Δ140: Ηγέτες ασπόνδυλοι

Δ140: Ηγέτες ασπόνδυλοι

- in Διεθνή
0

Αναφέρομαι ξανά στους Δυτικούς ηγέτες, πιο συγκεκριμένα, των ΗΠΑ και των χωρών μελών της ΕΕ, κυρίως Γαλλίας και Γερμανίας. Συμπεριλαμβάνονται και οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ.

Αφενός δεν θέλουν να πολεμήσουν στην Ουκρανία δικά τους στρατεύματα, αφετέρου δεν δίνουν στους Ουκρανούς τα όπλα που χρειάζονται για να εκδιώξουν τους βάρβαρους Ρώσους. Διότι είναι αυτοί και οι λαοί τους εγκλωβισμένοι στην καλοπέραση. Οι ΗΠΑ, ναι, θα δώσουν ακόμα ένα πακέτο βοήθειας $800 εκμ. και βόμβες διασποράς – μα όχι τα αναγκαία F-16 μαχητικά!

Δεν μπορεί να ειπωθεί, όπως λέγεται συχνά, πως η συμπεριφορά τους είναι όμοια απέναντι στον Πούτιν όπως ο κατευνασμός των Βρετανών (Τσάμπερλεϊν) και Γάλλων απέναντι στον Χίτλερ. Έχουν δείξει κάποια σθεναρή αποφασιστικότητα μα όχι τόσο μεγάλη ώστε οι Ρώσοι να φύγουν από την Ουκρανία. Και, δυστυχώς, άλλες χώρες (Κίνα, Βόρεια Κορέα, Ιράν) γίνονται πιο υβριστικές, πιο επιθετικές.

Μα τελικά αν δεν δώσουν τώρα την αναγκαία βοήθεια, θα πρέπει να πληρώσουν πολύ περισσότερα τους επόμενους μήνες. Όπως γίνεται τώρα: πληρώνουν πιο ακριβά για την ολιγωρία τους τον Φεβρουάριο 2022, όταν ξεκίνησε η αισχρή εισβολή των Ρώσων.

Τέλη Ιουνίου ’23, ο Ουκρανός επιτελάρχης Zaluzhny δήλωσε για μια ακόμα φορά πως χρειάζονται αεροπλάνα, τα μαχητικά F16 που “Ναι θα δοθούν στην Ουκρανία μα όχι ακόμα!” Όλοι οι Δυτικοί στρατηγοί γνωρίζουν και λένε πως οι ίδιοι ποτέ δεν θα έκαναν επίθεση ή αντεπίθεση δίχως αεροπορική κάλυψη. Γι’ αυτό και η Ουκρανική αντεπίθεση είναι τόσο αργόρρυθμη. Ούτε αεροπλάνα έχουν, ούτε τόσα βλήματα (οβίδες, πυραύλους) όσα οι εχθροί που έχουν ταμπουρωθεί στα χαρακώματά τους. Λέγεται, βέβαια, πως η στρατηγική στοχεύει στην αφαίμαξη των Ρώσων όσο γίνεται!

Μα κάθε μισό χιλιόμετρο κερδίζεται με πολύ αίμα – Ουκρανικό για την ώρα!

Υπάρχουν 250.000 Ρώσοι στρατιώτες στα νοτιοανατολικά εδάφη και τους τελευταίους μήνες αύξησαν και βελτίωσαν τις άμυνές τους.

Οι Ουκρανοί δεν χάνουν και σίγουρα κερδίζουν εδάφη, λίγο λίγο. Μα το κόστος είναι μεγάλο και η φθορά του πολέμου συνεχίζεται. Αν δεν πάρουν τα μαχητικά αεροσκάφη και τα βλήματα που χρειάζονται, δεν θα μπορέσουν να απειλήσουν αποτελεσματικά τους Ρώσους.

Το παράδοξο, σχεδόν τρελό, είναι πως και οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι (και το ΝΑΤΟ πλην Ουγγαρίας και Τουρκίας) συμφωνούν στα λόγια πως οι Ουκρανοί χρειάζονται περισσότερη βοήθεια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *