Δ163: Διεθνή Τρομοκρατία

Δ163: Διεθνή Τρομοκρατία

- in Διεθνή
0

Οι διεθνείς τρομοκράτες είναι Ισλαμιστές και συχνά έχουν συντρόφους αναρχοαριστερούς.

Οι αναρχοαριστεροί προσπαθούν με τα ΜΜΕ που ελέγχουν να πείσουν τους αφελείς των λαών, και ιδίως στη Δύση, πως για το λαθρομεταναστευτικό κίνημα φταίνε οι αποικιοκράτες (Βρετανία, Γαλλία κ.λπ.) και οι αμερικανικές πολυεθνικές και ιμπεριαλιστικές πολιτικές. Οι Σοβιετικοί ήθελαν παγκόσμια κυριαρχία λόγω της μαρξιστικής μυθοπλασίας περί παγκόσμιας (και συνεχούς) επανάστασης κι επικράτησης του Κομμουνισμού και λόγω αισχροκέρδειας, για να ελέγχουν πληθυσμούς και φυσικούς πόρους προς όφελος των ελίτ Μπολσεβίκων. Έτσι στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου προώθησαν, και οι αφελείς και ηλίθιες μάζες αποδέχτηκαν, την προπαγάνδα πως οι Αμερικανοί ήταν η αιτία πίσω από τις αιτίες τρομοκρατίας.

Υπήρξαν τρομοκρατικές οργανώσεις στη Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και αλλού σε μικρότερη κλίμακα στις δεκαετίες 1960, 1970, με ηγέτες σκληροπυρηνικούς αναρχοαριστερούς. Αυτά τα κινήματα έσβησαν.

Τώρα υπήρξαν ταραχές έντονες στη Γαλλία και σε μικρότερη κλίμακα σε χώρες όπως η Ελλάδα στις τελευταίες δεκαετίες ως το 2020. Ήταν κουκουλοφόροι αναρχοαριστεροί μπαχαλάκηδες με την προτροπή ή την ευλογία των τσιπριστών (στην Ελλάδα) και άλλων αναρχοαριστερών, μα στη Γαλλία (και Βρετανία και αλλού σε μικρότερο βαθμό) ήταν και είναι οι φανατικοί Ισλαμιστές μετανάστες.

Γράφει ο Τάκης Θεοδωρόπουλος – Καθημερινή 11/7/23:

Δημοφιλής λεία του εξαγριωμένου όχλου στα προάστια των μεγάλων γαλλικών πόλεων ήταν, λένε, τα αθλητικά παπούτσια, τα ηλεκτρονικά –κατά προτίμηση τηλέφωνα– και τα καταστήματα οπτικών. Πολλά απ’ αυτά μία μόλις εβδομάδα μετά τις λεηλασίες πωλούνται ήδη στη μισή τιμή, είτε από χέρι σε χέρι είτε στο Διαδίκτυο. Στόχοι, εννοείται, δεν ήταν μόνον τα καταστήματα, οι μικρές επιχειρήσεις, ακόμη και τα μπαρ. Πυρπολημένα λεωφορεία, τραμ και κατεστραμμένα σχολικά κτίρια συμμετέχουν στον απολογισμό των έξι ημερών που η Γαλλία έζησε μια ακόμη εμφύλια σύγκρουση….Η τελευταία έκρηξη έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα «Κίτρινα Γιλέκα» και δεν μοιάζει καθόλου, εννοείται, με τις μαζικές διαμαρτυρίες για το συνταξιοδοτικό. Εδώ μιλάμε γι’ ανήλικα παιδιά ως επί το πλείστον. Ίσως το μόνο κοινό σημείο είναι η στάση της Αριστεράς του Μελανσόν, ο οποίος είναι πάντα με το μέρος των ξεσηκωμένων και κατά των δημοκρατικών θεσμών. Στην τελευταία του παρέμβαση κάλεσε τους «ξεσηκωμένους» να μην καταστρέφουν δημόσια κτίρια.

Στα μέσα του 20ου αιώνα, εκατοντάδες χιλιάδες Ινδουιστών εκτοπίστηκαν από τις παραδοσιακές εστίες τους στο Κασμίρ και στο σημερινό Πακιστάν. Έχασαν τις περιουσίες τους και είδαν τα παιδιά τους να σφάζονται και τις γυναίκες τους να βιάζονται. Εντούτοις δεν δημιούργησαν καμιά τρομοκρατική οργάνωση.

Παρεμπιπτόντως, το Πακιστάν που ιδρύθηκε ως μουσουλμανικό κράτος δέχτηκε τεράστια χρηματική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ, εντούτοις προσέφερε λαθραία το κρυφό καταφύγιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν και των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα – και άλλων.

Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν το Βιετνάμ με τους ανηλεείς βομβαρδισμούς τους. Μα οι Βιετναμέζοι δεν δημιούργησαν τρομοκρατικές οργανώσεις που σκότωναν Αμερικανούς ή κατέρριπταν αμερικανικά επιβατικά αεροπλάνα.

Ούτε η φτώχεια ούτε η αμορφωσιά είναι αιτίες για τρομοκρατική δράση. Ο Μπιν Λάντεν ήταν και καλά μορφωμένος με πτυχία στη Μηχανική και από πλούσια οικογένεια. Πολλοί Ισλαμιστές φανατικά τρομοκράτες (και Παλαιστίνιοι) είναι καλά μορφωμένοι και από εύπορες οικογένειες.

Τα αίτια πρέπει ν’ αναζητηθούν στο αιτιακό επίπεδο του ανθρώπινου ψυχισμού. Αυτό έχει τα πιστεύω, τις επιθυμίες και τις αξίες που λειτουργούν ως κινητήριες δυνάμεις συμπεριφοράς.

Σε κάποιο βαθμό έχουν εμφανιστεί ακροδεξιές Ομάδες φασιστών (ή Νέο-ναζιστών) που πιστεύουν στη βία κι έτσι επιδόθηκαν σε ταραχές.

Πολύ περισσότεροι είναι όσοι ενστερνίστηκαν τις αναρχοαριστερές ιδεολογίες που επίσης πρεσβεύουν βία, επανάσταση, ταραχές.

Μα τα χειρότερα τρομοκρατικά κινήματα είναι των Ισλαμιστών από τη Μέση Ανατολή.

Ο τρόμος, η μισαλλοδοξία, η καταπίεση, η βία – αυτά είναι ξεκάθαρα διατυπωμένα στο Ιερό Κοράνι, άσχετα με τις απολογίες για το Ισλάμ από φιλειρηνικούς, πιο εκλεπτυσμένους Μουσουλμάνους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *