90. Διεθνή: Ρωσικός λαός 2022

90. Διεθνή: Ρωσικός λαός 2022

- in Διεθνή
0

(Παραφράζω άρθρο του Misha Firer)

Στην πλαϊνή φωτό βλέπουμε τα σύμβολα της διαδοχής καθεστώτων. Είναι η μπροστινή άποψη του Παλατιού των Κόκκινων Πιονιέρων στην Κεντρική Μόσχα. Η μπρούτζινη πλακέτα, αναμνηστική μιας εκκλησίας που ανατινάχτηκε σε αυτήν τη θέση· μετά το κομμουνιστικό σύμβολο του σφυροδρέπανου και του σοβιετικού αστέρα σε τρεις επαναλήψεις· μετά, η σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μα υπάρχει και η νέα σημαία της Μόσχας και ο κωδικός για είσοδο στο Παλάτι! Και στις προθήκες και στην πόρτα, αφίσες για γιόγκα κλαμπ και εργαστήρια (για τους Πιονιέρους)!

Τι επίδραση μπορούν να έχουν αυτά όλα τα σύμβολα έτσι παρατεταγμένα;

Αριστερά, πεινασμένοι πολίτες σε ουρά σε έναν δρόμο της Μόσχας, μπροστά σε ένα σουβλατζίδικο που πουλάει ακριβό γύρο. Μα πώς θα ήταν η οικονομία αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι να αγοράσουν γύρο, να πουλήσουν γύρο; Αν δεν υπήρχαν άνθρωποι να αγοράσουν και να πουλήσουν οτιδήποτε;

Μηδέν, ζέρο οικονομία. Το Ζ δεν είναι μόνο ζα “για (τον Πούτιν)”. Είναι Ζ για Ζέρο, για τίποτα! Οι άνθρωποι είναι ο πρώτος, ο κύριος πόρος μιας χώρας.

Μα επί αιώνες οι Ρωσικές ηγεσίες όλες πίστευαν και πιστεύουν πως οι Ρώσοι πολίτες δεν είναι ένας ζωντανός πόρος για να αναπτυχθεί, να ανυψωθεί, να κεφαλαιοποιηθεί να χρησιμοποιηθεί για ανώτερους σκοπούς.

Τους έβλεπαν και τους βλέπουν μάλλον σαν ένα βάρος, έναν μπελά και συχνά σαν ένα εμπόδιο που πρέπει να αφανιστεί με κυβερνητικές πολιτικές με καταπίεση, με φυλακίσεις, με “ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις”!

Στις μέρες μας ο Πούτιν στέλνει τόνους και τόνους σιτηρών στη Συρία ως δώρο, μα ούτε έναν τόνο στους πεινασμένους πολίτες της Επαρχίας Τβερ (Tver Oblast). Έστελνε αναπνευστικές συσκευές και γιατρούς ακόμα και στην Ιταλία και στις ΗΠΑ(!) στην κορύφωση της πανδημίας μα, ξέρετε, οι Ρώσοι εδώ πέθαιναν δίχως συσκευές και γιατρούς!

Πώς βλέπουν οι πολίτες την ηγεσία τους αυτόν τον καιρό;

Πολλοί είναι ξετρελαμένοι μαζί της. Λιγοστοί τη βλέπουν ως μια ξένη κατακτητική δύναμη, όπως βλέπουν οι Ουκρανοί τους Ρώσους εκεί. Έχουν δυο επιλογές: να γίνουν συκοφάντες πληβείοι, συνεργάτες των κατακτητών, όπως έγιναν οι μεγάλες μάζες, ή να τηρούν χαμηλούς τόνους – πολύ χαμηλούς τόνους για να μην καταλήξουν σε φυλακή.

Από αυτούς τους χαμηλούς τόνους, όπως μαντεύετε, δεν μπορούν να αναπηδήσουν ούτε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στους δρόμους και στις πλατείες ούτε καν φωναχτή αντίθεση.

Το νέο σύμβολο Ζ, που εμφανίζεται παντού, επιβάλλεται στο Ρωσικό λαό από την ανάλγητη ηγεσία τους σε μια ακόμη απόπειρα να σταθεροποιήσει τον ενθουσιασμό του προς αυτήν και να στηρίζει εγκωμιαστικά τους σκοπούς της ενώ στην πραγματικότητα αυτοί οι σκοποί δεν αγγίζουν καθόλου τον λαό. Είναι το ήμισυ ενός φρικτού συμβόλου, της χιτλερικής σβάστικας και με αυτό ο λαός, υποτίθεται, θα ενοποιηθεί και αναγεννηθεί!

Η βία και η καταπίεση που αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά εργαλεία τον 20ο αιώνα εισάγονται ξανά με καταστροφικές συνέπειες: τα θεμέλια της κοινωνίας έχουν κλονιστεί σαν από σεισμό 7,5 ρίχτερ.

Προσέξτε σε σύγκριση με όλες τις άλλες 13 πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, η Ρωσική έχει την πιο γερασμένη ηγεσία με έναν μέσο όρο 63,4 έτη. Όλοι αυτοί έχουν περάσει τη νεότητά τους, τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους υπό το Σοβιετικό καθεστώς. Και τώρα, στο τέλος, προσπαθούν οι ηγέτες αυτοί με τρόπο κτηνώδη να επαναφέρουν εκείνη την “καλύτερη εποχή” της νεότητάς τους, με την επαναφορά του Σιδηρού Παραπετάσματος και μιας αιματηρής ειδικής στρατιωτικής εκστρατείας, μιας εισβολής σε γειτονική χώρα!

Τώρα έχουν επιβάλει έναν νέο νόμο που απαγορεύει σε ειδικούς στην Information Technology να εγκαταλείψουν τη Ρωσία. Αυτοί τώρα οι παλαίμαχοι της κομμουνιστικής δυστοπίας χειραγωγούν τη ζωή των νέων Ρώσων για να αναστήσουν τη (φαντασιακή) εικόνα της νεότητάς τους. Αυτοί οι εγωίσταροι απομυζούν σαν βρικόλακες τη ζωή των νέων, το μέλλον της χώρας. Και καταστρέφουν όσους μπορούν!

Σε αντίθεση, ο μέσος όρος ηλικίας της Ουκρανικής ηγεσίας είναι 44,7 έτη, η πιο νέα των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών – που μάχεται για την ανεξαρτησία και τη ζωή της!

Και οι κάτοικοι των Ρωσικών κτήσεων στην νοτιοανατολική Ουκρανία (αν παραμείνουν ως έχουν) θα παρακολουθούν με ανείπωτη θλίψη και ζήλεια την ανασυγκρότηση της ελεύθερης Ουκρανίας από τις Δυτικές Δυνάμεις και θα σέρνονται σαν σακάτηδες ζητιάνοι να βρουν δουλειά εκεί ως καθαρίστριες και ως εργάτες σε οικοδομές. Αυτό θα είναι το δώρο της Μητέρας Ρωσίας σε όλους αυτούς τους παραπλανημένους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *