Ελληνική εταιρεία προειδοποιεί τους εργαζόμενους – Εμβολιασμός ή παύση πληρωμών

Ελληνική εταιρεία προειδοποιεί τους εργαζόμενους – Εμβολιασμός ή παύση πληρωμών

OT.gr Newsroom

Όλο και περισσότερες εταιρείες τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα ανακοινώνουν τον τελευταίο καιρό είτε περιορισμούς (πχ. να είναι αναγκασμένοι να φοράνε μάσκα, ενώ οι υπόλοιποι δεν χρειάζεται) είτε ξεκάθαρες… προειδοποιήσεις για παύση εργασίας προς τους εργαζόμενους τους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί ο όμιλος Νικ. Ι. Θεοχαράκης που απέστειλε επιστολή στους εργαζόμενούς του, για να τους ενημερώσει για τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, από την Δευτέρα 12 Ιουλίου όσοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν οφείλουν να προσκομίζουν στη Διεύθυνση Προσωπικού σε εβδομαδιαία βάση διαγνωστικό τεστ PCR αρνητικού αποτελέσματος.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η επιστολή, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί «οφείλουν να φορούν διαρκώς προστατευτική μάσκα ενώ η κίνησή τους θα επιτρέπεται μόνο σε εκείνους τους χώρους που είναι απολύτως απαραίτητοι στα πλαίσια εκτέλεσης των επαγγελματικών τους καθηκόντων».

Την ίδια στιγμή, ο όμιλος ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα παραπάνω «δεν θα γίνει δεκτή η παροχή της εργασίας αυτών των εργαζομένων, και για το λόγο αυτό θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για όσο χρονικό διάστημα δεν θα πληρούνται οι προϋποθέσεις».

Δείτε το έγγραφο που έλαβαν οι εργαζόμενοι:

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος

– – –
Όλα τα σχόλια των αναγνωστών είναι ευπρόσδεκτα, εφόσον δεν χρησιμοποιούν προσβλητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης σχόλια στα οποία έχει επιλεγεί η “Υποβολή ως Ανώνυμος/η – Unknown” δεν θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να επιλέξετε να υποβάλετε ένα σχόλιο είτε με το προφίλ σας στο Google (1η επιλογή), είτε το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο (2η επιλογή: “Όνομα/URL“), συμπληρώνοντας μόνο το πεδίο “Όνομα” (όνομα ή ψευδώνυμο της αρεσκείας σας). Όλα τα σχόλια πριν τη δημοσίευσή τους πρέπει να εγκριθούν από τον Διαχειριστή (comment moderation), γι’ αυτό πιθανόν να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *