Ε1140: Τις πταίει πάλι;

Ε1140: Τις πταίει πάλι;

Διάβαζα με αποτροπιασμό και αηδία (τρόπος του λέγειν) τη συμπεριφορά των συνδικαλιστών στην πρόσφατη (4/5) ακινητοποίησή τους και προσπάθεια ακινητοποίησης χιλιάδων πολιτών – εργαζομένων, ταξιδιωτών και τουριστών (ξένων και ντόπιων).

Το λένε «κινητοποίηση», ενώ απεργούν και προκαλούν ακινητοποίηση σε κλίμακα μεγάλη, που όμως δεν φαίνεται πάντοτε. Και οι όσοι συνδικαλιζόμενοι μπορούν να ακινητοποιούνται όσο θέλουν, μα τι τους φταίει ο υπόλοιπος κόσμος, οι συνάνθρωποι και συμπολίτες τους; Και το χειρότερο είναι πως με απύθμενη μοχθηρία εμποδίζουν τους άλλους να πάνε στις εργασίες τους. Είναι η κακόβουλη, χαιρέκακη διάθεση των αναρχοαριστερών (ένα κοινωνικό καρκίνωμα) να βασανίζουν άλλους ανθρώπους ώστε να επικρατεί παντού δυστυχία! Το επιτυγχάνουν με τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις όπως και με απεργίες!

Φταίνε οι συνδικαλιστές; Φταίνε, οπωσδήποτε.

Μα φταίει και η Ιστορία με τους φανφαρόνους πολιτικάντηδες που δεν φρόντισαν ποτέ να περιορίσουν την εκμετάλλευση των κατώτερων στρωμάτων από τους ισχυρούς και τους κυνικούς κερδοσκόπους. Φταίει και ο λαός που παραμένει αμόρφωτος στις δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις του και νομίζει πως ο Μαρξ και οι ασυνάρτητοι, εγωπαθείς αναρχοαριστεροί ίσως έχουν δίκιο και προωθούν φιλολαϊκά μέτρα ανάπτυξης και προόδου.

Μα φταίει ο λαός και για τη νοητική του αδράνεια. Διότι, όσο και να φταίει το εθνικό σύστημα Παιδείας, που ομολογουμένως είναι τρισάθλιο αφού δεν εμπεδώνει την Ηθική, φταίνε και οι ίδιοι που δεν προσπαθούν να μορφωθούν κάπως, ειδικά από το 1990 και δώθε που το διαδίκτυο έκανε προσιτή για όλους την ευρύτερη πληροφόρηση.

Φταίει ο λαός επίσης που δεν ομονοεί και δεν συνεργάζεται για την ώρα επί τούτω, να πλακώσει στο ξύλο αυτά τα τσογλάνια που εμποδίζουν την ομαλή κίνηση και φυσιολογία του οργανισμού της πολύπαθης Πολιτείας.

Τελικά, ίσως και περισσότερο, στις παρούσες συνθήκες φταίει η κάθε άτολμη κυβέρνηση που δειλιάζει, διότι με μπακαλίστικο σκεπτικό μετρά τους ψηφοφόρους που ενδέχεται να χάσει, αν επιβάλει τον Νόμο. Είναι η χειρότερη φάρα ανθρώπων.

Από τη στιγμή που δικαστήρια κηρύσσουν παράνομη μια απεργία, πώς επιτρέπει σε 20-30 μοχθηρούς ανεγκέφαλους να παραβαίνουν τον νόμο και να πλήττουν ωμά και μάγκικα τις ελευθερίες των άλλων νομοταγών πολιτών;

Πού στην ευχή είναι σήμερα η δήθεν ασφάλεια που διαλαλεί το υπουργείο Προστασίας δήθεν του Πολίτη;

Άραγε, θα ξυπνήσουν από τον λήθαργο και το συμφεροντολογικό πάθος τους αυτοί οι παλαβοί πολιτικάντηδες;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *