Δ157: Χώρα απειλή για ολους (2)

Δ157: Χώρα απειλή για ολους (2)

- in Διεθνή
0

1. Συνεχίζω με την απειλή που είναι η Ρωσία – εδώ και πολλούς αιώνες. Δεν είναι ένας καλοκάγαθος λαός που τυχαίνει κατά καιρούς να έχει κακούς κυβερνήτες. Ο λαός έχει μια νοοτροπία υπεροψίας και μοχθηρίας και βαρβαρότητας, μα κατά καιρούς τυχαίνει να ξεπηδούν εξαιρετικές μορφές – Πούσκιν, Λέρμοντοφ, Ντοστογιέφσκι, Τσέχοφ, Τολστόι, Παστερνάκ, Σολζενίτσιν κ.λπ.

Το 1939 οι Ρώσοι Κομμουνιστές συμφώνησαν με τους Γερμανούς Ναζί να επιτεθούν στην Πολωνία και οι μεν να πάρουν την ανατολική μισή, οι δε τη δυτική. Κι έτσι έκαμαν σκοτώνοντας πάνω από 200.000 Πολωνούς. Οι δε Ρώσοι προχώρησαν στη μαζική δολοφονία 25.000 αμάχων στο Κατίν (ενώ οι Ναζί δολοφονούσαν χιλιάδες Εβραίους).

2. Την ίδια χρονιά έχοντας κατά λάθος βομβαρδίσει τις δικές τους θέσεις έριξαν το φταίξιμο στους Φιλανδούς. Δημιούργησαν μια πλασματική “κυβέρνηση” κι επιτέθηκαν στη Φιλανδία για να βοηθήσουν τη λαοπρόβλητη “κυβέρνηση”. Την ίδια μέρα προπαγάνδιζαν πως οι Φιλανδοί ενοχλούσαν στρατιωτικά την ειρηνική ΕΣΣΔ! Αφού υπέστησαν μια χοντρή ήττα, έριξαν στη μάχη πρόσθετες χιλιάδες στρατού και αεροπορία και ο Μολότοφ (υπ. Εξωτερικών) έλεγε πως έστελνε βοήθεια στους καταπιεσμένους Φιλανδούς στο Ελσίνκι ενώ τα αεροπλάνα τους βομβάρδιζαν τους Φινλανδούς!

Η ψευδολογία και η επιθετικότητα συνεχίστηκαν και στην περίπτωση της εισβολής στην Ουγγαρία το 1956.

3. Το 1968 ένα σοβιετικό αεροπλάνο ζήτησε άδεια για επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της Πράγας. Όταν προσγειώθηκε, μια ομάδα οπλισμένων στρατιωτών βγήκαν και κατέλαβαν το αεροδρόμιο. Αμέσως μετά ήρθαν και προσγειώθηκαν ένα σμήνος πολεμικά σκάφη. Έτσι ξεκίνησε η εισβολή στην Τσεχοσλοβακία που κατέστειλε αιματηρά την περιβόητη “Άνοιξη της Πράγας” με την οποία ο Ντούμπτσεκ προσπαθούσε να εδραιώσει κάποια φιλελευθεροποίηση. Τανκς και 500.000 στρατός του Συμφώνου Βαρσοβίας εισέβαλαν για να βοηθήσουν το ΚΚΤ – που προτού αντικατασταθεί η ηγεσία του από φιλοσοβιετικούς – αρνήθηκε πως είχε ζητήσει βοήθεια!

Η ψευδολογία κι επιθετικότητα συνεχίζεται στις μέρες μας, όπως έχουμε δει και ακούσει από τις 22/2/2022 – “Δεν θα εισβάλουμε στην Ουκρανία” !

Ξέρουμε τη σωρεία ψευδών που οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου εντελώς ξεδιάντροπα έχουν χρησιμοποιήσει για να δικαιολογήσουν την αισχρή εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τους σκοτωμούς αμάχων και τις απαγωγές χιλιάδων παιδιών που θα ανατραφούν ως Ρωσάκια!

4. Από το 2019 η Ρωσία αποτραβήχτηκε από διάφορες Συνθήκες και Οργανισμούς για τη Διεθνή Ειρήνη. Όπως η Συνθήκη της Γενεύης για την Προστασία Αμάχων Πολιτών σε Διεθνείς Πολεμικές Συγκρούσεις. Το 2022 αποσύρθηκε από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για την Καταστολή της Τρομοκρατίας και άλλες.

Την τελευταία εικοσαετία πολλοί Ρώσοι, κοινοί πολίτες, στρατιωτικοί και διανοούμενοι εθνικιστές, έχουν στη ρωσική τιβί εκφράσει τη γνώμη η Ρωσία να βομβαρδίσει με πυρηνικά τη Δύση (Ευρώπη κι Αμερική). Τέτοιες κραυγές ακούστηκαν και στις μέρες μας αφότου ξεκίνησε η “Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση” με την εισβολή στην Ουκρανία.

Πολλοί αφελείς στη Δύση πιστεύουν πως φταίει το ΝΑΤΟ που περικύκλωσε τη Ρωσία, ενώ το ΝΑΤΟ ουδέποτε έκανε κάτι που να προκαλέσει τη Ρωσία. Οι χώρες του πρώην Συμφώνου Βαρσοβίας ένιωσαν την απειλή της νέας Ρωσίας του Πούτιν και ζήτησαν την προστασία της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Το Πουτινικό καθεστώς, δυστυχώς, ανέθρεψε όχι μόνο τους Ολιγάρχες Κλεπτοκράτες μα και μια νέα χειρότερη γενιά φασιστών, ρατσιστών, σαδιστών, δολοφόνων, βιαστών!

Η Ρωσία έχει όντως γίνει μια τρομοκρατική χώρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *