Ε1137: Εμβολιασμός

Ε1137: Εμβολιασμός

Οι περισσότεροι πολίτες στην Ελλάδα και αλλού αποδέχτηκαν τα μέτρα που οι νουνεχείς κυβερνήσεις επέβαλαν για την αναχαίτιση της πανδημίας. Υπήρξαν εξυπνάκηδες και φαντασιόπληκτοι ηγέτες, όπως στη Βραζιλία, Αμερική, Βρετανία, Σουηδία, που έκαναν πειραματισμούς με τραγικά αποτελέσματα για τους πολίτες τους. Υπήρξαν και λίγοι πολίτες που επαναστάτησαν κατά της μάσκας και του λοκντάουν, για να δείξουν ή πως ήταν υπεράνω της πανδημίας ή πως δεν θα θυσίαζαν την ανεξαρτησία τους – και ας έθεταν σε κίνδυνο άλλους. Κρίμα που δεν τους μάζεψαν όλους αυτούς σε ένα στρατόπεδο.

Τώρα και καιρό ένα 30% των πολιτών εκφράζουν απροθυμία να εμβολιαστούν. Μερικοί έχουν παθήσεις που αποκλείουν ιατρικά τον εμβολιασμό: αυτοί δικαιολογούνται – και είναι πολύ μικρό ποσοστό. Οι υπόλοιποι αρνούνται διότι έτσι θέλουν. Γιατί άραγε «έτσι θέλουν»;

Οι λόγοι είναι παράξενοι κι εντελώς παράλογοι.

Ένας είναι η σκόπιμη πρόθεση να μην αναχαιτιστεί ο κορωνοϊός διότι βολεύει πολιτικά ορισμένα κόμματα να υπάρχει σύγχυση και ταραχή στην κοινωνία, να πιέζεται η κυβέρνηση και το σύστημα υγείας και να πεθαίνουν άλλοι δίνοντας ευκαιρία στους πονηρούς για κακόβουλη κριτική. Αυτοί ανήκουν στη λούμπεν μάζα των παρανοϊκών και φανατικών – και είδαμε στην τιβί με τι πάθος πετούσαν και καταπατούσαν τις μάσκες ουρλιάζοντας. (Κρίμα που δεν τους μάζεψαν σε στρατόπεδο.)

Άλλος λόγος είναι η έκφραση και διατράνωση της ανεξαρτησίας: δεν θα μας πει η κυβέρνηση τι θα κάνουμε!

Πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι, μα ο χειρότερος και κοινότερος είναι η παραπληροφόρηση. Οι πολλοί πιστεύουν πως τα εμβόλια είναι βλαβερά, τόσο μάλιστα που μπορεί και να προκαλέσουν θάνατο! Οπωσδήποτε υπάρχει μια ιατρική προσέγγιση που προτιμά ο ανθρώπινος οργανισμός να ενισχύεται μόνος του δίχως εμβόλια και άλλα σκευάσματα κι έτσι να αντιμετωπίζει επιτυχώς μικροβιακές εισβολές με το δικό του ανοσοποιητικό σύστημα. Μα αυτή η προσέγγιση απαιτεί αρκετή προπαρασκευή, ιδιαίτερη δίαιτα και στενή παρακολούθηση από εξειδικευμένο γιατρό, συνήθως νηστειοθεραπευτή. Οι πολλοί όμως απλώς έχουν παραπληροφορηθεί και δεν θέλουν εμβόλια.

Εκτός από ανθρώπους με παθήσεις και όσους όντως έχουν ανοσία, όλοι οι πολίτες οφείλουν να εμβολιαστούν αναγκαστικά. Δεν μπορεί να επιτρέπεται σε όσους αρνούνται τον εμβολιασμό να βάζουν σε κίνδυνο άλλους συμπολίτες τους. Ιδίως σε δημόσιες υπηρεσίες και μάλιστα στις υγειονομικές. Δεν υπάρχει κανένα λογικό σκεπτικό πίσω από τέτοια άρνηση!

Όπως έδειξε ο Γιάννης Παπαδόπουλος (2/6/21 Καθημερινή) υπάρχουν ορισμένα κέντρα που σκόπιμα διασπείρουν φήμες κατά των εμβολίων. Δυστυχώς αυτές εξαπλώθηκαν τώρα και πολλοί αγνοούν τους επιστήμονες και ενστερνίζονται τις φήμες.

Η κυβέρνηση οφείλει να μαζέψει όσους επιμένουν να αρνούνται και να τους περιορίσει ωσότου δημιουργηθεί το ασφαλές τείχος ανοσίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *