Δ118: Ρώσοι στρατιώτες και σύζυγοι

Δ118: Ρώσοι στρατιώτες και σύζυγοι

- in Διεθνή
0

Υπάρχει μια κρατική οργάνωση στην Ουκρανία με τηλέφωνο και διαφημίζεται με αφίσες, φυλλάδια κι ό,τι άλλο στους Ρώσους στρατιώτες. Το μήνυμα είναι “Παραδοθείτε και θα έχετε καλύτερη μεταχείριση.” Η οργάνωση λέγεται “Θέλω να ζήσω”.

Μέχρι στιγμής (μέσα Μαΐου) έχουν παραδοθεί πάνω από 10.000 Ρώσοι! Και οι λόγοι είναι πολλοί.

1. Ασφάλεια, επιβίωση, καλύτερη ζωή. Πολλοί νέοι που στρατολογήθηκαν τον Σεπτέμβριο και που στρατολογούνται τώρα δεν θέλουν να πεθάνουν σε μια ξένη χώρα χωρίς να καταλαβαίνουν γιατί πολεμούν εκεί. Μερικοί έχουν ηλικιωμένους γονείς, άλλοι έχουν δική τους οικογένεια (γυναίκα και παιδιά). Ξέρουν από πρώτο χέρι πως δεν έχουν εκπαιδευτεί ικανοποιητικά και μαθαίνουν πως χιλιάδες στέλνονται στην πρώτη γραμμή ως τροφή για τα πολυβόλα. Πρόθυμα θυσιάζονται 10 Ρώσοι για να σκοτωθεί ένας Ουκρανός!

2. Οι αξιωματικοί τους είναι τρισάθλιοι και δεν συμπεριφέρονται με την αυταπάρνηση και γενναιότητα των αξιωματικών του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου όταν έδιωξαν τους χιτλερικούς εισβολείς. Φέρονται πολύ άσχημα στους στρατιώτες (σαν δούλους ή εχθρούς αιχμαλώτους) και είναι οι πρώτοι που το σκάνε όταν πιέζονται.

3. Όσοι δεν έχουν τυφλωθεί από την πουτινική προπαγάνδα, κατανοούν πως πρόκειται για έναν πόλεμο που θέλει ο Πούτιν και δεν έχει σχέση με απειλή προς τη Ρωσία ή ναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο. Ξέρουν πια πως θα έχουν πολύ καλύτερη μεταχείριση στην Ουκρανία. Ξέρουν πως οι Ουκρανοί είναι αδέρφια ή ξαδέρφια τους, με ίδια θρησκεία. Έτσι πολλοί αιχμάλωτοι απολογούνται δημοσίως (όπως στη φωτό).

4. Η ανικανότητα των αξιωματικών τους φαίνεται και στο υπουργείο Άμυνας και στο Κρεμλίνο που έκαναν ολιγοήμερη ειδική εκστρατεία να διαρκέσει 15 μήνες τώρα με τεράστιο κόστος σε νεκρούς και χαμένο στρατιωτικό υλικό. Η χώρα τους έχει γίνει ο παρίας του κόσμου.

5. Η παράδοσή τους δεν τους βάζει σε κίνδυνο διότι θα μείνουν στην Ουκρανία να δουλεύουν και δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν ωσότου το καθεστώς Πούτιν απομακρυνθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Θα γλιτώσουν επίσης από κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου οι οποίες θα βαρύνουν πολλούς ενεργούς συμπολεμιστές τους.

6. Παρότι τους τελευταίους δύο μήνες το υπουργείο προσφέρει ψηλότερες αμοιβές, αυτές δεν φτάνουν στους ίδιους ή στις οικογένειές τους. Φτάνουν πάντα καθυστερημένες και πολύ σπάνια όλο το ποσό. Μα και ολόκληρο το ποσό δεν φτάνει για να συντηρηθούν δυο γονείς ή μια σύζυγος κι ένα παιδί που θα πρέπει να σπουδάσει. Μερικές σύζυγοι παραπονιούνται πως δεν έλαβαν πληρωμή για δυο μήνες. Άλλες παραπονιούνται πως δεν μπορούν να αναθρέψουν παιδιά με 20.000 ή 30.000 ρούβλια τον μήνα (= $250 -380!).

Το υπουργείο αποδίδει τις καθυστερήσεις στο ότι οι αριθμοί τώρα είναι πολύ μεγάλοι και η γραφειοκρατία δεν προλαβαίνει! (Μα βέβαια προλαβαίνει για τους ηγέτες στο Κρεμλίνο και το υπουργείο τους και τους χρυσοπληρωμένους προπαγανδιστές!) Και δίνουν γούνες στις γυναίκες για κατευνασμό!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *