87. Διεθνή: Παραγνωρισμένη γενοκτονία

87. Διεθνή: Παραγνωρισμένη γενοκτονία

Οι αναρχοαριστεροί και οι φιλάραβες, αλλά και μερικοί Ισραηλινοί (!), περιμένουν σαν ελεύθεροι σκοπευτές με τα δάχτυλα στα πλήκτρα να πλήξουν το Ισραήλ σε κάθε ευκαιρία. Και πλασάρουν τη δακρύβρεχτη προπαγάνδα πως οι Παλαιστίνιοι είναι τραγικά θύματα γενοκτονίας και απαρτχάιντ! Δεν αναφέρουν την τρομοκρατία που οι φανατικοί έχουν εξαπολύσει όχι μόνο κατά του Ισραήλ και άλλων δυτικών χωρών μα και των δικών τους ομοεθνών στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Σε μελλοντικό άρθρο θα γράψω εκτενώς για τον τρόμο που η Χαμάς έχει επιβάλει στους Παλαιστίνιους με απάνθρωπες τιμωρίες.

Σήμερα θα κοιτάξω ένα ξεχασμένο και σκόπιμα παραγνωρισμένο γεγονός που έχω αναφέρει σύντομα σε προηγούμενα άρθρα.

Η λέξη “γενοκτονία” δεν είναι ακριβής σε αυτή την περίπτωση. Πιο σωστή θα ήταν η φράση “εθνική κάθαρση”. Αναφέρομαι στην εκδίωξη των Εβραίων από τις διάφορες αραβικές χώρες μετά το 1948.

Από τους φιλάραβες προπαγανδιστές το Ισραήλ επανειλημμένα κατηγορείται για γενοκτονία των Παλαιστινίων. Σε άλλες περιπτώσεις για καταπίεση, για διωγμούς και για απαρτχάιντ.

Αυτό που αυτοί οι προπαγανδιστές δεν γράφουν και δεν εξηγούν είναι το πώς οι Παλαιστίνιοι/Άραβες στο Ισραήλ έχουν διπλασιαστεί από το 1948 ενώ οι Εβραίοι έχουν εξαφανιστεί από αραβικές χώρες. Η εικόνα που παραθέτω από το διαδίκτυο είναι, νομίζω, αρκετά εύγλωττη στη λακωνικότητά της.

Μετά τον πόλεμο του 1948, όταν οι Άραβες (Παλαιστίνιοι, Σύροι, Ιορδανοί, Αιγύπτιοι) απέτυχαν να νικήσουν τους Ισραηλινούς στο νεοσύστατο κράτος τους και να τους πετάξουν στη θάλασσα (όχι του 1967 ή του 1973, οπότε πάλι απέτυχαν με μεγάλες απώλειες), σχεδόν ένα εκατομμύριο Εβραίοι απελάθηκαν από τις αραβικές χώρες όπου οι οικογένειές τους ζούσαν επί αιώνες. Ξυλοκοπήθηκαν (πολλοί μέχρι θανάτου), φυλακίστηκαν και αναγκάστηκαν να φύγουν με τα ρούχα που φορούσαν μόνο ή σε ορισμένες χώρες (Αίγυπτος) με μια βαλίτσα μόνο. Οι περιουσίες τους κατασχέθηκαν και δέκα έτη αργότερα δεν τους δόθηκε καμιά αποζημίωση. Όλοι αυτοί βρήκαν καταφύγιο και περίθαλψη στο Ισραήλ. Σήμερα, στις αραβικές χώρες ζουν λιγότεροι από 3.500.

Στο Ισραήλ οι γηγενείς Άραβες ή πολιτογραφημένοι ως Ισραηλινοί κατέχουν αξιώματα στις Ένοπλες Δυνάμεις, στις Δημόσιες Υπηρεσίες και θέσεις στο Ισραηλινό Κοινοβούλιο.

Για ποια γενοκτονία Παλαιστινίων και για ποιο απαρτχάιντ στο Ισραήλ γράφουν όλοι αυτοί οι φιλάραβες δημοσιογράφοι;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *