Δ111: Ουκρανία Μάρτιος 2023

Δ111: Ουκρανία Μάρτιος 2023

- in Διεθνή
0

Από καιρό οι Ρώσοι βομβάρδιζαν ανηλεώς. Τα Χριστούγεννα προκάλεσαν βαθύ σκοτάδι στο Κίεβο (και μερικές άλλες πόλεις). Στις 9 Μαρτίου 2023 εξαπέλυσαν μαζική επίθεση πυραύλων και ιρανικών ντρόουν Sahed καταστρέφοντας ενεργειακές υποδομές στην πρωτεύουσα και αλλού – ως και 50% του συνόλου σε ορισμένες περιοχές. Πολύ γρήγορα, όμως, ο ρυθμός έπεσε από τις 50.000 ημερησίως στις 20.000. Οι αναλυτές υπέθεσαν πως οι πύραυλοι μειώθηκαν και τώρα θα περίμεναν να παραχθούν νέοι!

Στο μεταξύ οι Ρώσοι στηρίχθηκαν στα ιρανικά ντρόουν Sahed. Αυτά τώρα χρησιμοποιούνται ενάντια στο Κίεβο και άλλες πόλεις τη νύχτα.

Στο μεταξύ όμως και οι Ουκρανοί κάνουν αναδιατάξεις καθώς λαμβάνουν από τη Δύση νέα όπλα και για άμυνα και για την αντεπίθεσή τους.

Σε άρθρο της η Καθημερινή (αρχές Απριλίου) λανθασμένα αναμετάδιδε πως οι Βαγκνέροι κατέλαβαν το Δημαρχείο (και την πόλη) του Μπαχμούτ. Μπορεί οι Βαγκνέροι να κατέλαβαν το αποχωρητήριο μα τίποτα περισσότερο. Δεν μπορούν να διαλύσουν τις ουκρανικές άμυνες. Υπάρχει μια συνεχής διελκυστίνδα! Και αν, όπως έχω ξαναγράψει, οι Ουκρανοί υποχωρήσουν από το Μπαχμούτ, θα οχυρωθούν σε καλά προετοιμασμένες αμυντικές θέσεις στα δυτικά.

Οι Ουκρανοί κατασκευάζουν πλέον τα δικά τους ντρόουν εμβέλειας ως και 3000 χλμ. με βαριά εκρηκτικά!

Μα τώρα πια υπάρχουν οι νέες εξελίξεις εισαγωγής όπλων.

Ακόμα και Νορβηγοί εκπαιδευτικοί ήταν στη Βρετανία κι εκπαίδευαν Ουκρανούς σε μάχες με μικρά όπλα – αυτόματα πιστόλια και πολυβόλα.

Από τη Γερμανία, Πορτογαλία και Ισπανία έχουν φθάσει και είναι ετοιμοπόλεμα τα τρομερά Leopard2 με τα εκπαιδευμένα πληρώματά τους, τα Challenger2 από τη Βρετανία και τα M-55S από τη Σλοβενία.

Όπου να’ναι έρχονται και τα αμερικανικά Μ1 Abrams.

Επίσης, ήδη 65 Ουκρανοί έχουν εκπαιδευθεί στη χρήση των αντιαεροπορικών PATRIOT και αυτό το αμυντικό σύστημα έχει τοποθετηθεί

Οι επόμενες βδομάδες του Απριλίου θα είναι αναστάσιμες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *