Ε1927 Ουκρανία στον Απρίλιο

Ε1927 Ουκρανία στον Απρίλιο

Νικόδημος

Δεν έγινε καμιά σημαντική εδαφική (ανα)κατάληψη από Ουκρανούς ή Ρώσους.

Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου οι Ουκρανοί εξόντωσαν πάνω από 45.000 Ρώσους και η σφαγή συνεχίζεται καθώς οι εισβολείς αξιωματικοί δεν διστάζουν να στέλνουν τους στρατιώτες τους στον θάνατο πάλι και πάλι.

Από τις 2/4/24 άρχισαν οι ουκρανικές επιθέσεις με ντρόουν στα διυλιστήρια εντός Ρωσίας ξεκινώντας με την επαρχία Ταταρστάν. Οι δειλοί καλοπερασάκηδες Δυτικοί φοβήθηκαν μήπως αυτό ανεβάσει τις τιμές των καυσίμων!

Μα συνεχίστηκαν και οι επιθέσεις εναντίων αεροδρομίων, ραντάρ και αντιαεροπορικών πυροβολαρχιών καθώς και η βύθιση διάφορων ρωσικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και για πρώτη φορά στη Βαλτική στο Kaliningrad, όπoυ χτύπησαν το Serpukhov που έφερε βαλλιστικούς πυραύλους.

Πολλά πλοία επίσης χτυπήθηκαν κοντά στην Κριμαία. Σαν συνέπεια οι Ρώσοι απομάκρυναν σχεδόν όλο τον στόλο που είχαν εκεί.

Τις τελευταίες βδομάδες έγιναν μεγάλες προσπάθειες από Ευρωπαίους να μαζευτούν χρήματα και όπλα για την Ουκρανία – κυρίως σφαίρες για τα πολυβόλα και βόμβες για τα κανόνια που τους είχαν λείψει και δεν μπορούσαν να τα παράγουν σε ποσότητα.

Ο Σουλτς πεισματικά αρνείται να δώσει του πυραύλους “Ταύρος” που έχουν τεράστια εμβέλεια, μα έδωσε ένα γερμανικό αντι-ντρόουν όπλο (φωτό) πολύ πιο οικονομικό από τους πυραύλους Patriot και NASAMS. Οι Βρετανοί, Ολλανδοί και μερικά άλλα έθνη έδωσαν μεγάλη οπλική βοήθεια και, επιτέλους, οι Αμερικανοί ψήφισαν την παροχή βοήθειας (και για το Ισραήλ) που καθυστερούσε τόσους μήνες.

Οι Ρώσοι νεκροί ξεπέρασαν τις 450.000. Μα ο Πούτιν δεν στενοχωριέται. Οι Ουκρανοί επίσης είχαν απώλειες μα δεν τις κοινοποιούν.

Έχουν τώρα νέα στρατιωτικά οχήματα δικής τους εφεύρεσης και παραγωγής:

Πιστεύεται πως τα πολυπόθητα μαχητικά F-16 θα χρησιμοποιηθούν σύντομα καθώς οι Ουκρανοί πιλότοι κοντεύουν να τελειώσουν την εκπαίδευσή τους στις ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί έχουν ήδη στείλει τους πυραύλους ATACMS (Army TACtical Missile Systems με εμβέλεια 275 χλμ) και αυτοί χρησιμοποιήθηκαν για να αχρηστεύσουν μια ρωσική βάση στη Λουχάνσκ (ανατολική Ουκρανία υπό τους Ρώσους) όπου εκπαιδεύονταν νεοσύλλεκτοι. Πάνω από 100 σκοτώθηκαν.

Μα οι Ουκρανοί έχουν εφεύρει και νέα ντρόουν μεγαλύτερης εμβέλειας και μπορούν να πλήξουν στόχους στρατιωτικούς και βιομηχανικούς βαθιά στη Ρωσία. Ο χάρτης δείχνει πόσο μακρινούς στόχους έχουν φθάσει. Θα πάνε ακόμα μακρύτερα – ίσως και 2.000 χλμ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *