Δ116: Δυτικοί Μάπες

Δ116: Δυτικοί Μάπες

- in Διεθνή
0

Ακολουθώ το αβρό στιλ γραφής του Ρώσου αντιφρονούντα Misha Firer που συχνά ειρωνεύεται και σαρκάζει τους μουσμουλόμυαλους Δυτικούς πολιτικούς, πανεπιστημιακούς και δημοσιογράφους (και καλλιτέχνες) που τόσο εύκολα και μηχανικά υποστηρίζουν τον Πούτιν, ή δεν υποστηρίζουν όπως θα έπρεπε τους Ουκρανούς. «Οι Ρώσοι αμύνονται κατά των επιθετικών Ναζί της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ που τους προτρέπει και τους οπλίζει!»

Παίρνω πρώτον τον Σολτς της Γερμανίας που, ναι μεν, βοηθάει την Ουκρανία με οπλισμούς και χρήματα, μα όχι αρκετά. Αφενός βλέπει την απειλή του Πούτιν (και τη βλακωδέστατη εξάρτηση της χώρας του από τα ρωσικά καύσιμα), όπως και τον ασυμμάζευτο Ερντογάν (και τις επενδύσεις στην Τουρκία και τα 5 εκμ. Τούρκων στη Γερμανία που προσκάλεσε η κα Μέρκελ!). Έτσι είναι μπερδεμένος, πιασμένος σε πολύ υπαρκτά συμφέροντα αντίθετων τάσεων. Δύσκολη η θέση του. Του ήρθε όμως και αυτού η τσιπρική έκλαμψη να δώσει την ψήφο και στους 16χρόνους (όπως ο δικός μας Αλέξης που εγκλωβίστηκε στη στροφή 360 μοιρών)!

Είναι και άλλοι αμφίρροποι πολιτικάντηδες με προεξέχοντα τον μικρομέγαλο Μακρόν της Γαλλίας που πλακοστρώνει με τη δειλία του τον δρόμο εξουσίας για τη φασίστρια Λεπέν.

Μετά είναι οι καθηγητάδες Αμερικανοί σαν τον γνωστότατο Chomsky (στη μέση της γελοιογραφίας) που είδε το αστέρι του να δύει πριν δεκαετίες μα δεν το βάζει κάτω. Ομοίων αντιλήψεων είναι ο John Mearsheimer – και μερικοί άλλοι, δήθεν «φιλελεύθεροι», δήθεν «ανθρωπιστές» μα σίγουρα μουσμουλόμυαλοι και αυτοί. Πιστεύουν ακράδαντα πως το ΝΑΤΟ είναι με τις ΗΠΑ, την πατρίδα τους που τους αφήνει να εκφράζονται τόσο ελεύθερα εναντίον της (!), η North Atlantic Terrorist Organization! Αυτοί όχι μόνο πιστεύουν μα και διαλαλούν σε κάθε ευκαιρία – «Οι Ρώσοι αμύνονται κατά των επιθετικών Ναζί της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ που τους προτρέπει και τους οπλίζει!». Να ο Μιρσχάιμερ!

Μετά είναι και άλλοι, οι διανοούμενοι και καλλιτέχνες. Λαμπρό παράδειγμα είναι ο Oliver Stone, σκηνοθέτης που ξεκίνησε με μερικές καλές ταινίες ως αγνός φιλελεύθερος (δήθεν), μετά όμως ανακάλυψε τη συνομωσιολογία κι επιδόθηκε σε αυτήν σε κάποιες ταινίες. Μα σχετικά με την Ουκρανία, βλέπει εκεί μόνο απογόνους και κληρονόμους του Bandera αγνοώντας τις συνθήκες που έθρεψαν τον Bandera και τους φασίστες του εναντίον των σοβιετικών καταπιεστών. Γύρισε ένα ντοκιμαντέρ με αυτό το θέμα παρουσιάζοντας τους Ουκρανούς ως φασίστες. Μετά μίλησε στη ρωσική κρατική τηλεόραση καταδικάζοντας ΝΑΤΟ και Ουκρανούς για την επίθεσή τους κατά της Ρωσίας. Να τος στην τιβί!

Και βέβαια αγνόησε τους Ρώσους «πατριώτες» που προσχώρησαν στις γερμανικές δυνάμεις στον 2ο ΠΠ και πολέμησαν κατά του Κόκκινου Στρατού της ΕΣΣΔ! Να οι Ρώσοι αξιωματικοί της μονάδας RONA, 29η των SS Γραναδιέρων, και οι σύντροφοι Ναζί!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *