40. Διεθνή: Άγραφοι νόμοι της Βρετανίας

40. Διεθνή: Άγραφοι νόμοι της Βρετανίας

- in Διεθνή
0

Οδηγός συμπεριφοράς για ξένους και άλλους με ολίγο χιούμορ.

1. Ποτέ δεν βάζουμε στο φλιτζάνι το γάλα πριν το τσάι. Ταξική ευπρέπεια!

2. Ποτέ δεν βάζουμε μαγιονέζα στις τηγανιτές πατάτες (τσιπς ή, όπως λέγονται στην παλαιά αποικία μας της Αμερικής, french fried).

3. Αν κάποιος τυχαία αναφερθεί σε θέμα πολιτικό η θρησκευτικό, προσποιηθείτε πως ‘τυχαία’ δείχνουν τα γεννητικά τους όργανα και νιώθετε αμηχανία, ωσότου σταματήσουν. Γυρίστε την κουβέντα πάλι στον καιρό.

4. Αν κάποιος σας πατήσει το πόδι αμέσως ζητήστε συγγνώμη. Εξάλλου μπορεί να φταίτε εσείς που το πόδι σας είναι εκεί.

5. Ποτέ μην κορνάρετε το αμάξι σας, εκτός και αν πρόκειται να τρακάρετε άμεσα. Και τότε κάνετέ το σιωπηλά.

6. Αν κάποιος ή κάποιοι περιμένουν για κάτι, μη σπεύσετε μπροστά. Σχηματίστε, ακόμα και στο σπίτι σας, μια ουρά. Και αν τύχει να κοντοσταθείτε κάπου, μπροστά σε μια βιτρίνα ή έξω από έναν κινηματογράφο, μην τρομάξετε αν ανακαλύψετε μια ουρά πίσω σας.

7. Αν κάποιος δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τι του λέμε και βγάζει παράξενους ήχους σαν να μην καταλαβαίνει Αγγλικά, απλά δυναμώνουμε την φωνή μας.

8. Μόνο αν κάποιο πρόσωπο μοιάζει πια ετοιμοθάνατο, τότε λέμε στους δικούς του πως δεν φαίνεται να είναι πολύ καλά. Είναι θέμα λεπτότητας.

9. Αν φτάσετε σε μια πόρτα την ίδια στιγμή με κάποιο άλλο πρόσωπο, συνεχίστε να λέτε ‘Εσείς πρώτα’ ωσότου το άλλο πρόσωπο δυσανασχετήσει από πείνα ή την ανάγκη να πάει στην τουαλέτα και περάσει πρώτο. Είναι σημαντικό να δείχνετε παντού και πάντα ευγένεια.

10. Όταν η θερμοκρασία είναι ακόμα λίγο πιο πάνω από το μηδέν, κάθεστε στην ακρογιαλιά με το παλτό και το κασκόλ και έναν σκούφο, όλα μάλλινα, και τυλίγεστε με μια κουβέρτα, πίνετε από το θερμός το τσάι σας και μασουλάτε το σάντουιτς με τυρί και τουρσί. Ξάφνου ανοίγει μια χαραμάδα στον συννεφιασμένο ουρανό και κοιτάτε έκθαμβοι τον χλωμό ήλιο σαν να εμφανίστηκε το δάχτυλο του καλού Θεού. Τι απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *