Ε1443: Η Ρωσική πλευρά (2)

Ε1443: Η Ρωσική πλευρά (2)

Αντιγράφω από κάποια Irina M. που ζει στην Κριμαία, Ρωσία, όπως δηλώνει αγγλιστί στο Ίντερνετ, (Παρασκευή 31/3/21). Απαντά στη σημείωση ότι μετά από την ισχυρή, πανεθνική αντίσταση των Ουκρανών οι Ρώσοι θα έχουν δυσκολία να ελέγχουν τη χώρα μετά τον πόλεμο, που δεν φαίνεται να κερδίζουν. Δεν θα μπορέσουν εύκολα να εγκαταστήσουν μια κυβέρνηση-μαριονέτα.

1. Ο Ρωσικός στρατός δεν χάνει στους Ουκρανούς. Ακούστε μια ειδική στα στρατιωτικά.

Δεν διεξάγεται πραγματικός πόλεμος στην Ουκρανία. Οι περισσότερες επικοινωνίες και υποδομές δεν έχουν καταστραφεί. Οι άνθρωποι εκεί έχουν ακόμα και Ίντερνετ και ηλεκτρισμό, προμήθειες τροφίμων και τρένα. Έχουν καταστραφεί κυρίως (mainly) στρατιωτικές υποδομές.

Η Ρωσία δεν πολεμά τον Ουκρανικό λαό ούτε καν τον Ουκρανικό στρατό (εφόσον αυτοί παραμένουν υγιείς στον νου τους). Χρειαζόμαστε [εμείς οι Ρώσοι;] να καθαρίσουμε την Ουκρανία από ριζοσπάστες εθνικιστές και από Δυτικούς μισθοφόρους.

Προσέξτε το “κυρίως”: δηλαδή, έχουν καταστραφεί και άλλα πράγματα. Μια δεύτερη ανάρτηση έγινε από κάποιον Ilya που ζει στο Minsk, Belarus:

2. Δεν θα χρειαστεί μια “κυβέρνηση-μαριονέτα”. Οι περισσότεροι Ουκρανοί κατανοούν πως οι Δυτικές μαριονέτες που τώρα κυβερνούν τη χώρα εργάζονται ενάντια στα συμφέροντά της. Τα τελευταία έργα τους το έχουν επιβεβαιώσει πολύ καθαρά.

Υπάρχουν εκατομμύρια έντιμοι Ουκρανοί που ενθυμούνται πως ζούσαν ως το 2013, μόλις 9 έτη νωρίτερα, προτού η Δύση ξεγελάσει την Ουκρανία με τις γλυκές υποσχέσεις της το 2014. Αυτοί θα σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση. Και οι εγκληματίες της τρέχουσας κυβέρνησης ή θα δραπετεύσουν ή θα φυλακιστούν.

Υπήρξε ένα σχόλιο που απαντά σε αυτήν την 2η ανάρτηση από κάποιον Walter Czolacz.

Δεν έχεις ιδέα για το τι κατανοούν “οι περισσότεροι Ουκρανοί”. Πώς το γνωρίζεις εσύ αυτό; Από κάποια δημοσκόπηση, κάποια έρευνα; Από φίλους στην Ουκρανία, ίσως; Ή από οδηγίες του Κρεμλίνου;

Η γραφή και των δύο απολογητών είναι ακριβώς η γραμμή που προπαγανδίζει το Κρεμλίνο από το 2012. Η Δύση είναι παρηκμασμένη σε σύγκριση με την υγιή Ρωσία και γι’ αυτό συνωμοτεί και απεργάζεται την καταστροφή της. Η Ουκρανική κυβέρνηση είναι Νέο-Ναζί (παρότι έχουν πρόεδρο, πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας Εβραίους!) που δηλητηριάζει με Δυτικές προτροπές το σώμα των Ουκρανών. Το 2013 που αναφέρει ο Ιλία της Λευκορωσίας είναι η χρονιά που, αφού δωροδοκήθηκε, ο Ουκρανός πρόεδρος Yanukovych, ανδρείκελο του Πούτιν, αρνήθηκε να υπογράψει (Νοέμβριος 2013) τη Συμφωνία Σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Φεβρουάριο 2014 το Ουκρανικό Κοινοβούλιο τον καθαίρεσε χωρίς ούτε μία ψήφο υπέρ του! Αυτό ονομάστηκε τότε από το Κρεμλίνο rightwing coup “ανατροπή εκ Δεξιών” και η ονομασία με ελαφρές παραλλαγές έμεινε για τους απανταχού πουτινικούς και συνοδοιπόρους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *