Δ125: Ρωσικές αναποδιές

Δ125: Ρωσικές αναποδιές

- in Διεθνή
0

Στα μέσα Μαΐου οι Ουκρανοί βομβάρδισαν με βρετανικούς πυραύλους Shadow-storm μια στρατιωτική βάση στη ρωσοκρατούμενη περιοχή Λουχάνσκ (ανατολική Ουκρανία) και τα ρωσικά μίντια γέμισαν με αντι-βρετανικες ιαχές: “Τι έχουν να πουν οι Βρετανοί, δεν ντρέπονται;” και παρόμοια. Καμιά μνεία, φυσικά, για τους 8.500 νεκρούς αμάχους και 14.250 τραυματίες Ουκρανούς. Ούτε για τις 16.000 περίπου παιδιά Ουκρανών που απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Ρωσία – όπου ο πληθυσμός μειώνεται ραγδαία!

Με ίδιου τύπου πυραύλους την ίδια εποχή οι Ουκρανοί έπληξαν στρατιωτικούς (= ναυτικούς) στόχους στη Σεβαστούπολη Κριμαίας, δείχνοντας για μια ακόμα φορά πόσο αδύναμες είναι οι άμυνες των Ρώσων. Επίσης έπληξαν μεγάλη αποθήκη καυσίμων με ντρόουν.

Παρότι κατέλαβαν τα 4/5 της πόλης-φάντασμα Μπαχμούτ, οι Βαγνέρες αποσύρθηκαν (25/5) με διαταγή του ιδιοκτήτη τους Πριγκόζιν και άφησαν τον επίσημο ρωσικό στρατό να δεχτεί τα πυρά των Ουκρανών που βαθμιαία περικυκλώνουν την πόλη από βόρεια και νότια προάστια.

Στο μεταξύ στην περιοχή της πόλης Belgorod (νοτιοδυτική Ρωσία, κοντά στα ουκρανικά σύνορα), δύο τουλάχιστον ομάδες Ρώσων που εναντιώνονται στο καθεστώς Πούτιν εισέβαλαν εκεί και δημιούργησαν μεγάλη ταραχή στους κατοίκους και πονοκέφαλο στο Κρεμλίνο. Διότι δεν υπάρχουν εφεδρείες να επέμβουν άμεσα και να εκδιώξουν τους “επαναστάτες” που απαιτούν “αυτονομία”!

Μερικοί θεώρησαν πως επρόκειτο για θεατρική παράσταση της Ασφάλειας FSB. Μα οι αντιφατικές ειδήσεις και τα αποσπασματικά και αντιφατικά αφηγήματα του Κρεμλίνου δεν παρουσιάζουν μια ικανοποιητική εικόνα. Και σύμφωνα με ορισμένες αναφορές που βγαίνουν από το Υπ. Άμυνας, ρωσικές ομάδες ασφάλειας συγκρούστηκαν με αποσχιστές σε διάφορα μέρη.

Πρόκειται για δύο ομάδες αντιφρονούντων – τη Λεγεώνα για την Ελευθερία της Ρωσίας και το Σώμα Ρώσων Εθελοντών, άντρες των οποίων υπηρετούσαν στον ουκρανικό στρατό. Ο κυβερνήτης της περιοχής Belgorod Vyacheslav Gladkov ανακοίνωσε πως όντως διενεργούνται αντιτρομοκρατικές εκκαθαρίσεις σε όλη την περιοχή!

Οι Ουκρανοί αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμιξη σε αυτές τις ταραχές.

Υπήρξε στα μέσα Μαΐου και η επίθεση με ντρόουν στο Κρεμλίνο. Μα και σε αυτήν την περίπτωση οι Ουκρανοί αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμιξη. Στα τέλη Μαΐου έγινε και άλλη επίθεση με ντρόουν και η ρωσική αεράμυνα έπληξε μια κατοικία σε πολυτελές προάστιο κοντά στο Novo-Ogarevo αντί ένα ντρόουν.

Άλλο ντρόουν έπεσε στο Llinskoe και ακολούθησαν άλλες εκρήξεις αλλού!

Επιπλέον, στις 24/5 επιτέθηκαν με 3 θαλάσσια ντρόουν στο πολεμικό πλοίο Ivan Khurs στη Μαύρη Θάλασσα. Οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν πως κατέστρεψαν και τα τρία – και μάλλον έτσι έγινε. Μα υπάρχει βίντεο στο Διαδίκτυο που δείχνει με μεγάλη ευκρίνεια πως ένα ντρόουν πέρασε τις άμυνες και χτύπησε το πλοίο -προκαλώντας άγνωστη βλάβη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *