Ε1519: Καθηγητές αντι-Αμερικανοί

Ε1519: Καθηγητές αντι-Αμερικανοί

Είναι γεγονός πως πολλοί καθηγητές και μάλιστα Αμερικανοί έχουν αριστερές αντιλήψεις και τελευταία, εκφράζονται αρνητικά για τη Δύση στηρίζοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αυτό δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη για πολλούς λόγους. Οι αριστεροί είναι αυτόματα αντι-Δυτικοί. Επομένως οπουδήποτε τυχαίνει να εμπλέκονται οι Δυτικοί και μάλιστα οι Αμερικανοί, η άλλη πλευρά έχει δίκιο. Διότι είναι γνωστό πως οι “καπιταλιστές” καταπιέζουν τον λαό.

Ένας από τους πιο θορυβώδεις καθηγητές αυτού του είδους είναι και ο Νόαμ Τσόμσκι (Chomsky) που διέπρεψε στη γλωσσολογία και μετά θεώρησε πως μπορούσε να εκφράζει τη γνώμη του ως ειδήμων επί παντός επιστητού, κυρίως ενάντια στη Δύση που εκμεταλλεύεται λαούς. Έτσι, σχετικά με την αισχρή εισβολή των Ρώσων επικρίνει τη Δύση που με την πολιτική περικύκλωσης (!) της Ρωσίας προκάλεσε τη ρωσική αντίδραση. Κύριος φταίχτης είναι η Αμερική που συνεχίζει να οργανώνει τα πράγματα έτσι που να καταστραφεί η Ουκρανία και να οδηγηθούμε στον οριστικό ολέθριο 3ο πόλεμο.

Το πρώτο σκέλος της επίκρισής του απηχεί τη ρωσική προπαγάνδα, το δεύτερο περιέχει μια γενικότερη άποψη πως θα οδηγηθούμε (ίσως) σε έναν τρίο παγκόσμιο πόλεμο με πυρηνικά όπλα.

Είναι πολύ παράξενο το πώς όλοι αυτοί που υιοθετούν αυτήν την άποψη δεν επισημαίνουν πως για να έχουμε παύση του πολέμου, οι Ρώσοι πρέπει να αποσυρθούν πλήρως από την ανεξάρτητη χώρα Ουκρανία (μέλος του ΟΗΕ) και ο Πούτιν να δικαστεί σε διεθνές δικαστήριο για τα εγκλήματά του.

Μα πέραν της απλής αυτής επισήμανσης ο Τσόμσκι δεν έχει καμία επαφή με Μυστικές Υπηρεσίες ή με κυβερνήσεις για να ξέρει τι ακριβώς διακυβεύεται στο διεθνές γεωπολιτικό ταμπλό. Ξέρει άραγε πως στην Ουκρανική επικράτεια, στο υπέδαφος, περιμένουν εκμετάλλευση τρισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου και άλλων ορυκτών και καυσίμων που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν την ΕΕ κι έτσι να έβαζαν τέλος στο μεγάλο μονοπώλιο της Ρωσίας;…

Όσοι έχουν κάποια ιδέα του τι εμπλέκεται στην όλη υπόθεση λένε πως πρόκειται για μεγάλα συμφέροντα και η Ρωσία θα βγει ζημιωμένη!

Οι ΗΠΑ και Βρετανία από την αρχή του χρόνου έλεγαν πως ο Πούτιν σχεδίαζε εισβολή και οι εξυπνάκηδες έκαναν αστεία με τη “φιλοπολεμική” τάση της Αμερικής απηχώντας μαστουρωμένους με κοκαΐνη εκπροσώπους της Ρωσίας σαν την κα Ζαχάροβα.

Είναι δυνατόν ο Τσόμσκι να αγνοεί τόσο επιπόλαια τη δραστική και ύπουλη ανάμειξη της Ρωσίας στην εκλογή του προέδρου Τραμπ, ο οποίος μετά εξυπηρετούσε τα ρωσικά συμφέροντα; Και φυσικά την ακατάπαυστη ρωσική διείσδυση στους αντί-ευρωπαίους σκεπτικιστές έτσι που να προωθεί την αποδυνάμωση της ΕΕ;

Είναι πασίγνωστο πως η Αμερική και η Βρετανία έχουν μια θαυμαστή ιστορία διείσδυσης, εκμετάλλευσης και προδοσίας άλλων λαών είτε με σκέτο ιμπεριαλισμό είτε με οικονομική διείσδυση – όπως κάνει σήμερα η Κίνα!

Μα έχουν μια εξίσου θαυμαστή ιστορία, όσο κανένα άλλο έθνος στον πλανήτη, κάνοντας το ορθό και σώζοντας χώρες από κακόβουλους εισβολείς σαν τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι.

Η Ρωσία εισέβαλε στην ανεξάρτητη χώρα Ουκρανία για να την έχει στη δική της επιρροή. Οι Ουκρανοί δεν θέλουν τη Ρωσία και ζήτησαν βοήθεια. Και οι Δυτικοί έδωσαν (τσιγγούνικα) βοήθεια.

Οι Σουηδοί και οι Φινλανδοί τώρα, μετά τη βάρβαρη εισβολή, θέλουν και αυτοί να προσχωρήσουν στην Νατοϊκή συμμαχία. Έχουν άδικο να φοβούνται τις ύπουλες διαθέσεις του Πούτιν ή άλλων Ρώσων με όμοιες αυτοκρατορικές ιδέες;

Oι επιδόσεις του Τσόμσκι στη γλωσσολογία (αρκετές από αυτές δεν είναι πια αποδεκτές) δεν τον κάνουν πάνσοφο ώστε να καθαγιάζουν τη γνώμη του και για άλλα θέματα. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *