Δ158: Το απάνθρωπο καθεστώς ισλαμικής Sharia

Δ158: Το απάνθρωπο καθεστώς ισλαμικής Sharia

- in Διεθνή
0

Στη φωτογραφία είναι μια κοπέλα 16 ετών, η Ατεφάχ Ρατζαμπί Σαχάλεχ, στο Ιράν, που καταδικάστηκε σε θάνατο για έγκλημα ενάντια στην «αγνότητα». Βασανίστηκε επειδή κατήγγειλε τον βιασμό της και αναγκάστηκε να ομολογήσει πως η ίδια διέπραξε ασέλγεια! Στο δικαστήριο έβγαλε τη μαντήλα της και ζήτησε να δικαστεί ο βιαστής της. Αυτή η ενέργεια θεωρήθηκε ασέβεια προς το δικαστήριο. Οπότε η Σαχάλεχ χτύπησε με το παπούτσι της τον δικαστή. Έτσι καταδικάστηκε σε θάνατο!

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η μόνη. Πολλοί νέοι, αγόρια και κορίτσια έχουν καταδικαστεί κι εκτελεστεί με κατηγορίες για άσεμνη συμπεριφορά ή αθρησκεία και παρόμοια.

Τον Ιούνιο 2021 μια Μεξικανή ανθρωπολόγος, η Paola Schietekat που εργαζόταν στην Οργανωτική Επιτροπή για το Παγκόσμιο Κύπελο 2022 στο Qatar, κατήγγειλε στην Αστυνομία εκεί πως κάποιος την βίασε και την απείλησε με θάνατο. Αυτοί δεν ερεύνησαν την καταγγελία της αλλά την κατηγόρησαν πως ενέδωσε σε ασέλγεια και καταδικάστηκε σε 100 μαστιγώσεις και 6 έτη φυλάκισης! Ευτυχώς βρήκε την ευκαιρία να φύγει από τη χώρα, μα η καταδίκη της ισχύει! (Στη φωτό μια γυναίκα μαστιγώνεται δημόσια!)

Το 2016 στο Qatar, πάλι, μια Ολλανδέζα 22 ετών σε διακοπές πήγε σε ξενοδοχείο όπου επιτρεπόταν το αλκοόλ και ήπιε με κάποια παρέα. Μα τα ποτά περιείχαν ναρκωτικές ουσίες και η κοπέλα ξύπνησε πολύ αργότερα για να ανακαλύψει πως την είχαν βιάσει. Ούτε κι εδώ η Αστυνομία ερεύνησε την καταγγελία της μα την φυλάκισαν για να τη δικάσουν για ασέλγεια και μέθη! Αυτή γλίτωσε χάρη στην επέμβαση της Ολλανδικής κυβέρνησης.

Παρόμοια υπόθεση είχε εξελιχθεί στο Dubai τον Μάρτιο 2013.

Αυτή τη φορά ήταν μια Νορβηγίδα, εσωτερική διακοσμήτρια, η Marte Dalelv, 24 ετών. Και αυτή βιάστηκε αφού την πότισαν με αλκοόλ και ουσίες και συνελήφθη όταν κατήγγειλε στην αστυνομία τον βιασμό. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 μηνών. Μα και αυτή γλίτωσε χάρη στην επέμβαση της Νορβηγικής κυβέρνησης.

Είναι φριχτό το ότι σε καμιά περίπτωση οι Αρχές δεν ερεύνησαν την καταγγελία. Σε αυτές τις ισλαμικές χώρες η γυναίκα πάντα θεωρείται ένοχη ό,τι και αν συμβεί! Αυτοί οι λαοί έχουν ακόμα τη νοοτροπία του 7ου αιώνα και ακόμα ζουν σε κείνο τον αιώνα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *