Κυβέρνηση στο άγνωστο με όπλο την… αυτοκτονία

Κυβέρνηση στο άγνωστο με όπλο την… αυτοκτονία

του Κωνσταντίνου Ζούλα

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε γίνει γνωστό εάν ο Γιάνης Βαρουφάκης, που εικονίζεται πλέον στις γελοιογραφίες ως Μπάτμαν, συνέθλιψε τους «εχθρούς» και κυρίως τον Τζόκερ – Σόιμπλε. Επέλεξα ωστόσο συνειδητά να φαιδρύνω όσα ζούμε λόγω της πλήρους σύγχυσης που επικρατεί, εν μέσω και της αγωνίας για το τι μας ξημερώνει. Με τεράστια ευθύνη των ελληνικών ΜΜΕ, που προβάλλουν μια εντελώς πλασματική εικόνα σε σχέση με αυτή που δείχνουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Αν το σκεφτείτε, εδώ και είκοσι ημέρες όλα τα κανάλια αποφεύγουν να πουν ευθαρσώς ότι η «σκληρή διαπραγμάτευση» γίνεται με ένα και μόνο όπλο: Να συμπαρασύρουμε τους εταίρους μας στον όλεθρο. Κανένα δελτίο ειδήσεων δεν λέει ξεκάθαρα ότι το μοναδικό (και σουρεαλιστικό) «επιχείρημα» της νέας κυβέρνησης είναι επί της ουσίας το εξής: «Αν δεν μας επιτρέψετε να κάνουμε ό,τι θέλουμε με τα δανεικά σας, θα αυτοκτονήσουμε και ελπίζουμε να σας πάρουμε μαζί μας».

Μην κρυβόμαστε, αυτό είναι το μόνο όπλο μας. Ή μάλλον η απειλή την οποία ενδόμυχα όλοι τρέμουμε μήπως αποδειχθεί αυτοεκπληρούμενη προφητεία, αλλά οι εκπρόσωποί μας δεν διστάζουν πια να την εκστομίζουν δημοσίως. Για Αρμαγεδδώνα μίλησε ο κ. Βαρουφάκης, με Κούγκι απείλησε ο υπουργός Αμύνης και ουδείς τους ρώτησε αν στην εντολή που έλαβαν για να κυβερνήσουν περιλαμβάνεται η αυτοκτονία της Ελλάδας.

Εξίσου απίστευτο είναι ότι τα ΜΜΕ αποσιωπούν και το πώς αντιμετωπίζουν οι εταίροι μας τον ωμό αυτό εκβιασμό. Οχι, δεν εννοώ τη Γερμανία. Ελάχιστες εφημερίδες έγραψαν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Λιθουανίας και της Σλοβακίας ζήτησαν από τον κ. Βαρουφάκη να τους εξηγήσει πώς θα πουν στους πολίτες τους, που πληρώνονται με 400 ευρώ, ότι οι Ελληνες «δικαιούνται» να επαναφέρουν τον κατώτατο μισθό τους στα 750 ευρώ. Και ακόμη λιγότερα ΜΜΕ ανέδειξαν το επίσης εύλογο ερώτημα που ετέθη στον καθηγητή-υπουργό. Αν θεωρεί λογικό οι πολίτες χωρών που μας δανείζουν να υποστούν ακόμη μεγαλύτερες θυσίες, ενώ βρίσκονται κάτω από την Ελλάδα στη λίστα των πλουσιότερων κρατών του ΟΟΣΑ.

Εντελώς αυθαίρετη, όμως, είναι και μια άλλη πλάνη, που μεταδίδεται ως ασθένεια. Οτι η Ελλάδα όχι μόνο θα σώσει την Ε.Ε., αλλά ότι είναι και θέμα χρόνου η Ευρώπη να… Συριζοποιηθεί. Είναι πραγματικά απίστευτο ότι με τις υπερβολές των ΜΜΕ αλλά και του κ. Τσίπρα, που κάθε τόσο συνομιλεί με την… Ιστορία, καλλιεργείται η πεποίθηση πως από τη μικρή Ελλάδα θα αλλάξει ο ρους της παγκόσμιας ιστορίας. Και ουδείς αναδεικνύει μια μικρή «λεπτομέρεια». Οτι ακόμη και αν η πολιτική της λιτότητας χαλαρώσει στην Ε.Ε., τούτο μπορεί να μη συμβεί τώρα αλλά σε κάποιους μήνες ή και σε 1-2 χρόνια. Δηλαδή, αφού πιθανώς θα έχει εκδιωχθεί η Ελλάδα από την Ε.Ε., διότι είθισται τις μεταβολές αυτές να τις αποφασίζουν οι ισχυροί μιας Ενωσης, και όχι να τις εκβιάζει ο ασθενέστερος και προβληματικότερος τροχός της αμάξης. Παρεμπιπτόντως, σημειώνεται ότι σε κανένα διεθνές δίκτυο δεν έχει προβληθεί ο περιβόητος χάρτης της Ε.Ε. με τις κόκκινες κουκκίδες, που αντιστοιχούν τάχα σε «δεκάδες μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στήριξης της Ελλάδας». Διότι για τα ξένα κανάλια δεν αποτελεί είδηση να συγκεντρώνονται 100-200 άτομα σε μια πλατεία.

Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην απασχολεί σχεδόν κανέναν η ερώτηση «τι ακριβώς αντιπροτείνουν οι Ελληνες;» που διατυπώνεται επιτακτικά πλέον στον ξένο Τύπο. Μη γελιόμαστε. Ουδείς στην Ε.Ε. έχει καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο της κυβέρνησης πέραν του ισχυρισμού της ότι θα πολεμήσει τη φοροδιαφυγή και τους ολιγάρχες. Οι δε προεκλογικές εξαγγελίες της περί κρατικοποιήσεων αντί ιδιωτικοποιήσεων ηχούν στους εταίρους μας από ακατανόητες έως εξωπλανητικές.

Μήπως όμως και στην Ελλάδα έχει καταλάβει κανείς τι ακριβώς προτίθεται να κάνει η νέα κυβέρνηση; Μπορεί κάποιος να εξηγήσει γιατί απαξίωσε ο νέος υπουργός Παιδείας τα πρότυπα σχολεία χαρακτηρίζοντας την αριστεία «χιτλερικής έμπνευσης»; Γιατί επανέρχονται στα ΑΕΙ οι «αιώνιοι» φοιτητές και επανεξορίζονται οι καθηγητές που ήρθαν από το εξωτερικό για να βοηθήσουν; Ή μήπως μπορεί κάποιος να μας πείσει ότι είναι «αριστερό» να προστατεύονται από τα «κόκκινα» δάνεια ακόμη και σπίτια με αντικειμενική αξία 400.000 ευρώ και «προοδευτικό» να χαρίζεται αδιακρίτως το 50% των χρεών στο Δημόσιο ακόμη και σε δυνάμει μεγαλοαπατεώνες; Και όμως αυτά είναι τα πρώτα δείγματα γραφής. Μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο, που βρέθηκε ξαφνικά στο… Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή: Καθημερινή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *