Ε1131: Πολιτικοί ατσίδες

Ε1131: Πολιτικοί ατσίδες

Το τελευταίο διάστημα εκτός από την αυξανόμενη χαλάρωση στην κανονικότητα της προ-πανδημικής εποχής, υπάρχει άλλη μια ελπιδοφόρα είδηση για μια αποκρατικοποίηση, όπου 4 μεγάλες εταιρείες κάνουν προσφορές να πάρουν η μια ή η άλλη στον έλεγχό της το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Αν γίνει και αυτό, όπως το ξεκίνημα εργασιών στο ιδιωτικοποιημένο Ελληνικό, θα έχουμε ακόμα μια σοβαρή αποκρατικοποίηση. Μένουν βέβαια και τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Καβάλας.

Εδώ και 11 χρόνια κάθε χρόνο λέγεται πως το κράτος θα έχει έσοδα 50 δις περίπου από αποκρατικοποιήσεις που, μάλιστα, προβλέπονταν στις μνημονιακές δεσμεύσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων μετά το 2010. Τα 3 λιμάνια ανήκουν στις δεσμεύσεις του πρώτου-πρώτου μνημονίου!

Φαντάζεστε τώρα, έντεκα έτη αργότερα, με πόσο αξιοζήλευτο ζήλο εργάστηκαν σε αυτή την κατεύθυνση οι εκλεγμένες δημοκρατικές κυβερνήσεις μας – η μια μετά την άλλη επί 10 ολόκληρα έτη! Ατσίδες πολιτικάντηδες!

Μια από αυτές τις ευλογημένες κυβερνήσεις ήταν εκείνη του άχαστου και αξέχαστου Αλέξη Τσίπρα (2015-19). Από Συριζαίους τσιπριστές δεν μπορούμε φυσικά να περιμένουμε τέτοιας κλίμακας μεταρρυθμίσεις. Εδώ, διαβολική δυσκολία έχουν ακόμα και φιλελεύθεροι τσιπριστές σαν τους Νεοδημοκράτες, που έγιναν Κεντρώοι επίσης. Μα για τους γνήσιους λαοπρόβλητους τσιπριστές τέτοια μεταρρύθμιση θα ήταν σαν χιονόπτωση στη Σαχάρα.

Τώρα το τσούρμο των τσαρλατάνων μας κάνει αντιπολίτευση. Προς τιμή τους, δια στόματος κας Αχτσιόγλου (και άλλων αθυρόστομων στελεχών) ομολόγησαν ανερυθρίαστα πως αυτοί ακμάζουν μόνο σε συνθήκες ανωμαλίας, παραβατικότητας και χάους, όσο γίνεται – δηλ. αγανακτισμένοι, διαδηλωτές, μπαχαλάκηδες.

Όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν φειδωλή στα επιδόματα για τους πληττόμενους από την πανδημία εργαζόμενους κι εργοδότες επιχειρηματίες, φώναζαν οι Συριζαίοι να δοθούν όλα τα 35 δις που υπήρχαν σαν μαξιλάρι στα ταμεία. Μετά όμως, όταν δόθηκαν δεξιά κι αριστερά γενναιόδωρα επιδόματα στήριξης – και απαραίτητα όπως φαίνονταν – οι ατσίδες του τσιπρισμού άρχισαν να φωνάζουν πως θα υπήρχε τεράστιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό. Και όχι μόνο! Οι παροχές θα προκαλούσαν ένα νέο μνημόνιο – σαν το δικό τους, το τρίτο!

Όταν δεν υπήρχαν ακόμα εμβόλια, φώναζαν για εμβόλια! Τώρα που υπάρχουν και προχωρούν οι εμβολιασμοί, έχουν αμφιβολίες!

Αλλά τώρα (10 Ιουνίου) πρόβαλε νέα ευκαιρία για ανωμαλίες με το Εργασιακό Νομοσχέδιο που εκκολάπτουν οι Νεοδημοκράτες! Απεργία, λοιπόν, 24ωρη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *