Ε1054: Μέγκαν και Χάρι και Όπρα

Ε1054: Μέγκαν και Χάρι και Όπρα

Σάλος λόγω της συνέντευξης του ζεύγους Meghan Marcle and Prince Harry και οι δυο του Δουκάτου Sussex με την Oprah Winfrey.

Είμαι προκατειλημμένος. Ποτέ δεν βρήκα κάτι σοβαρό στην Όπρα κι έτσι δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται σπουδαία. Οι Αμερικάνοι έχουν μαύρα μεσάνυχτα (και η Όπρα ιδιαίτερα) για τη Βρετανική Κοινοπολιτεία των Εθνών (54 κράτη και 2,4 δις κάτοικοι), για τον ρόλο της BBO (=British Royal Family) και για τα πρωτόκολλα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν τουρισμό στην Ευρώπη (για κουλτούρα) και οι πολυεθνικές τους και τα συμφέροντά τους.

Καταφανώς προκατειλημμένη και η Όπρα επιδόθηκε στο μόνο που μπορεί να κάνει, δηλαδή εξυπνακισμό και κάκιστη ηθοποιία. «Αλήθεια;!» προσποιείται με σοβαρή υποκρισία, όταν η Μέγκαν αποκαλύπτει πως το πρωτόκολλο της απαγόρευε ορισμένες ελευθερίες και υπήρξαν ενδείξεις ρατσισμού κατά μαύρων και μιγάδων από την ΒΒΟ. Αργότερα, με την ίδια σοβαρή προσποίηση κι εξυπνάδα ρωτά «Ήσουν silent ή silenced” τονίζοντας την τελευταία συλλαβή.

Η ίδια η Όπρα είναι μαύρη και φυσικά ήθελε και θέλει να προωθήσει το Black Lives Matter με κάθε τρόπο. Η Μέγκαν την είχε καλέσει στον γάμο της στην Αγγλία. Από πού κι ως πού; Δεν γνωρίζονταν – όπως γνωριζόταν με τους συναδέλφους πρωταγωνιστές στο σίριαλ Suits (αγωγές/μηνύσεις). Αλλά προφανώς προετοίμαζε το έδαφος. Και να, η Όπρα αργότερα, προτού έρθουν στην επιφάνεια οι συγκρούσεις της Μέγκαν με την ΒΒΟ, ζήτησε από τη Δούκισσα πλέον του Σάσεξ συνέντευξη (εκτός κι αν η ίδια η Μέγκαν την ειδοποίησε να ζητήσει συνέντευξη). Κάτι τέτοιο ήταν εντελώς εκτός πρωτοκόλλου.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να επισημανθεί σε αυτή την πρόστυχη περίπτωση του δήθεν αδικημένου ζεύγους είναι πως ενώ δήλωσαν ότι θέλουν ιδιωτική ζωή μακριά από τη δημοσιότητα, κάνουν κινήσεις που τους κρατούν συνεχώς στη δημόσια θέα. Αντίφαση και ψέμα.

Πριν τυλίξει τον Χάρι η Μέγκαν ήταν «τίποτα». Ήταν μια ηθοποιός των 35 με ελάχιστη παρουσία, τρίτης κατηγορίας, όπως φαίνεται στο καναδικής παραγωγής σίριαλ Suits (Μηνύσεις). Είχε νωρίτερα εργαστεί ως γκαρσόνα κι είχε παντρευτεί μα χωρίσει κι είχε προσπαθήσει να δικτυωθεί στην ανώτερη κοινωνία του Καναδά δοκιμάζοντας διάφορα και διάφορους. Υποτίθεται πως είχε καλή μόρφωση σε ιδιωτικό σχολείο μα το οικογενειακό περιβάλλον ήταν μάλλον τοξικό καθώς οι γονείς της (πατέρας λευκός και μητέρα μαύρη) είχαν χωρίσει και δεν μιλούσε του πατέρα της. Όμως αναρωτιέσαι τι είδους γενική μόρφωση είχε αφού στη συνέντευξή της ισχυρίστηκε πως δε ήξερε τίποτα για τη ΒΒΟ.

Κι εδώ αρχίζουν τα ψεύδη. Η στάση της όσο και του Χάρι έδειχνε πως όλα ήταν προμελετημένα (με τη συνδρομή της Όπρα, μάλλον) και, μου φάνηκε, μόνο ελάχιστα πεζά πράγματα (ονόματα, ημερομηνίες κπλ) ήταν αληθινά. Η Μέγκαν δεν ήταν η πρώτη γυναίκα μη αμιγώς λευκή που παντρευόταν στην ΒΒΟ. Υπήρξαν τρεις άλλοι μικτοί γάμοι νωρίτερα και κανένα πρόσωπο δεν ένιωσε παραγκωνισμό λόγω ρατσιστικής προκατάληψης ή κατηγόρησε τη ΒΒΟ.

Δεν είναι αλήθεια πως δεν ήξερε πολλά για τη Βρετανία ή τη ΒΒΟ διότι είχε πάει νωρίτερα με την οικογένεια κολλητής της (στα 15 της) και μερικές φορές μόνη -ψάχνοντας; Γνώριζε τον Χάρι αρκετό διάστημα πριν τον γάμο (τουλάχιστον ένα έτος πριν τον αρραβώνα τους) και αποκλείεται αυτός να μην της είχε μιλήσει για τη θέση του στη ΒΒΟ και για τα πρωτόκολλα. Εξάπαντος θα της είπε για τον ατυχή γάμο και τον χωρισμό της μητέρας του από τον διάδοχο Κάρολο και τον θάνατό της. Επίσης, πως η βασίλισσα Ελισάβετ, η γιαγιά του, είχε μάθει το μάθημά της πια να μην απαγορεύει γάμους (όπως στην περίπτωση της αδελφής της Μαργαρίτας με τον αγαπημένο της πιλότο, και του Καρόλου με την Καμίλα, που τελικά πραγματοποιήθηκε).

Και όμως η Μέγκαν δεν φρόντισε να μάθει τον Εθνικό Ύμνο του Ηνωμένου Βασιλείου (God save our precious Queen….), ούτε όταν γεννήθηκε ο γιος της Άρτσι 3 χρόνια αργότερα. Ούτε ήθελε να ακολουθήσει την ορθή τοποθέτηση στο μπαλκόνι του παλατιού Μπάκινχαμ κι έπρεπε ο Χάρι να της το πει δυο φορές!

Πόσος φθόνος έβγαινε κατά της Κάθριν (= Κέιτ), δούκισσας του Κέμπριτζ, συζύγου του δούκα Γουίλιαμ, γιου του Καρόλου και διαδόχου στον θρόνο μετά τον πατέρα του! Πόση αναβράζουσα μοχθηρία! Διότι η Μέγκαν δεν ήθελε να καταλάβει πως στην ΒΒΟ υπάρχει μια αυστηρή ιεράρχηση. Κι ενοχλήθηκε που πάντα είχε δεύτερη μετά την Κάθριν θέση και που ο γιος της δεν πήρε τίτλο αγνοώντας θεληματικά και κακόβουλα πως μόνο τα παιδιά του Γουίλιαμ δικαιούνται σύμφωνα με το πρωτόκολλο να έχουν κάποιο τίτλο. Μπορεί ο Φίλιππος να πέταξε κάποια ρατσιστική κοτσάνα (για αστείο, ίσως). Μα αποκλείεται η Βασίλισσα, ο Κάρολος και το ζεύγος Κέμπριτζ να έκαναν κάτι τέτοιο. Οι δυο πρώτοι βλέπουν συχνά τον μικρό Άρτσι μέσω Zoom! Εξ άλλου στον γάμο ήρθε ολόκληρη κουστωδία μαύρων.

Και τώρα λίγα για τον Χάρι. Πρέπει ο πρίγκιπας να γνωρίζει πως ο παππούς του σχεδόν 100 ετών νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και ήταν στα τελευταία του. Ξέρει πως η γιαγιά του βασίλισσα επί 70 έτη ήταν τώρα μόνη στα 95 της. Τώρα, λοιπόν, βρήκε να δώσει αυτή την άθλια συνέντευξη στην Όπρα; Και μάλιστα να ισχυρίζεται πως αγαπά γιαγιά και παππού; Δεν μπορούσε να περιμένει ωσότου αλλάξει αυτή η κατάσταση στην Αγγλία; Και να λέει πως η γιαγιά και ο παππούς δεν τον αγαπούν λόγω του μαύρου δέρματος της Μέγκαν;

Πώς άλλαξε αυτός ο νέος που μεγάλωσε στα προνόμια, στα πλούτη και τις τιμές και ο κόσμος τον θαύμαζε και τον ζητωκραύγαζε! Δεν χρειάστηκε ποτέ να προσπαθήσει για εργασία, για εισόδημα, για σπίτι, για διακοπές – όπως κάνουν εκατομμύρια εγγλεζόπουλα. Μα η Μέγκαν του είπε πως ήταν παγιδευμένος στο πρωτόκολλο. Κι αυτός το έχαψε. Γυναίκα του είναι και της συμπαραστέκεται. Και από μια άποψη καλά κάνει. Μα είναι και βασιλικός γόνος και η ΒΒΟ είναι και δική του. Δεν ήταν καθόλου σωστό να στραφεί εναντίον της, ιδίως στις δύσκολες περιστάσεις λόγω της ασθένειας του παππού του.

Θα επανέλθω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *