Δ155: Ανάμειξη του Ιράν

Δ155: Ανάμειξη του Ιράν

- in Διεθνή
0

Η κυβέρνηση του J. Biden δεν είναι πολύ καλύτερη από του Τραμπ και άλλες κυβερνήσεις των ΗΠΑ στη μεταπολεμική περίοδο του 20ου και του 21ου αιώνα. Στην Αμερική, τη χώρα των ελεύθερων δήθεν, επικρατεί ως πρώτη αξία το κέρδος. Για εκμετάλλευση και πλουτισμό πήγαν εκεί οι πρώτοι εξερευνητές και μετά τα εκατομμύρια μεταναστών.

Και οι ίδιοι οι Αμερικανοί πολιτικοί, ιδίως του υπουργείου Εξωτερικών ή State Department, θα σου πουν ωμά “Εμείς δεν έχουμε φιλίες, έχουμε συμφέροντα”.

Αυτή η νοοτροπία των πολυεθνικών και του κέρδους δεν μπορεί παρά να επιβάλλει περιορισμούς στη νοημοσύνη και σκέψη των Αμερικανών πολιτικών. Γι’ αυτό συχνά δεν διστάζουν να εγκαταλείψουν “φιλικά” καθεστώτα (τις περισσότερες φορές φοβερά διεφθαρμένα) όπως το Νότιο Βιετνάμ επί Νίξον, το Αφγανιστάν μετά από 20 έτη βοήθειας σε παραδόπιστους πολέμαρχους κ.λπ.

Η στάση τους απέναντι στην Ουκρανία εκδήλωσε παρόμοια ηλιθιότητα. Αντί να στείλουν ένα σύνταγμα στρατιωτών, μαχητικά F-16 και άλλα προηγμένα όπλα, μόλις οι Ρώσοι έκαναν την αισχρή εισβολή τους κι έτσι να τους σταματήσουν, έδιναν με το σταγονόμετρο όπλα και χρήματα και ο πόλεμος συνεχίζει για 20 μήνες – και, μάλλον, θα συνεχίσει κι άλλο!

Η στάση τους απέναντι στο Ισραήλ είναι παρόμοια. Το υποστηρίζουν, μα δεν θέλουν να κακοκαρδίσουν και τον Ισλαμικό κόσμο, ιδίως τα εμιράτα και τη Σαουδαραβία. Γι’ αυτό προσπάθησαν ν’ αποτρέψουν την Ισραηλινή επίθεση στην Γάζα. Ο φόβος του “ντόμινο” που επικαλέστηκαν άπαντες είναι άλλη μια εκδήλωση της γενικής μαλάκυνσης των Δυτικών που συνοδεύει την ευθυνοφοβία και την έλλειψη γενναιότητας.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επέμενε πως δεν υπήρχαν απτά τεκμήρια ανάμειξης του Ιράν στην εισβολή των μαστουρωμένων τρομοκρατών της 7ης Οκτωβρίου, μαύρης μέρας για τις Υπηρεσίες και τον λαό του Ισραήλ.

Μα τι περιμένουν δηλαδή; Πως το Ιράν θα δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για το ποιοι δικοί τους και ποιοι Χαμάς, πότε, και πού, συναντήθηκαν, βοήθησαν, συνωμότησαν, έδωσαν χρήματα και όπλα και ό,τι άλλο;

Εδώ και χρόνια οι Χαμάς ηγέτες κομπάζουν για τη χρηματική και στρατιωτική βοήθεια που δέχτηκαν από το Ιράν για να επιδιώξουν τον Jihad πόλεμο κατά του Ισραήλ σκοτώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους Εβραίους όχι μόνο στο Ισραήλ μα και σε άλλες (Δυτικές) χώρες. Δίχως τέτοια βοήθεια (και από το Κατάρ) θα ήταν εντελώς αδύνατο οι δυνάμεις της Χαμάς να επιδοθούν σε τέτοιο μακρόχρονο σχεδιασμό και το μακελειό της 7/10 στο Νότιο Ισραήλ.

Μα εκτός από τους κομπασμούς των αξιωματούχων της Χαμάς και των προτρεπτικών λόγων των Ιρανών, δημοσιεύτηκε στις 9/10 ένα άρθρο στο Wall Street Journal (“Iran helped Plot Attack on Israel over Several Weeks: Το Ιράν βοήθησε να σχεδιαστεί η επίθεση στο Ισραήλ για κάμποσες βδομάδες”) και άλλο στη Washington Post (“Hamas received weapons and training from Iran: Η Χαμάς δέχθηκε όπλα κι εκπαίδευση από το Ιράν”).

Επίσης, στις 11/10 το Newsweek δημοσίευσε συνέντευξη με τον εκπρόσωπο της Χαμάς στον Λίβανο, τον Ahmed Abdul-hadi, ο οποίος είπε ξεκάθαρα πως η δική του οργάνωση (Χαμάς) συντόνισε τις προσπάθειες της με τη Χεζμπολάχ (στον Λίβανο) και τους χρηματοδότες τους στο Ιράν βδομάδες πριν και κατά τη διάρκεια της εισβολής. “Ο συντονισμός έγινε στο ανώτατο επίπεδο,” εξήγησε.

Ο Ali Baraka, άλλος αξιωματούχος της Χαμάς, είπε στο R(ussia) T(oday),

το επίσημο κρατικό κανάλι της Ρωσίας πως η επιδρομή της 7/10 σχεδιαζόταν επί δυο έτη μυστικά και πως το Ιράν προμήθευε όπλα και χρήματα.

Τί και πόσα άλλα τεκμήρια χρειάζονταν;

Οι κυβερνήτες στις ΗΠΑ και την ΕΕ με κούφιες δικαιολογίες καλύπτουν τη γνωστή πια δειλία τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *