοι λένε συνεχώς πως για το χάλι μας φταίνε οι διεφθαρμένοι κυβερνώντες.

Ακριβώς το ίδιο θέλουν να κάνουν, αν μπορέσουν, και οι Συριζίτες. Μόνο που αυτοί θένε περισσότερα λεφτά χωρίς καν την αντίστοιχη φορολογία. Νομίζουν πως η Ευρώπη έχει υποχρέωση να παρέχει εσαεί ροή χρημάτων για τις ανοικονόμητες δαπάνες τους διότι αυτή τη λαϊκή εντολή πήραν – αφού κορόιδεψαν τον κοσμάκη με υποσχέσεις που ακόμα και σε πιο ευνοϊκές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να εκπληρώσουν. Αν τώρα επιτύχουν αυτό που επιχειρούν (εξαιρετικά απίθανο), θα κληροδοτήσουν ένα υπέρογκο χρέος, πολύ μεγαλύτερο από το τρέχον, στα παιδιά μας.

Και ζητούν δανεικά (και αγύριστα) από χώρες μερικές εκ των οποίων είναι πολύ φτωχότερες κι έχουν μισθούς και συντάξεις χαμηλότερες από μας – όπως οι Βαλτικές δημοκρατίες, η Σλοβακία, η Μάλτα!

3. Οι Ευρωπαίοι απαιτούν, και πολύ σωστά, την τήρηση των ήδη εφαρμοσμένων μέτρων. Μερικά είναι σκληρά και ταλαιπωρούν τους πολίτες. Άλλα απέβλεπαν στη μείωση των κρατικών δαπανών και την ανάπτυξη του παραγωγικού τομέα. Τα πρώτα να αναθεωρηθούν, τα δεύτερα να προωθηθούν εντατικότερα.

Σύμφωνα με τις στατιστικές υπηρεσίες, το 2001 η μισθοδοσία δημοσίων υπαλλήλων έφθανε τα 8,5 εκ. Ευρώ. Το 2014, μετά τις 600000+ προσλήψεις του κ. Παυλόπουλου επί Κωστάκη Κ. κλπ., έφθασε τα 17 δις €. Το 2014 είχαμε ένα εκατομμύριο περισσότερους συνταξιούχους και το κράτος έδινε €10 δις περισσότερα στα ασφαλιστικά ταμεία.

Να σημειωθεί πως στους νέους συνταξιούχους, το 50 % είναι κάτω από 61 ετών! (Στη μισητή Γερμανία του Ναζί Σόιμπλε οι εργαζόμενοι βγαίνουν στη σύνταξη στα 67! )

Ο Μπαλτάς και ο Χασάπης ξυλώνουν την ήδη σακατεμένη Παιδεία διαλύοντας Συμβούλια Ιδρυμάτων και Πειραματικά Σχολεία επαναφέροντας φοιτητές στις εκλογές πρυτάνεων, άσυλα και βρομιά και «αιώνιους» – αισχρά φαινόμενα που ισχύουν μόνο εδώ!

H κ. Βαλαβάνη (το υπουργείο της) καταστρατηγώντας τη συνταγματική αρχή περί ισότητας άρχισε ξεδιάντροπα να χαρίζει χρεωστούμενους φόρους, όχι μόνο σε φτωχά νοικοκυριά μα και σε εύπορους, επιφέροντας απώλειες στα κρατικά έσοδα – απώλειες που σημαίνουν πιθανές νέες αυξήσεις φόρων για όλους τους άλλους και σίγουρα πρόσθετα δάνεια που θα πρέπει να πληρωθούν με μελλοντικούς φόρους!

Η αναπληρώτρια υπουργός για τη Μετανάστευση δήλωσε πως θα δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στους μετανάστες δεύτερης γενιάς, δηλ. σε όλα τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ. Οι Ανέλληνες, που συγκυβερνούν, δήλωσαν πως δεν συμφωνούν θέλοντας να κρατήσουν «καθαρή» την ελληνικότητά μας όσο γίνεται περισσότερο. Ο δε αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απειλεί να σπάσει το καθεστώς Σένγκεν ως αντίποινα για την σκληρή στάση των Ευρωπαίων στα αιτήματά μας – κι έτσι να γίνουμε κι εμείς κάποιου είδους μετανάστες στην Ευρώπη, στον κόσμο! Κι ενώ έχουμε πάνω από ένα εκμ. ανέργους αυτός θέλει να δώσει δουλειά στους λαθρομετανάστες των Κέντρων κράτησης!

Άλλοι ζηλωτές στυλοβάτες του εθνικολαϊκισμού σε άλλα υπουργεία καταργούν ιδιωτικοποιήσεις και εργασιακούς νόμους και ο Μεσσίας πρωθυπουργός μας βγάζει πύρινους λόγους για τον σεβασμό του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, για την αποφυγή μονομερών ενεργειών και για βαθιές μεταρρυθμίσεις, αλλά συγχρόνως εξαγγέλλει ανθρωπιστικά μέτρα με αυξήσεις εισοδημάτων, με επαναπροσλήψεις και νέους διορισμούς και μέτρα που εμποδίζουν  επενδύσεις και την ανάπτυξη της παραγωγής.

Μεσσιανική μεγαλομανία και σχιζοφρένεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *