Δ174: Κίνα και Αφρική (2)

Δ174: Κίνα και Αφρική (2)

- in Διεθνή
0

Πριν 3 χρόνια η Elise Lombard συγγραφέας κι εκδότης στην Ν. Αφρική έγραψε ένα ενδιαφέρον άρθρο σε μια Ευρωπαϊκή εφημερίδα με τον τίτλο «Κίνα ο αποικιστής της Υποσαχάριας Αφρικής».

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:

«Η Κίνα αναβαθμίζει λιμάνια, αεροδρόμια, στρατιωτικές βάσεις και δρόμους στην Νότιο Αφρική και τη Ναμίμπια κι έτσι μπορεί να οικειοποιηθεί τις υποδομές για μεταφορές στο άκρο της Αφρικής.

Η Κίνα κατασκευάζει τεράστιους στρατώνες στο Keetmanshoop, στο Karibib και στο Grootfontein και στην Ν. Αφρική, εφοδιασμένους με κινεζικά στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό.

Η Κίνα κατασκεύασε σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στη Μποτσουάνα. Κατασκευάζουν ένα άλλο στη Messina στην Ν. Αφρική κοντά στα σύνορα με τη Ζιμπάμπουε.

Έτσι οι υποδομές για κατοχή είναι έτοιμες!!!

Η Κίνα εξαγόρασε την κυβέρνησή μας, τα λειτουργικά ορυχεία μας για ουράνιο, χρώμιο, αλουμίνιο, χρυσό και άλλους βασικούς ορυκτούς πόρους. Έξω από τη Μεσσήνη, κοντά στα σύνορα της Ζιμπάμπουε με τη Νότια Αφρική, χτίζεται μια κινεζική πόλη για εργάτες σ’ ένα ορυχείο, ένα εργοστάσιο παραγωγής χρωμίου και χάλυβα, ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας που χρησιμοποιεί άνθρακα και πολλές βιομηχανίες. Τα ορυχεία στη Ναμίμπια και τη Νότια Αφρική δεν πληρώνουν φόρους επειδή η Κίνα δεν αγοράζει ουράνιο στη διεθνή τιμή αλλά σε ημερήσια τιμή που θα διασφαλίσει ότι τα ορυχεία θα χρεοκοπήσουν και θα λειτουργήσουν με ζημία. Το 75% του εργατικού δυναμικού στα ορυχεία και τις κατασκευές στη Ναμίμπια είναι Κινέζοι ενώ οι εργάτες μας είναι άνεργοι. Κινέζοι εργάτες δουλεύουν 12ωρες βάρδιες σε ζεστά κρεβάτια για έναν πενιχρό μισθό. Κάποιοι λέγεται ότι εκτίουν ποινές φυλάκισης με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχουν περισσότεροι Κινέζοι στη Ναμίμπια παρά Γερμανοί τώρα. Η Κίνα έχει αγοράσει από την κυβέρνησή μας βασικούς ορυκτούς πόρους και σκοπεύει να προμηθευτεί ορυχεία ουρανίου από τον Καναδά και την Αυστραλία.

Όλες οι πόλεις στη Νότια Αφρική και τη Ναμίμπια έχουν κινεζικά καταστήματα, τα οποία διευθύνονται από (πιθανώς) εκπαιδευμένους Κινέζους πράκτορες.

Οι Κινέζοι δεν ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν πληρώνουν φόρους. Εξάγουν μετρητά παράνομα.

Στη Ναμίμπια και την Ν. Αφρική, υποκινούν την βία μεταξύ των φυλών και την εξέγερση κατά των προέδρων.

Μόλις η Κίνα αγοράσει τη Ν. Αφρική και τη Ναμίμπια, μπορεί να θέσει νόμιμα τις χώρες υπό διαχείριση για να προστατεύσει τα οικονομικά της συμφέροντα από τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις μας. Δεν θα έχουμε νομικό έρεισμα. Τα Ηνωμένα Έθνη ή οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να παρέμβουν νομικά για να βοηθήσουν.

Η Νότια Αφρική βρίσκεται σε στρατηγική θέση. Αυτός είναι ο λόγος που οι Κάτω Χώρες ξεκίνησαν ένα σταθμό ανεφοδιασμού στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας για τα πλοία τους το 1652 και η Αγγλία τους πήρε το Ακρωτήριο το 1806 αφού ο Ουέλινγκτον νίκησε τον Ναπολέοντα, κάνοντας τις ολλανδικές κτήσεις λάφυρα πολέμου. Η Αγγλία έχτισε την πόλη του Σάιμον.

Η στρατιωτική βάση Leopard Valley νότια του Windhoek έχει εφοδιαστεί με κινεζικά στρατιωτικά οχήματα του τύπου που απαιτούνται για την καταστολή της εσωτερικής αντίστασης. Οι βετεράνοι των μηχανοποιημένων δυνάμεων της Νότιας Αφρικής μπορούν να το βεβαιώσουν. Τεράστιοι στρατώνες έχουν κατασκευαστεί σε διάφορες πόλεις. Ένας από αυτούς είναι αρκετά μεγάλος για να στεγάσει ολόκληρο τον στρατό της Ναμίμπια, επομένως δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί από την τρέχουσα κυβέρνηση της Ναμίμπια.

Είκοσι τρία αστυνομικά τμήματα είναι ήδη επανδρωμένα από Κινέζους στην Ν. Αφρική.

Η Κίνα κατασκεύασε έναν ηλεκτρικό σταθμό στα ανατολικά της Μποτσουάνα κοντά στα σύνορα με τη Νότια Αφρική πριν από αρκετά χρόνια. Δεν λειτουργεί, περιμένει την Κίνα να αναλάβει.

Τώρα που το Χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ έχει πέσει χαμηλά, η Κίνα μπορεί ν’ αγοράσει μετοχές φτηνά. Μπορεί να το κάνουν σε όλο τον κόσμο για να διευρύνουν τον έλεγχο τους στην παγκόσμια οικονομία.

Στη Ναμίμπια και τη Νότια Αφρική κυριαρχούν οι κλεπτοκράτες. Η διαφθορά και η κλοπή ευρείας κλίμακας εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος όπως η ESCOM και άλλα κυβερνητικά ιδρύματα αποδυναμώνουν τις χώρες και τις αφήνουν ευάλωτες έναντι της Κίνας που αντλεί περισσότερα χρήματα κατά δισεκατομμύρια.

Ο Πρόεδρος Ramaphosa επισκέπτεται επανειλημμένα την Κίνα και κάνει συμφωνίες που θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα μας, αλλά αρνείται να είναι διαφανής σχετικά με τις επιπτώσεις και τις συνέπειες. Λαμβάνει δισεκατομμύρια από την Κίνα.»

Επίσης την ίδια εποχή κυκλοφόρησε αυτό το βίντεο:

Το σχόλια δικά σας…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *