Ε1473: Ρώσοι ηγέτες

Ε1473: Ρώσοι ηγέτες

“Μη διδάσκετε Αγγλικά, τα παιδιά στο σχολείο. Να τα διδάσκετε πως να χρησιμοποιούν Καλάσνικοφ κι έτσι όλος ο κόσμος θα μιλάει Ρωσικά”. Αυτά είπε ο Vladimir Zhirinovsky (1946-2022) ηγέτης του μικρού κόμματος Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα Ρωσίας. Ήταν ένας ακραίος και χυδαίος φασίστας που το 1991 υποσχόταν στις προεδρικές εκλογές πως θα παράσχουμε δωρεάν βότκα σε όλους! Πήρε 7,8%. Μα το 1993 πήρε 23% για να γλιστρήσει μετά σε μονοψήφια νούμερα. Το 2008 στην προεκλογική του εκστρατεία υποσχέθηκε ένα αστυνομικό καθεστώς. Συνεργάστηκε με τους Λεπέν το 1992 και το 2014 ήθελε να διαλυθούν όλα τα κόμματα. Αυτό το έκανε στη συνέχεια ο Πούτιν, που τον τίμησε το 2015 με την Τάξη του Alexander Nevsky (στο πέτο, αριστερά).

Στην επόμενη φωτογραφία είναι ο Πούτιν και ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu.

Προσέξτε τη στάση των δύο αντρών.

Ο υπουργός διαβάζει μια αναφορά κι έτσι αποφεύγει τη ματιά του προέδρου. Η αναφορά λέει πως η Μαριούπολη καταλήφθηκε – για πολλοστή φορά. Μόνο που πάλι πρόκειται για ψέμα. Δεν καταλήφθηκε πλήρως: οι Ουκρανοί του Τάγματος Αζόφ και μερικοί άλλοι κρατούσαν στις υπόγειες δαιδαλώδεις στοές του μεγάλου εργοστασίου Azovstal έκτασης 11 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Φημολογείται πως είχε πάθει έμφραγμα. Επίσης πως προσποιείται ότι έπαθε έμφραγμα διότι δεν ήθελε από την αρχή να συμμετέχει στην “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” που είναι κανονικότατη πολεμική εισβολή και ντροπιάζει τη Ρωσία, και ως ανήθικη και ως κακοσχεδιασμένη.

Είναι και οι δύο τώρα εγκληματίες πολέμου. Και οι δύο άρρωστοι. Και οι δύο στην άδοξη δύση της ζωής τους άσχετα με τους ισχυρισμούς τους πως η “ειδική επιχείρηση” πέτυχε τους στόχους της. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος τόλμησαν να επισκεφθούν το μέτωπο, παρά τις διαφημιζόμενες νίκες τους, και να συγχαρούν τους γενναίους νικητές στρατιώτες.

Είναι και οι δύο δειλοί μα κάνουν τον ισχυρό μόνο από τους θώκους της εφήμερης εξουσίας τους.

Ο πρόεδρος, αυτό το παρανοϊκό απάνθρωπο ανθρωπάριο, κρατά σφικτά το τραπέζι με τα δυο χέρια και γέρνει πίσω. Φημολογείται πως είναι όντως άρρωστος – και το πρόσωπό του εκφράζει αγωνιώδη ένταση. Ίσως γι’ αυτό δεν έχει τον Σοϊγκού 15 μέτρα μακριά. Άλλοι λένε πως κρατά το τραπέζι για να δείξει πως δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο πριν την ώρα του.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Ιβάν Ιλίιν την οποία έχει ενστερνιστεί πλήρως, ο Πούτιν είναι και θα μείνει ως “Αιώνιος Πρόεδρος”!

Ο Σόιγκου πρέπει επίσης να τον πληροφόρησε για τη βύθιση της ναυαρχίδας Μοσκβά από τους πυραύλους Neptune των Ουκρανών – κάτι καθόλου ευχάριστο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *