E1491: Ιστορία για αγρίους (Ρώσους)

E1491: Ιστορία για αγρίους (Ρώσους)

Μεταφέρω την αφήγηση του Misha Firer για δυο αξιωματικούς, πατέρα και γιο, στον ρωσικό στρατό.

Μια μέρα η ρωσική τηλεόραση έδειχνε τον στρατηγό Alexander Lapin να παρασημοφορεί άνδρες και αξιωματικούς του συντάγματος Φρουρών Τεθωρακισμένων για τη γενναιότητά τους στην “απελευθέρωση” της Περιφέρειας Chernihiv στην Ουκρανία. Ένας αξιωματικός, ο συνταγματάρχης Denis Alexandrovich Lapin, ήταν ο γιός του στρατηγού. Και, βέβαια, οι Ρώσοι “απελευθέρωναν” την Περιφέρεια από τους Ουκρανούς: με άλλα λόγια την καταλάμβαναν!

Να, δείγμα της “απελευθέρωσης”!

Την ίδια εκείνη μέρα και ώρα της τηλεοπτικής παρουσίασης, το σύνταγμα εκείνο των τεθωρακισμένων υποχωρούσε άτακτα και όσο πιο γρήγορα μπορούσε από τα “απελευθερωμένα” εδάφη αφήνοντας πίσω δεκάδες άρματα μάχης!

Την προηγούμενη της παρουσίασης το σύνταγμα του νεαρού Λάπιν έκανε μια προσπάθεια να επιτεθεί στο Κίεβο. Μα απέτυχε ολοκληρωτικά. Τα πιο πολλά άρματα καταστράφηκαν, δεκάδες άντρες σκοτώθηκαν και δεκάδες αιχμαλωτίστηκαν. Ως τις 7 Μαΐου που γράφω, πολλοί στρατιώτες του συντάγματος αγνοούνται και οι συγγενείς τους δεν παίρνουν καμιά πληροφορία από τον στρατηγό πατέρα Λάπιν ή τον διοικητή της μονάδας, γιο του!

Αλλά παρά την πανωλεθρία, ο γιος Λάπιν που έχασε τα περισσότερα τανκς αυτού του ελίτ συντάγματος, με έδρα του τη Μόσχα για τη φρούρησή της, πήρε από τον στρατηγό πατέρα του παράσημο ανδρείας!

Υποθέτω πως μερικά από τα άρματα που απόμειναν θα παρελάσουν στη φιέστα της 9ης Μαΐου, Ημέρα κατά των Ναζί, σε κάποια από τις παρελάσεις στην Κόκκινη Πλατεία με τον Denis Lapin να στέκεται όρθιος προβάλλοντας από τον πυργίσκο του άρματός του στα έκθαμβα μάτια των επισήμων και του όχλου! (Όχι, Οι Λάπιν δεν ήταν στην παρέλαση που είχε λίγα μόνο άρματα, ούτε το πλήθος με έκθαμβα μάτια διότι αποκλείστηκαν μακριά).

Από μηνύματα που υπέκλεψαν και δημοσίευσαν οι Ουκρανοί “Ναζί” προτού καν το σύνταγμα εισβάλλει στη βόρεια Ουκρανία για την ηρωική προέλασή του, ακούγονται απλοί καραβανάδες να γκρινιάζουν έντονα και με αγένεια για τις κακές επικοινωνίες και τις γραμμές προμηθειών. Ακούγονται επίσης αξιωματικοί να λένε στους κατωτέρους πως πηγαίνουν για στρατιωτική άσκηση!

Σύντομα μετά την απονομή των μεταλλίων μαθεύτηκε πως ο αντισυνταγματάρχης, που πήρε το μετάλλιο ανδρείας, εγκατέλειψε το σύνταγμά του για άγνωστους λόγους και ουδέποτε εισήλθε στα Ουκρανικά εδάφη!

Λέτε ο Πούτιν να μη γνωρίζει την υπόθεση; Λέτε το υπουργείο Άμυνας να μη γνωρίζει τις λεπτομέρειες;

Και όμως ο Ντένις Λάπιν πήρε προαγωγή τώρα ως Συνταγματάρχης!

Το καθεστώς Πούτιν ενδιαφέρεται μόνο για τις μεγαλοστομίες λαϊκίστικου εθνικισμού και την απομύζηση όσο το δυνατόν περισσότερου δημοσίου χρήματος για να πλουτίζουν οι ημέτεροι και να ζουν πολυτελώς. Γι’ αυτό βέβαια οι Ένοπλες Δυνάμεις παρουσιάζουν αυτήν την απίστευτη ανικανότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *