Δ150: Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι

Δ150: Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι

- in Διεθνή
0

Fathi Hammad (υπουργός Εσωτερικών και Ασφαλείας της Hamas): “Ποιοι είναι οι Παλαιστίνιοι; Οι μισοί είναι Αιγύπτιοι και άλλοι μισοί Σαουδάραβες.”

Πρώτα ας γίνει ξεκάθαρο πως πριν τη δεκαετία 1970 μόνο οι Εβραίοι που ζούσαν στην περιοχή του σημερινού Ισραήλ (δηλ. μετά την ανεξαρτησία του το 1948) θεωρούνταν Παλαιστίνιοι. Ο όρος “Παλαιστίνιοι” χρησιμοποιήθηκε για τους Άραβες της ίδιας περιοχής μετά το 1974 – οπότε ο Αραφάτ (που από Αιγύπτιος αξιωματικός του στρατού έγινε “Παλαιστίνιος” ηγέτης χάρη στην ΕΣΣΔ και Ρουμανία) και άλλοι επινόησαν την Αραβική “Παλαιστίνη”.

Πριν την ίδρυση του Ισραήλ ως ανεξάρτητο κράτος με Εβραϊκό πληθυσμό, ζούσαν κοντά 1 εκμ Εβραίοι στις μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. Αυτοί εκδιώχθηκαν αφού έχασαν τις περιουσίες (πολλοί και τη ζωή) τους, έτσι που σήμερα (Οκτ. 2023) να ζουν εκεί μόλις 3.000. Ενώ σχεδόν 2 εκμ Άραβες, 1,7 εκμ μουσουλμάνοι και σχεδόν 300.000 Άραβες χριστιανοί, ζουν στο Ισραήλ ως Ισραηλινοί πολίτες με δικαιώματα ίδια με αυτά των Εβραίων κατοίκων – εκτός του καθήκοντος να υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, αν δεν θέλουν.

Στα παλαιστινιακά εδάφη (Λωρίδα Γάζας και Ανατολική Όχθη Ιορδάνη), όπου κυβερνούν αραβικές απολυταρχικές ηγεσίες, δεν επιτρέπεται η κατοίκηση, ούτε καν είσοδος, εκτός από πολύ ειδικούς λόγους, σε Εβραίους. Γενικά, η πλειοψηφία Ισλαμιστών Αράβων στα παλαιστινιακά εδάφη διακηρύσσουν πως το Ισραήλ δεν θα έπρεπε να υπάρχει και η περιοχή από τον Ιορδάνη ως τη Μεσόγειο θα έπρεπε να είναι χώρα Μουσουλμάνων!

Μόνο το Μαρόκο δέχεται Εβραίους.

Οι Παλαιστίνιοι ηγέτες έχουν διατυπώσει πολλές αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με το θέμα, την “καλή” γειτνίαση και συνύπαρξη των δύο λαών:

1. Γιασέρ Αραφάτ: “Είμαστε απόγονοι των αρχικών Jebusites. Είμαστε απόγονοι των Φιλισταίων. Είμαστε εδώ 4.000 έτη”

2. Azmi Bshara (πρώην Άραβας μέλος του Κοινοβουλίου, Ισραήλ): “Δεν υπάρχει έθνος [Αράβων] Παλαιστινίων. Ποτέ δεν υπήρξε. Αυτό είναι μια επινόηση αποικιοκρατών.”

3. Zahir Muhsein (μέλος Επιτροπής της PLO): “Δεν υπάρχει παλαιστινιακός λαός…Αυτός δημιουργήθηκε για να έχουμε αραβική ενότητα στον αγώνα μας κατά του Ισραήλ.”

4. Ahmad Al-Shukairy (βοηθός Γεν. Γραμματέας της Αραβικής Λίγκας): “Είναι κοινή γνώση πως η Παλαιστίνη είναι η Νότιος Συρία.”

5. Fathi Hammad (υπουργός Εσωτερικών και Ασφαλείας της Hammas): “Ποιοι είναι οι Παλαιστίνιοι; Οι μισοί είναι Αιγύπτιοι και άλλοι μισοί Σαουδάραβες.”

6. Saed Erekat (κύριος διαπραγματευτής για τους Παλαιστίνιους): “Είμαι ο περήφανος γιος Χαναναίων που ζούσαν εδώ πριν 5.500 έτη, προτού ο Ιησούς του Ναυή καταστρέψει την Ιεριχώ.”

7. Abu Mazen (πρόεδρος Παλαιστινιακής Αρχής): “Ο Ιησούς [Χριστός] ήταν Παλαιστίνιος.”

Θα προσέξατε πως στην πρόσφατη σύγκρουση Αράβων-Ισραηλινών οι Άραβες Μουσουλμάνοι και φιλο-άραβες Αναρχοαριστεροί, ακόμα και τα αριστερά βουτυρόπαιδα στο Χάρβαρντ, δεν αναφέρουν τις σαδιστικές κτηνωδίες των Παλαιστινίων κατά αμάχων – ηλικιωμένων, γυναικών, παιδιών και πυρπολημένων βρεφών! Μόνο το ότι φταίει το Ισραήλ και πως οι τρομοκράτες πήγαν να χτυπήσουν στρατιώτες μα άμαχοι μπλέχτηκαν στα πόδια τους. Φανταστείτε βρέφη στις κούνιες τους να μπλέκονται στα πόδια των πληρωμένων τρομοκρατών!!!

Να σε γελοιογραφία μα αλήθεια πως πολεμούν οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες και πως οι στρατιώτες του Ισραήλ:

Μόνο ανόητοι ή απληροφόρητοι πιστεύουν (όπως ο Π. Μπουκάλας στην Καθημερινή 7/11/23) πως οι άντρες του IDF επιτίθενται στα τυφλά σε νοσοκομεία και σχολεία στη Γάζα – όπως χρόνια τώρα κάνουν οι τρομοκράτες στο Ισραήλ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *