2. Διεθνή: Η Κίνα κλέβει κι απειλεί τις ΗΠΑ!

2. Διεθνή: Η Κίνα κλέβει κι απειλεί τις ΗΠΑ!

- in Διεθνή
0

1. Φίλη και συνεργάτης του ιστολογίου μας μου έστειλε κόπια ολόκληρης της Ομιλίας στο Ινστιτούτο Hudson στην Ουάσιγκτον, 7/7/20, του Cristopher Wray, Διευθυντή του FBI των ΗΠΑ.

Ο Ρέι πληροφορεί και προειδοποιεί πως η κυβέρνηση και το ΚΚ της Κίνας (που είναι η πολιτική κυβέρνηση μα αφήνει την οικονομία σε ιδιωτική πρωτοβουλία και τάσεις αγορών) κλέβει μαζικά από τις ΗΠΑ. Κλέβει προσωπικά δεδομένα και, φυσικά, τις αναπτυσσόμενες επιστημονικές γνώσεις και τεχνολογίες διαφόρων εταιρειών. Και σε αυτή την προσπάθεια χρησιμοποιούνται πολλά μέσα και κόλπα.

Επίσης στην κινεζική επιχείρηση Fox Hunt “Κυνήγι Αλεπούς” Κινέζοι πράκτορες απειλούν Κινέζους που ζουν στο εξωτερικό (αντιφρονούντες, φιλελεύθερους κλπ.) πιέζοντάς τους να γυρίσουν στην Κίνα ή να αυτοκτονήσουν.

2. Δεν αμφιβάλλω καθόλου πως ο Διευθυντής έχει δίκιο σε πολύ μεγάλο βαθμό και πως οι Κινέζοι κάνουν όλες αυτές τις παραβάσεις. Καλά θα κάνει, λοιπόν, η Αμερική να λάβει αμυντικές προφυλάξεις.

Μα πολύ αμφιβάλλω αν το ΚΚΚ θέλει όλους τους εμιγκρέδες (εκτός από Χολιγουντιανές ταινίες) να γυρίσουν στην Κίνα ή να αυτοκτονήσουν. Τι να τους κάνουν; Και πώς μπορούν θα βλάψουν αυτοί το καθεστώς ουσιαστικά;

Ο Μπότζο της Βρετανίας σε μια κούφια κίνηση πολιτικής προπαγάνδας προσκάλεσε στο Hνωμένο Bασίλειο 3 εκατομμύρια Κινέζους (ή λευκούς Καυκάσιους) του Χονγκ Κονγκ. Το ΚΚΚ δεν έφερε καμιά αντίρρηση. Δίνει άδεια σε όλους να φύγουν.

Θυμάμαι όταν μετά τον Κάρτερ ο Νίξον μίλησε στον Dong Xiaoping, 1979, για χαλάρωση στους ελέγχους ώστε οι Κινέζοι πολίτες να μετακινούνται ελεύθερα και στο εξωτερικό, ο Κινέζος απάντησε – “Θέλετε να σας στείλω μερικά εκατομμύρια;”

3. Ο Ρέι ξεχνά σκόπιμα τις κλοπές στις οποίες επιδόθηκε η Αμερική όλο τον 20ο αιώνα και μάλιστα όχι μόνο σε εχθρούς όπως η Σοβιετία μα και σε στενούς φίλους όπως η Βρετανία.

Δεν θα αναφερθώ εδώ στην οικονομική (και συχνά και στρατιωτική) διείσδυση που έκανε σε δεκάδες χώρες για να πλουτίζουν τα ολιγοπώλια της Αμερικής (όπλα, χημικά, φάρμακα κλπ.).

Όταν η Αμερική μπήκε στον πόλεμο τον Δεκέμβριο 1941 αφού βομβαρδίστηκε το Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη από Ιάπωνες, η Βρετανία έδωσε όλη την πυρηνική τεχνολογία που είχε και στην οποία ήταν αρκετά πιο μπροστά από τις ΗΠΑ με τις εργασίες που γίνονταν στο Κέμπριτζ (Cavendish Laboratory). Με τη Συμφωνία Κεμπέκ (1943), οι Ρούζβελτ και Τσώρτσιλ έσμιξαν τις δυνάμεις τους στο περιβόητο Manhattan Project που έφτιαξε την πρώτη ατομική βόμβα.

Μα μετά οι Αμερικανοί αρνήθηκαν να δώσουν στους Βρετανούς τη νέα τεχνολογία! Σύμμαχος να σου πετύχει! Οι Βρετανοί προχώρησαν μόνοι τους τώρα από εκεί που βρίσκονταν το 1943!

4. Θα αναφέρω ακόμα ένα παράδειγμα κλοπής. Όπως έχω γράψει αλλού για την Ισραηλινή Μοσάντ, η Οργάνωση Αντικατασκοπείας του Ισραήλ από το 1963 ως το 1966 βάλθηκε να κλέψει ένα MIG-21, το πιο προηγμένο μαχητικό των Σοβιετικών της εποχής. Οι Αμερικανοί το πήραν αμέσως μετά αφού οι Ισραηλινοί που το έκλεψαν από τους Σύριους το είχαν εξετάσει.

Γιατί λοιπόν τώρα κάνει την αθώα περιστερά ο Ρέι; Γιατί ξεχνά την ξεδιάντροπη επίθεση στο Ιράκ και την καταστροφή του με ψευδέστατες δικαιολογίες (περί μαζικών βιολογικών όπλων) με σκοπό Αμερικανικές εταιρείες να αναλάβουν με αισχροκέρδεια, την ανοικοδόμηση της ερειπωμένης χώρας και τη διαχείριση των πετρελαίων;

Οι αιτιάσεις του κατά της Κίνας θα προκαλούσαν συμπάθεια αν δεν υπήρχε το γνωστό βρώμικο παρελθόν των ΗΠΑ κι αν δεν είχαν ως πρόεδρο σήμερα έναν ψυχοπαθή σαν τον Ντόναλντ Τραμπ, υπεύθυνο για τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, για μια ανεργία 40 εκμ και βάλε και για μια πρωτόφαντη υγειονομική και οικονομική κρίση.

Και τι να πούμε για την κλιμακούμενη βία και την αυξανόμενη παρακμή απ’ άκρη σ’ άκρη;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *