E1513: Ξεδιάντροπες αξιώσεις Πούτιν

E1513: Ξεδιάντροπες αξιώσεις Πούτιν

Συλλογιστείτε και θαυμάστε τον ξεδιάντροπο κυνισμό του φρικτού φασίστα Πούτιν. Επειδή κάποτε η Λιθουανία κατακτήθηκε από τον Μέγα Πέτρο που, συν τοις άλλοις, προσπάθησε να φέρει λίγο Δυτικό φιλελευθερισμό και πολιτισμό στον σκοταδισμό της αρρωστημένης χριστιανορθόδοξης Ρωσίας, τώρα και αυτός ο νάνος νοσταλγός μεγαλείων διεκδικεί τη Βαλτική χώρα, Λιθουανία, την οποία ακόμα και η Ρωσία αναγνώρισε ως ανεξάρτητη Δημοκρατία από το 1990 (11 Μαρτίου)!

Το Βασίλειο της Λιθουανίας ιδρύθηκε 6/7/1253 την ίδια περίπου εποχή που το Δουκάτο της Μόσχας έμπαινε στην Ιστορία. Τον 14ο αιώνα το Μεγάλο Δουκάτο Λιθουανίας ήταν η μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης ενώ οι Ρους της Μόσχας ήταν ακόμα στην επικράτεια των Μογγόλων της Χρυσής Ορδής (από τον 13ο αιώνα!). Μόνο από το 1709 μετά τη μάχη της Πολτάβας, ο Πέτρος νίκησε τους Σουηδούς οριστικά και κατέλαβε τη Λιθουανία (και την Εσθονία, το 1721, Συνθήκη του Nystad). Γιατί δεν διεκδικεί ο Πούτιν και την Εσθονία, άραγε, άλλη Βαλτική χώρα;

Από το 1991 η Λιθουανία, είναι πλήρες μέλος του ΟΗΕ, η πρώτη χώρα που διακήρυξε την ανεξαρτησία της από τον Σοβιετικό ζυγό. Τον Μάρτιο του 2004 έγινε μέλος του ΝΑΤΟ και τον Μάιο 2004 πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 2015 μέλος της Ευρωζώνης.

Ο Πούτιν ζει φαίνεται εγκλωβισμένος σε ένα φαντασιακό κόσμο του οποίου γράφει ξανά την ιστορία. Ουκρανία και τώρα Λιθουανία δεν υπάρχουν ανεξάρτητα από τη Ρωσία. Ισχυρίζεται, απίστευτα ανιστόρητος ή διαβολικός διαστρεβλωτής, πως πριν την κατάληψη της μισής Λιθουανίας από τους Σουηδούς (1661), η χώρα ήταν ρωσική, ενώ η Λιθουανία είχε κατακτήσει τη Μόσχα 1610-1612! Ο Πέτρος, λοιπόν πήρε πίσω κάτι που πάντα (!!!) ανήκε στη Ρωσία. Και τώρα ο νέος Μέγας Πούτιν θέλει να πάρει πίσω τα εδάφη του!

Καμιά διαστρέβλωση, κανένα ψέμα, κανένας παραλογισμός δεν μοιάζει να ενοχλεί τον δικτάτορα. Έχει κοπιάρει όλο το φέρσιμο του Χίτλερ σαν να συμβουλεύεται ένα εγχειρίδιο Ναζισμού.

Αρνήθηκε την ύπαρξη της ανεξάρτητης Ουκρανίας και εισέβαλε με βαρβαρότητα ισχυριζόμενος πως προστάτευε ρωσόφωνους εθνικιστές – ακριβώς όπως ο Χίτλερ εισέβαλε στη Τσεχοσλοβακία και μετά στην Πολωνία που μοιράστηκε με τον Στάλιν!

Σε αυτήν την αισχρή εισβολή διέπραξαν οι στρατιώτες του όλα τα εγκλήματα πολέμου, όλα τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έκαναν και οι Ναζί. Και κατηγορεί τους Ουκρανούς για εγκλήματα τα οποία οι Ρώσοι διαπράττουν αναίσχυντα.

Κατηγορεί την Ουκρανία πως κυβερνιέται από Ναζί διότι δεν θέλει να παραδεχθεί πως η χώρα δεν θέλει πια καμιά σχέση με την τρισάθλια Ρωσία του Πούτιν και της κλεπτοκρατίας του.

Την ίδια ώρα έχει επιβάλει πλήρη έλεγχο στην πληροφόρηση του λαού τρέφοντάς τον με ασύστολα ψεύδη πως πρόκειται για μια ειδική επιχείρηση εκκαθάρισης των Ναζί ενώ ισοπεδώνει πόλεις και χωριά και σκοτώνει χιλιάδες αμάχους – γέροντες, γυναίκες και παιδιά!

Οι επιτελείς του αρνούνται να παραλάβουν ακόμα και τα πτώματα των πεσόντων Ρώσων που πολλαπλασιάζονται καθώς οι διοικητές πυροβολούν και θανατώνουν τους βαριά τραυματισμένους. Και ή τα θάβουν σε ομαδικούς τάφους δίχως διακριτικά ή τα αποτεφρώνουν σε κινητούς αποτεφρωτήρες.

Τέτοια είναι η αθλιότητα αυτού του “ξανθού γένους του βορρά”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *