Ε1483: Κλεπτοκρατία κυρίαρχη (3)

Ε1483: Κλεπτοκρατία κυρίαρχη (3)

Αντιγράφω μεταφράζοντας άρθρο του Ρώσου αντιφρονούντα Misha Firer από το Διαδίκτυο (28/4/22).

Περισσότερα από μισό τρισεκατομμύριο δολάρια που διατέθηκαν για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων [της Ρωσίας] υπεξαιρέθηκαν από τους στρατηγούς για να αγοράσουν δικά τους μέγαρα και πολυτελή αυτοκίνητα. Υιοθέτησαν και αυτοί το γενικότερο σύνθημα “Αφού ο Πούτιν κλέβει, γιατί όχι κι εμείς;” Αυτό είναι ο άξονας του πουτινικού συστήματος απόλυτης διαφθοράς.

Τη μια χρονιά έβλεπες στο πάρκινγκ του υπουργείου Άμυνας τα συνηθισμένα παλιά Βόλγα και φτηνά κορεάτικα πλάι στο πελώριο κτήριο, πλάι στον ποταμό Μοσκβά και την επομένη άλλαξαν σε Porsche, Mercedes και BMW.

Οι στρατηγοί δεν μπορούσαν πια να μην ακολουθήσουν τη μόδα που εισήγαγαν οι πολιτικοί και “ημέτεροι” και παραπονιούνταν πως κατασκεύαζαν καινούρια όπλα, συστήματα, σχέδια κ.λπ., ενώ απλώς αναδιασκεύαζαν έρευνες και πλάνα της δεκαετίας 1970. Οι πολιτικοί δεν καταλάβαιναν τίποτα και τους πίστευαν. Γιαυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αυτό το χάλι.

Οι μεγάλοι εργολάβοι έκλεβαν, φυσικά, από τους στρατηγούς και αξιωματούχους. Οι υπεργολάβοι έκλεβαν από τους εργολάβους. Οι προμηθευτές από τους υπεργολάβους, οι έμποροι, οι κατασκευαστές… Όλοι έκλεβαν όσα και όπου μπορούσαν. Μπορεί κάποιος να πιανόταν πού και πού, μα τα κέρδη άξιζαν το ρίσκο.

Το καθεστώς είναι σάπιο. Οι στρατηγοί δεν ήθελαν τον πόλεμο στην Ουκρανία και ας ήταν το σχέδιο βασισμένο στο ότι ο λαός εκεί ή θα μας υποδεχόταν με λουλούδια και ζητωκραυγές ή θα πανικοβαλλόταν και θα παραδιδόταν, ενώ η πολιτική ηγεσία – όπως το 2014 με τον Γιανούκοβιτς – θα έφευγαν άρον άρον από τη χώρα.

Και ξάφνου υπήρξε οργανωμένη στρατιωτική αντίσταση και ο πρόεδρος Ζελένσκι εκδήλωσε πατριωτισμό και ηρωισμό.

Το σάπιο καθεστώς φάνηκε ξεκάθαρα πριν περάσει η πρώτη βδομάδα. Τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν μαζί με τους ελίτ NDV (=αερομεταφερόμενες μονάδες, αλεξιπτωτιστές), οι Τσετσένοι έχασαν εκατοντάδες άντρες, τα οχήματα ξέμειναν από καύσιμα και δεν υπήρξε πραγματικός στρατός που θα πολεμούσε για την πατρίδα. Πολεμούσαν άγνωστο γιατί στην Ουκρανία!

Ο Πούτιν τελείωσε την Νομική στο πανεπιστήμιο μα ουδέποτε ασχολήθηκε με τον νόμο ή στα δικαστήρια. Παρακολούθησε μια σχολή της KGB μα δεν έγινε πράκτορας ή πραγματικός κατάσκοπος: εργαζόταν σε γραφείο στη Δρέσδη, Γερμανία. Μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ κουβαλούσε το χαρτοφυλάκιο του δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης ο οποίος πέθανε σε μυστήριες περιστάσεις. Μετά κόλλησε στον Γιέλτσιν και ξαφνικά, από το πουθενά, έγινε παντοδύναμος πρόεδρος της χώρας.

Τελικά αποδείχθηκε κλέφτης. Ούτε νομικός, ούτε πραγματικός κατάσκοπος, ούτε πολιτικός: ένας πονηρός κλεφταράς.

Έκλεψε τρισεκατομμύρια από τους Ρώσους – δολάρια όχι ρούβλια!

Τα έδινε ως δανεικά από τις τράπεζες στους “ημέτερους”, συγγενείς, φίλους και γνωστούς, τους Ολιγάρχες. Και μετά έκλεβε και από εκείνους!

Έκλεψε τη δημοκρατία και τις εκλογές από τον Ρωσικό λαό. Και, όταν άρχισαν να διαμαρτύρονται με διαδηλώσεις, έκλεψε και τις ελευθερίες τους βαθμιαία.

Πώς θα στέριωνε έτσι ένα υγιές κράτος;

Μετά έκλεψε τη Νότια Οσετία και Αμπχαζία από τους Γεωργιανούς βομβαρδίζοντας και σκοτώνοντας με τον Μεντβέντεφ.

Μετά έκλεψε την Κριμαία και την ημι-ανεξάρτητη ανατολική περιοχή Ντονμπάς από τους Ουκρανούς. Και τώρα βομβαρδίζει και σκοτώνει για να κλέψει, όπως ονειρεύεται, τη χώρα ολόκληρη με τα τρισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου στο Ντονμπάς και Λβιβ.

Είχε ήδη κλέψει τις δημοκρατικές φιλοδοξίες των πολιτών στη Λευκορωσία μέσω της μαριονέτας του, Λουκασένκο.

Κατάκλεψε τη ρωσική οικονομία.

Η περιουσία του φτάνει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, όχι ρούβλια. Μα τώρα τα περισσότερα έχουν παγώσει σε ξένες τράπεζες, όπως τα γιοτ του.

Απομόνωσε τη Ρωσία από τον κόσμο κτίζοντας ξανά το σιδηρούν παραπέτασμα κλέβοντας το μέλλον της χώρας.

Και απειλεί ανενδοίαστα να κλέψει τον κόσμο και το μέλλον της σύνολης ανθρωπότητας με πυρηνικά!

Σε μια δημοκρατία σαν τις Δυτικές θα τον πετούσαν οι ψηφοφόροι έξω το 2008 ή το 2012 το αργότερο. Μα ήδη είχε αλλάξει τους νόμους έτσι που μονά να κερδίζει και ζυγά να χάνουν οι άλλοι. Ένα απολυταρχικό, δικτατορικό, φασιστικό καθεστώς.

Το μόνο που ξέρει είναι να αρπάζει και να μη δίνει πίσω τίποτα! Και κανόνισε να μείνει αιώνιος πρόεδρος.

Οι ολιγάρχες, οι ελίτ του πλούτου και της δύναμης τον διάλεξαν διότι αναγνωρίσαν μια αδελφή ψυχή – που θα τους ξεπερνούσε στην κλεψιά.

Η κλοπή είναι πλέον κανονικότητα και η μη-κλοπή θεωρείται ασθένεια ή παραβατικότητα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *