Δ122: Πάθημα μάθημα;

Δ122: Πάθημα μάθημα;

- in Διεθνή
0

Ελευθερώστε τα Λέοπαρντ τανκς, Όλαφ Σολτς!

Είναι γνωστότατη η παροιμία και δηλώνει κάτι αληθινό. Μόνο που αφήνει έξω το πιο κρίσιμο στοιχείο, το βήμα με το οποίο μαθαίνεις. Ναι, το πάθημα, το λάθος, σου δείχνει πως κάτι δεν έγινε ορθά. Μα αυτό θα διορθωθεί μόνο με τη γνώση του ορθού. Διότι αν δεν κατέχεις το ορθό θα συνεχίσεις να κάνεις λάθη.

Έμαθαν οι άνθρωποι από τις χιλιετίες της γνωστής Ιστορίας και τα παθήματά τους; Όχι! Έχουμε μάθει κάποια μικροπράγματα, μα δεν έχουμε υποφέρει αρκετά οδυνηρά για ν’ αλλάξουμε συνήθειες ή τουλάχιστο να ψάξουμε να βρούμε το ορθό ή κάτι καλύτερο.

Μάθαμε από τα παθήματα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου; Προφανώς, όχι!

Έχουμε τώρα ένα ολόκληρο έτος πολέμου – στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι θα μπορούσαν να είχαν εκδιωχθεί σε λιγότερο από, ή το πολύ σε, έναν μήνα από την αισχρή εισβολή τους στις 24/2/22. Αλλά τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη ο 21ος αιώνας (για να μην πω πιο πίσω) ανέδειξε βλάκες και δειλούς, μικρόψυχους και συμφεροντολόγους ηγέτες – Bush, Obama, Trump, Biden (Αμερική), Blair, Cameron, Johnson (Βρετανία), Schröder, Merkel, Scholz (Γερμανία), Sarkozy, Hollande, Macron (Γαλλία) κλπ. κλπ. Κανένας τους δεν κατάλαβε τον ρωσικό χαρακτήρα και την απειλή του για την Ευρώπη και τον κόσμο. Όπως δεν κατανοούν την απειλή των Τούρκων παρά τα τσαλίμια και τους ωμούς εκβιασμούς τους. Χρόνια τώρα.

Στις 4 Μαρτίου 2022, μόλις μια βδομάδα μετά την εισβολή, ένας οξυδερκής αναλυτής, ο B.P. Klein έγραψε στην κινέζικη αγγλόφωνη εφημερίδα South China Morning Post ένα άρθρο με τίτλο Putin has doomed Russia with a war that cant be won και ανέλυσε απλά τους λόγους για την αποτυχία των Ρώσων.

Μα οι ηγέτες της Δύσης δίστασαν και συσκέπτονταν αναποφάσιστοι, ζαλισμένοι και χαμένοι στους φόβους τους για την κλιμάκωση του πολέμου, την επέκταση του σε άλλες χώρες, τη χρήση πυρηνικών και, κυρίως, τον αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας τους και στην καριέρα τους.

Ο Μακρόν έσπευσε να συνομιλήσει με τον Πούτιν, φανφαρόνος κι επιδειξιομανής, ανίκανος να δει τις επιδιώξεις του Ρώσου. Ο δε Μπάιντεν μεγάθυμα προσέφερε να φυγαδεύσει τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι – ο οποίος του απάντησε πως χρειαζόταν όχι τουριστικό ταξίδι ̇ μα όπλα για να πολεμήσει!

Όλοι οι σαστισμένοι Δυτικοί ηγέτες έμειναν έκπληκτοι και κανένας δεν ντράπηκε για τη συμφεροντολογία και δειλία του να φωνάξει: Ναι κι εγώ θα πολεμήσω στο πλάι σας!

Ακόμα και τώρα, όλοι αυτοί οι εκλεκτοί των πολιτισμένων Εθνών, αγνοώντας τη βούληση του λαού τους και υπολογίζοντας κυρίως τους καρχαρίες καπιταλιστές που τους χρηματοδοτούν, δεν δίνουν τα επιθετικά όπλα που χρειάζεται η Ουκρανία για να εκδιώξει και να τιμωρήσει τους Ρώσους ιμπεριαλιστές.

Τώρα μόλις (22/1/23) η Γερμανία εδέησε να επιτρέψει να δοθούν τα Leopard- 2 τανκς – αφού οι Πολωνοί δήλωσαν πως θα δώσουν από τα δικά τους!

Διότι παρότι ο γερμανικός λαός είναι στην πλειονότητά του ταγμένος υπέρ της Ουκρανίας και διαδηλώνουν υπέρ της παραχώρησης ισχυρότερων, επιθετικών όπλων, η κυβέρνηση (συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Πρασίνων), θέλει αφενός ̇ και βοηθάει με άλλα όπλα και χρήματα, μα δεν θέλει αφετέρου για να μην χαλάσουν ανεπανόρθωτα οι σχέσεις με τους βάρβαρους Ρώσους.

Η κα. Μέρκελ χωρίς να πληροφορήσει το λαό της και, ακόμα χειρότερα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε συμφωνίες με τον Πούτιν ώστε η Γερμανία να έχει φθηνότερα καύσιμα! Μια πράξη προδοσίας προς τους εταίρους της στην ΕΕ!

Μα τώρα οι σχέσεις Ρωσίας και Δύσης έχουν διαρραγεί ανεπανόρθωτα. Ποια ευρωπαϊκή χώρα (εκτός ίσως την Ουγγαρία και σίγουρα τη Σερβία) θα συνάψει σχέσεις φιλίας και εμπορίου με τέτοιους αδίστακτους βάρβαρους φονιάδες αμάχων, ηλικιωμένων και γυναικόπαιδων;

Τα ρωσικά καύσιμα, είναι φανερό, δεν πρόκειται να αγοραστούν πλέον από καμμιά χώρα της Ευρώπης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *